מתכון בצק בסיסי: (כ-4 פיצות אישיות)
- 350 מ"ל מים קרים
- 600 גרם קמח לבן בהיר
- 30 גרם שמרים יבשים
- 15 גרם מלח
- 40 מ"ל שמן זית
אופן הכנה:
· מכניסים את כל הרכיבים פרט לשמן הזית למעבד מזון.
· מפעילים על מהירות גבוהה למשך כ- 3 דקות, ולאחר מכן מורידים למהירות נמוכה.
· ברגע שכל המסה מתגבשת ונראית אחידה, מזליפים באיטיות רבה את שמן הזית פנימה תוך כדי ערבוב.
· נותנים למסה להתערבב ולהתגבש לתערובת אחידה וחלקה.
· מוציאים את הבצק, מחלקים ל- 4 כדורים שווים, ומניחים על משטח מקומח כאשר כל הכדורים מכוסים בבד לח (אפשר מגבת).
· נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (30-60 דקות).
להכנת רוטב העגבניות:
6 עגבניות בשלות קלופות ומרוסקות (או עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים גדולה).
· שן שום, כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, ו-2 כפיות סוכר (להשלים תיבול לפי הטעם).
אופן הכנה:
· להכניס למג'ימיקס הכול ולטחון למספר שניות.
· לעצור ולטעום את מידת המלח והסוכר, ולהשלים תיבול.
· ניתן להוסיף על פי העדפה: אורגנו, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס, וכדומה
אופן הכנת הפיצה:
· מרדדים כדור בצק עם מערוך על משטח מקומח עד לקוטר של כ 30-35 ס"מ
· מניחים את הבצק המרודד על תבנית אפייה, מורחים את הרוטב בנדיבות. ניתן להוסיף כדורי גבינת קפרזה על פי הטעם או גבינה צהובה.
· מכניסים לתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה למשך 20 דקות.
· ברגע שהבצק מקבל גוון חום זהוב הפיצה מוכנה.