תבשיל פול ירוק
תוספת ליד כל מנה של אורז או בשר,
או לנישנוש ("מזה")
החומרים: 2 ק"ג פול ירוק צעיר 1 קילו בצל יבש 250 מ"ל שמן זית 1 ליטר מים (חמים לבישול מהיר או קרים לאיטי) כף מלח
אופן ההכנה: קוטמים את שני צדי התרמיל, מסירים את השערות שבצדו וחולטים אותו במים
חמים כעשר דקות כדי שלא ישחיר (במיוחד אם הבישול נעשה שעות לאחר הניקוי). קוצצים את הבצל (אין צורך לטגן, ההשחמה בסוף התהליך תעניק לתבשיל
את הטעמים הנוצרים בטיגון ועוד הרבה יותר). מכניסים את הפול והבצל לסיר, מוסיפים מלח ושופכים מים ושמן זית עד לכיסוי מלא,
לא יותר. מבשלים בין 4-8 שעות, עד שכל הנוזלים מצטמצמים. שמים מנה בקערת חרס אישית ומכניסים לתנור לוהט להשחמה כעשר דקות,
שנותנת לפול ארומה של בשר ציד. סוחטים מעל לימון טרי.
.jpg)
|