x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 

קורס  עיבוד שבבי צור לבון, קורס 11

 
 
    דף הבית-קורס עיבוד שבבי 2008
    מערכת
    שרטוט
    מחרטה
    כרסומת
    השחזה
    מתמטיקה
    מדידות
    תורת המקצוע
    טכנולוגיה
    הנדסת חומרים
    cnc -עיוני
    cnc -מחרטה
    cnc - כרסומת
    תיב"מ
    בטיחות
    אתרים וקישורים
    פורום הקורס
    צור קשר
    דף קשר
    מילון מונחים
בטיחות
הדף מציג כללי בטיחות להצגה ומידע כללי בלבד!!!
כללי ההתנהגות בעבודה, בסדנא ובכל מקום אחר הם לפי הכללים הנמסרים לעובד או הלומד מטעם הממונים ואותם הוא קרא, הבין וחתם ולפיכך חובתו להקפיד עליהם!!!
 
 
 
 

בטיחות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

בטיחות הנה שם כללי לתחום של ההגנה מפני פגיעות גוף או נזק מתמשך (הניתנים לצפיה מראש) בבני אדם. תחום הבטיחות מלווה כיום את האדם בכל אשר ילך: בבית, בדרך, במקומות העבודה והבילוי.

על אף שהבטיחות נמצאת בכל אספקט של החיים, כמעט אף פעם הבטיחות אינה מטרה בפני עצמה, אלא אלמנט שנלווה לתחומים האחרים.

תחומים בולטים בהם הבטיחות מהווה חלק:

אזהרה לגבי סכנת טביעה של תינוקות הנרחצים באמבטיה עם מושבי בטיחות, מאת ועדת הבטיחות האמריקאית למוצרי צריכה (The U.S. Consumer Product Safety Commission)
 

בטיחות וגיהות בתעסוקה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

כרזה של ממשלת הונג קונג לגבי סכנות בעבודה עם מכונות

בטיחות וגיהות בתעסוקהראשי תיבות: בג"ת, באנגלית: Workplace Safety and Health או Occupational Safety and Health) הן תחום תורה ופעילות שמטרתו שימור בריאות העובדים, וכן מניעת נזקים כלכליים ומזעורם. בטיחות וגיהות בתעסוקה הן פרי של פעילות רב-תחומית בשדות הבאים: מחקר (בסיסי ויישומי), חקיקה ותקינה; הרחבת ידע ופיתוח מודעות; תכנון, ייצור ושיווק של אמצעים ואביזרים; בדיקות: ציוד, סביבתיות ואישיות; ייעוץ ותכנון.

הפעילות בכל שדה קשורה ומשפיעה על השדות האחרים, הקשר הוא קשר סינרגטי. המחוקק הטיל את האחריות לשמירה על בריאות העובדים על "מחזיק במקום העבודה" ומאחר והניסיון מראה שהשיקולים המוסריים והכלכליים המצביעים על הצורך בשמירה על בריאות כלל העובדים, לא מספיק דומיננטיים, מופעלת מערכת אכיפה כולל אמצעי ענישה, הן במישור הפלילי והן במישור האזרחי.

מאחר והבסיס לפעילות עצמאית במקומות העבודה לקידום הבטיחות והגיהות הוא ידע ומודעות, פועל במימון המדינה מערך שמטרתו להביא המידע אל מקומות העבודה באשר הם, בתעשייה, בבנייה, בחקלאות, בשירותים וכן לציבור הרחב. דרכי פעילותו מגוונות ועיקר הפעילות מתבצעת במקומות העבודה.

  • בטיחות: שליטה בסיכונים וצמצום (הפחתה) של סיכונים באתר או בתהליך מסוים.
  • גיהות תעסוקתית: חיזוי, הכרה, הערכה, בקרה ומניעה של גורמי סיכון בסביבת העבודה ושל תנאי חשיפה המשפיעים על בריאות העובד.
  • בריאות: מצב של רווחה גופנית, נפשית וחברתית שלמה (לא רק יכולת תפקודית תקינה או היעדר מחלה).

כהשלמה למגוון הפעילות בתחומי בטיחות וגיהות פועל באמצעות קופות החולים (שירותי בריאות כללית, מכבי שירותי בריאות, לאומית שירותי בריאות) מערך הרפואה התעסוקתית. פעילותו: הכרה והערכת ההיבט הרפואי של גורמי סיכון תעסוקתיים, המלצות למניעת חשיפה של עובדים לגורמי סיכון אלה, מעקב רפואי תקופתי אחר עובדים החשופים לגורמי סיכון תעסוקתיים, אבחון מחלת מקצוע, המלצות לשיבוץ העובד בעבודה המתאימה למצבו הרפואי והמלצות לשיקום העובד בעבודה כאשר מדובר במחלה מגבילה.

כאשר המערכות כולן לא מונעות תאונות או מחלות מקצוע, המוסד לביטוח לאומי באמצעות "ענף נפגעי עבודה" נכנס לפעולה, קרי – מממן לנפגעים בתאונות העבודה ומחלות מקצוע טיפולים רפואיים ומשפה הנפגעים על פגיעות בגוף ובנפש וכן נזקים כלכליים.

מעבר לקשר עם רפואה תעסוקתית ומערך ביטוח נפגעי עבודה יש לתחום של בטיחות וגיהות בתעסוקה קשרי גומלין עם התחומים הבאים: בריאות הציבור, הנדסת בטיחות, ארגונומיה, טוקסיקולוגיה, אפידמיולוגיה, יחסי עבודה, סוציולוגיה ופסיכולוגיה.

 
  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה