x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
 

     

 
 
    דף הבית-ראשי
    צור קשר
    הפורום של מת!ק!
    הצ'אט של מת!ק!
    מתכונים
    תמונות ואנימציות מתוקות!
    משחקים
    עוד משחקים- 2
    בדיחות
    עולם הסמיילים
    המון שירים ואתרי שירים
    פינת שעשוע
    תמונות מצחיקות
    הלבשת בובות
    חתול מצחיק!
    מחשבון
    שגעון של כדור
    שיאי גינס
    להיות ישראלי
    חדשות...
    לומדים לצייר
    שילובי חיות
    דשי"ם מדושדשים
    בחן את עצמך
    סיפור ה-ש' של שמריה השפן
    רשימת אייסיקיו
    אשליות מגניבות
    מערכות- שעות
    אתרים מומלצים
    סרטים
    הפינה הכתומה
    יצירות
    איך אומרים ב...

מתכונים

---------------------עוגות ועוגיות:-------------------

עוגה לבנה עם פצפוצי שוקולד

מצרכים:

7ביצים, 1/2כוס שמן, 3/4כוס מים קרים,כף תמצית וניל, 3/4כוס סוכר(ועוד חצי כוס סוכר להקצפה), 3/4 1כוס קמח תופח ,פצפוצי שוקולד.

אופן ההכנה:

א.מפרידים את החלמונים והחלבונים, ומקציפים 7 חלבונים,ובזמן ההקצפה להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר.

ב.בקערה נפרדת לערבב את ה : 7 חלמונים, שמן, סוכר,קמח,תמצית וניל,מים. לערבב היטב.

לערבב יחד את שלבים: א',ב',- לבחוש היטב.

לשמן תבנית אפיה,לשפוך את התערובת בתבנית, לפזר מעל את פצפוצי השוקולד,ולאפות.

בתאבון!

עוגת בראוניז

מצרכים:

1/2 כוס שמן, 2 כוסות סוכר, 4 ביצים, 4 כפות קקאו, 1/2 1 כוסות קמח, 2 כפות וניל.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד בקערה. אפשר להוסיף אגוזים לפי הטעם.אופים בתנור.

בתאבון!

עוגת גבינה עם פירורים

מצרכים:

לבצק: 2 כוסות קמח, 1 חבילת אבקת אפיה, 5 כפות סוכר, 1 ביצה, 3/4 חבילת מרגרינה, מעט תמצית וניל.

למילוי:שמנת להקצפה, 1 כוס סוכר, 500 גרם גבינה לבנה.

אופן ההכנה:

א.לערבב את כל חומרי הבצק. לשטח 3/4 מהבצק בתבנית העוגה, ועוד 1/4 מהבצק בתבנית נוספת,לאפות עד שהבצק זהוב.

ב.להקציף את השמנת עם הסוכר. לאחר ההקצפה להוסיף גבינה,לערבב,ולמרוח על החלק הגדול של הבצק.

ג.את 1/4 הבצק האפוי לפורר לפירורים ולפזר על העוגה.לקרר ולהגיש.

בתיאבון!
 
עוגת גבינה אפויה


א. לערבב מצרכים אלו בקערה:

3 גביעי גבינת 5%
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות גדושות של קורנפלור
1 אבקת פודינג וניל
1 כף רום
6 חלמונים

ב. להקציף 6 חלבונים + 1 כוס סוכר. לאחר ההקצפה להוסיף לתערובת שהוכנה קודם ולערבב בעדינות.

ג. לשמן תבנית עגולה (מס` 26) ולשפוך את התערובת.

ד. לחמם תבנית אפיה עם מים בחום גבוה בתנור למשך 5 דקות. להכניס את התבנית עם העוגה לתנור בתום ה- 5 דקות ולהמשיך את האפיה בחום גבוה לעוד 10 דקות. לאחר מכן להמשיך את האפיה בחום בינוני לעוד כשעה.

ה. להכנת הקרם יש להקציף:

1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב קר
1 אבקת פודינג וניל
 
בתאבון!! (תודה לרוננה)
 
עוגיות פריכות
 
מצרכים:
200 גרם קמח
1/2 כוס אבקת סוכר
12 גרם חמאה מצוננת וחתוכה
1 חלמון ביצה
כף חומץ או מיץ לימון

אופן ההכנה:

א.לערבב את כל החומרים עד שכל החמאה מתערבבת היטב עם כל החומרים. לאסוף לכדור ולצנן במשך 15 דקות.

ב.להוציא מהמקרר ולרדד בין שני דפי נייר שעווה או אפייה וליצור צורות בעזרת חותכן עוגיות.

ג.מצננים 15 דקות במקרר ואח´כ אופים 20-25 דקות או עד שמזהיב.
 
בתאבון!!
 
--------------------מאפים ומטוגנים--------------------------

לחמניות

מצרכים:

1 קילו קמח, 1 כף מלח, 2 וחצי כפות סוכר, 2 כפות שמרים, 3 כוסות מים, חצי כוס שמן.

אופן ההכנה:

מנפים אץ הקמח,ומוסיפים את המלח.מערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר,השמרים,והמים, ולשים ביחד את התערובת. לקראת הסוף שופכים את השמן ומערבבים. מחכים שהבצק יתפח, אחר כך מכינים עיגולים או כל צורה שבוחרים,ומכניסים לתנור.

בתאבון!

פנקייקים מתוקים (חביתיות)

מצרכים:

כוס וחצי קמח, 3/4 כוס מים, 1 גיל, 2 ביצים, 2 כפות שמן, 6 כפות סוכר.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המוצרים יחד. אחר כך שמים שמן במחבת,וכשהשמן רותח לשים כף מהתערובת במחבת,ולטגן משני הצדדים.

בתאבון!

לחם מטוגן

זה מתכון מצוין וקל להכנה,אם יש לכם לחם יבש שאתם רוצים לזרוק(וגם אם לא..),פשוט תכינו את הלחם המטוגןלפי המתכוןהזה וזה יהפוך אותו לטעים ומעולה!(הכמות הזאת קצת קטנה אז אפשר להכפיל אותה)

מצרכים:

6 פרוסות לחם, 2 ביצים, חצי כוס חלב,שמן,(דבש לפי הטעם)

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את החלב והביצים. שמים שמן במחבת.טובלים את הפרוסות לחם בתערובת של החלב והביצים, ומטגנים משתי הצדדים. שזה מוכן, אפשר למרוח דבש.

בתאבון!
 
 
פשטידת בצל:
 
מצרכים:
5 ביצים
5 כפות קמח תופח
7 בצלים גדולים
80 גרם חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף קורנפלור (עמילן תירס)
50 גרם גבינה צהובה מגוררת (אופציונלי)
מעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצלים החתוכים בחמאה עד לשקיפות. מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כ-2-3 דקות על אש בינונית.

2. מערבבים היטב את שאר המרכיבים בקערה נפרדת. מוסיפים את הבצל המטוגן בשמנת ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
 
בתאבון!
 
 
                                         
 

 

     הדפס        
 
logo בניית אתרים בחינם