אופן ההכנה:
1. מגררים את הגבינה הצהובה במגררת, את הגבינה שמים בקערה, ומוסיפים גבינה מלוחה, כף קמח ובוחשים היטב,טורפים את הביצה בצלחת קטנה ומוסיפים כף אחת מהביצה לתערובת הגבינות.
2. מחממים את התנור בחום בינוני - גבוה משמנים את התבנית. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל של 24 * 36 ס"מ.
3. מחלקים את הבצק ל - 6 ריבועים, כל אחד בגודל של 12 * 12 ס"מ. שמים כפית מתערובת הגבינות במרכז הריבוע. מקפלים את ריבועי הבצק מעל הגבינה ומניחים על תבנית אפייה.
4. מורחים את הבצק העליון בשארית הביצה. נזהרים שלא יזלו טיפות. זורקים שומשום על הביצה.
5. אופים בתנור המחומם במשל כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים את התבנית בעזרת מטלית סירים. שמים על מגש - ומגישים חם. |