x
בניית אתרים בחינם
עברית אנגלית אמהרית

   דף הבית    מי אנחנו    מאמרים    פרוייקטים    דרושים    התנדבות    תרבות    תרומות    ארגונים    צור קשר
 

סקרים 

האם הקהילה האתיופית השתלבה
בארץ לדעתך?
 

עוד בחדשות

חגית יאסו זכתה בגמר "כוכב נולד"
חגית יאסו בת 21 משדרות, גברה על לירון רמתי ודוד לביא וזכתה במקום הראשון בגמר "כוכב נולד", כשביצעה את השירים "מדברים בשקט" של עידן רייכל, ו"מישהו הולך תמיד איתי" של עפרה חזה .

תמונות 

 

 קישוריות

מתנדבים 

אנו תמיד זקוקים למתנדבים חדשים מכל הגילאים והמגזרים. ההתנדבות: פעילים בשטח, כתבים, איש תחזוקה לאתר האינטרנט של הנציגות ועוד. הצטרפו למעגל העשייה שלנו עוד היום!

 

  

נציגי ארגונים של קהילת יוצאי אתיופיה, הינה עמותה רשומה משנת 2004 המהווה התאגדות של ארגונים מקומיים וארציים של יוצאי אתיופיה .הנציגות,המורכבת ממנהיגים משכילים ומקצועיים יוצאי אתיופיה שמה לה למטרה את קידום טובת הקהילה האתיופית במסגרת הפרוייקט הלאומי ומחוצה לו. הנציגות מבטאת בפורומים שונים קול אותנטי וקוהרנטי של צרכי הקהילה האתיופית בישראל.

למעשה, זו הפעם הראשונה שארגונים אתיופיים מקצועיים העוסקים בהיבטים שונים של העלייה והקליטה של יוצאי אתיופיה בארץ יושבים סביב שולחן אחד ומנהלים דיון מקצועי ופורה המתמקד בצרכי העולים מתוך ראיה כוללת של תחומי החינוך,התעסוקה ובניית המנהיגות המקומית והארצית,תוך שמירת קולה הייחודי של הקהילה.

נציגות הארגונים גובשה והוקמה עם הקמתו של הפרויקט הלאומי האתיופי בשנת 2001, ולה תפקיד היסטורי ומשמעותי בפרויקט, נציגות זו, שעצם ההכרה בנחיצותה הייתה כרוכה במאבק מתמשך, הינה תוצר של בחירות דמוקרטיות בקרב ארגונים ארציים של יוצאי אתיופיה ומבטאת שינוי משמעותי האומר; "יוצאי אתיופיה צריכים להיות מעורבים בתהליך קליטתם בארץ ולא להשאיר את ההחלטות בידי אחרים", ההקמה וההתארגנות של הנציגות הינה מהלך אסטרטגי חשוב ממדרגה ראשונה לעיצוב מדיניות העלייה והקליטה של עולי אתיופיה בישראל, בייחוד לנוכח גל העלייה הצפוי להיות בשנים הקרובות.

לראשונה בישראל, יהודי אתיופיה לוקחים חלק אינטגרלי ומכריע בכל הקשור לגורלם כאנשים פרטיים וכקולקטיב: החל מתכנון, קביעת מדיניות וסדרי עדיפויות וכלה ביישום המדיניות בפועל.

זוהי גם הפעם הראשונה שקהילת יוצאי אתיופיה שותפה בכל מהלכיו של הפרויקט הלאומי, משלבי תכנון המדיניות וקביעת סדרי עדיפויות וכלה ביישום הכולל, תוך שימת דגש על הפרספקטיבה הקהילתית של הנושאים. הנציגות שואפת להגדיל את ההכרה בחשיבות מעורבות הקהילה בכל הפרויקטים והמסגרות הנוגעים לסוגיית קליטתם של עולי אתיופיה בישראל. אנו משוכנעים כי רמת השיתוף והמעורבות הגדולה של הקהילה בהכרעות על גורלה הם המנוף האמיתי וההכרחי להצלחת הליכי הקליטה וההתערות של הקהילה האתיופית בישראל.

כיום מונה האוכלוסיה האתיופית בארץ כ- 120 אלף נפש, לצד אלפי העולים המחכים באתיופיה על מנת להעלות לארץ ישראל. אין זה סוד כי למרות קליטה של יותר מ- 20 שנה בארץ, מרבית האוכלוסייה האתיופית עדיין ניצבת בפני קשיים ואתגרים רבים; שיעורי נשירה גבוהים ממערכת החינוך, בעיות תעסוקה, קשיי דיור, בעיות כלכליות, בעיות של זהות ומנטאליות שונה ,קשיי שפה ועוד..

הנציגות רואה את עצמה כאינטגרטור האחראי על תיאום, חיבור, מעקב ובקרה אחרי כלל התכניות המופעלות בקהילה ביישובים השונים. לאור זאת משקיעה הנציגות במעורבות מעמיקה ברמת השטח ובחיזוק קהילת יוצאי אתיופיה כחלק מהחברה בה היא חיה.

מעורבות זו באה לידי ביטוי בין היתר בקורסי הכשרה והעצמה של מנהיגים קהילתיים שנועדו להעניק למשתתפים כלים לפיקוח,תיאום וקידום פרויקטים בקרב הקהילה וללמדם כיצד להשפיע ברמה המוניציפאלית והארצית.

מטרות הארגון:

1. יצירת פלטפורמה לעבודה משולבת של כל הארגונים יוצאי הקהילה.

2. שיתוף פעולה עם הפרויקט הלאומי למען חיזוק קהילת יוצאי אתיופיה והבטחת ייצוג וביטוי הולם לקולה ולעמדותיה של הקהילה במסגרת הפרויקט הלאומי.

3. הכשרה ופיתוח של מנהיגות קהילתית ברמה המקומית והארצית.

4. קידום האינטרסים של הקהילה באמצעות נוכחות והשפעה בישיבות השונות של הכנסת.

5. פיתוח והעמקת קשרי הנציגות עם יהדות התפוצות.

6. קידום ארועים ממלכתיים גדולים הקשורים ליוצאי הקיהלה כגון; חג הסיגד, טקס לזכר נספי סודן.

7. ניהול מאבקים סמויים וגלויים כנגד גילויי גזענות ומדיניות מפלה כלפי בני העדה.

 סרטונים
 

 

ארגונים 

 

 

 

דף הבית |  מי אנחנו | מאמרים | פרוייקטים | דרושים | התנדבות | תרבות | תרומות | ארגונים | דרושים | צור קשר