גלילות חצילים ממולאות באגוזים
.jpg)
החומרים ל - 10 מנות : 3 חצילים גדולים מלח גס קמח - לפי הצורך שמן לטיגון - לפי הצורך (עדיף שמן זית)
למלית: 300 גרם אגוזי מלך טחונים 5-4 שיני שום כתושות 1/2 פלפל חריף קצוץ (או לפי הטעם) 1 בצל קצוץ מעט פפריקה חריפה מעט כורכום 1/4 צרור כוסברה קצוצה 4-3 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים: שמיר, בזיליקום, נענע 1/4 כוס חומץ יין לבן (או לפי הטעם) גרגירים מ-1/2 רימון מלח, לפי הטעם
הכנת החצילים: פורסים לאורך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. בוזקים על הפרוסות מלח גס ומניחים בתוך
מסננת שלוש שעות. ומייבשים במגבת. מחממים שמן במחבת. מקמחים את פרוסות החצילים ומטגנים משני הצדדים עד שהן מזהיבות היטב.
מניחים על נייר סופג.
הכנת המלית : מערבבים את חומרי המלית. צריכה להתקבל עיסה נוחה למריחה, הדומה במרקמה לחומוס. אם התערובת סמיכה מדי, מדללים במעט מים.
הכנת הגלילות : מורחים את המלית על פרוסות החצילים ומגלגלים לגלילות, עם יש צורך נועצים קיסם עץ. משהים במקרר שעה לפני ההגשה, לספיגת הטעמים.
מקור המתכון: גולשים
.jpg)
|