פלאפל אסלי فلافل,
הפלאפל במגזר הערבי יותר מתובל
והקציצות גדולות
.jpg)
החומרים:
1/2 ק"ג חומוס יבש,(מסוג בלאדי או אורגני)
מושרה 24 שעות במקרר, להחליף מים לפחות פעם אחת. 1/4 צרור פטרוזיליה טרייה 1/4 צרור כוסברה טרייה 1 בצל יבש גדול 4 שיניים גדולות של שום טרי כתוש 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק או טחון 1 כף גרגירי כוסברה 1 כף כמון 1 כפית שטוחה בהרת מלח פלפל שחור לפי הטעם 1 כפית אבקת סודה לשתיה 2 פיתות מושרות וסחוטות מהמים שמן עמוק לטיגון
אופן ההכנה : טוחנים את כל החומרים יחדיו במתחנת בשר. יוצרים כדורים באמצעות הידיים. (או בעזרת מכשיר ידני מיוחד לפלפל) מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים את הכדורים עד להשחמה. מניחים על צלחת עם מצע של טחינה מטובלת ומגישים מיד.
מקור המתכון : גולשים
.jpg)
|