מצרכים ל-26 סופגניות:
- 7 כוסות קמח (1 קילו)
- 2/3 (שני שליש) כוס סוכר
- 1 חלב (לא קרים)
- 1 שקית + 2 כפות שימרית (או 80 גרם שמרים טריים) + משפר אפיה (משפר לא חובה)
- 5 ביצים
- 2 חלמונים (הצהוב)
- 100 גרם מרגרינה (בטמפרטורת החדר - חשוב) חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- 2 כפות ברנדי או רום לבן
- ריבה בטעם תות שדה
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
את הקמח מנפים (בנפת משי מסיבה הילכתית).
לשפוך לתוך מיקסר עם וו לישה את הקמח המנופה, מים, שמרית והסוכר, ולשים במהירות איטית.
לאחר כ- 4 דקות של לישה מוסיפים לתערובת את הביצים והברנדי.
לאחר 4 דקות מוסיפים את קוביות החמאה ובסוף את כפית המלח.
נותנים למיקסר להמשיך ללוש עד לקבלת בצק חלק ויפה.
מכניסים את התערובת לקערה גדולה, מכסים בניילון מקומח, ממתינים להתפחה במשך שעה עד שעה-וחצי, להכפלת נפח הבצק.
טיפ: לאחר ההתפחה יש להוציא את האוויר מהבצק ולהמתין להתפחה חוזרת - אך הפעם ההתפחה תהיה במקרר כשעה עד שעתיים.
הטיגון:
הקטע המכריע וזה סוד הסופגניות שיהיו מצלחות:
לאחר הכפלת הנפח יש לחמם שמן עמוק בלהבה מתחת להבה בינונית (אסור שהשמן יהיה רותח כמו בצ'יפס), מרימים את הסופגניות מהמשטח המשומן בעדינות רבה כדי לא להרוס להם את הצורה והטפיחה היפה. מכניסים לסיר בעדינות כאשר הצד העליון הנפוח נכנס כשפניו אל תוך השמן (צריך להיות בעבוע קל מאד סביב הסופגניה, אם יש בעבוע ישר עם כניסת הסופגניה לשמן, יש להנמיך את הלהבה). לאחר הזהבה (כ-2 דקות) שרואים את הפס הלבן בסופגניה הופכים, וממתנים שוב כ-2 דקות. (טיפ לאופה המתנסה: לאינדיקציה נכונה כדאי לפתוח לחצי את הסופגניה הראשונה ולבדוק שהיא לא בצקית בפנים, אם היא יצאה שחומה מבחוץ ובצקית בפנים סימן שהשמן חם מידי, יש להנמיך את הלהבה, ואל דאגה הסופגניות הבאות מוצלחות).
נראהה טעים נכוון ???
ווואי איייזה מגרה , בא לי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אכלתם סופגנייות בחנוכה ?