סגולותיהם הבריאותיות של 16 מזונות ירוקים    מצוות שכתובות בספר בראשית    מצוות שכתובות בספר שמות    לאוכל בשבת יש טעם מדוע?
   פרשת השבוע על פי הרב יואב שוכר    השביעיות המדהימות ביהדות
 
    דף הבית
    פרשות השבוע
    סגולות
    סגולות שבצמחים
    סגולה למצוא אבידה
    דת
    הלכות
    נרות חנוכה
    חודשים
    שבועות
    כיפור
    פרשת המן
    פרשת התשובה
    קישורים ודרשה
    מעשה ניסים
    חיים לאחר המוות
    ברכה על תופעות טבע
    צור קשר

ברוכים הבאים לאתר 

http://avigv55.com

דת ויהדות
של אברהם גבריאל

סגולותיהם הבריאותיות של 16 מזונות ירוקים 
מאת: גיא זהבי 
http://www.baba-mail.co.il/Content.aspx?emailid=30721

אתם וודאי כבר יודעים שירוק הוא הצבע של הטבע, ומכירים את סגולותיו המרגיעות, אבל מעכשיו תוכלו לספר לכל החברים שהירוק הוא גם צבע הבריאות. בתחום המזונות הטבעיים, צבעים שונים מצביעים על תכולות ויטמינים ומינרלים שונות, ומשפחת המזונות הירוקים נחשבת לאחת מהבריאות ביותר. הכירו את היתרונות הבריאותיים של 16 מהמזונות הירוקים הבריאים ביותר! 

מה מיוחד במאכלים הירוקים?

לצבעים של המזונות השונים שאנו צורכים יש משמעות חשובה - הם מצביעים על הופעתם של מינרלים וויטמינים מסויימים. כמו כל משפחות הצבע, גם למזונות הירוקים יתרונות ייחודיים להם.
 
1. כלורופיל
המזונות הירוקים עשירים בכלורופיל, החומר המפיק את האנרגיה בצמחים. בגוף האדם, צריכת הכלורופיל מובילה לייצור מוגבר של תאי דם אדומים, ניצול טוב יותר של החמצן המתקבל, עוזרת לניקוי רעלים ומשפרת את מחזור הדם. ככל שהצבע הירוק כהה יותר, כך המזון מכיל יותר כלורופיל.
 
2. איזון חומציות
המזונות הירוקים נחשבים לבסיסיים, ולכן צריכה שלהם מאזנת את רמות החומציות בגוף. רוב הדיאטה שלנו מבוססת על מאכלים חומציים, כגון בשר ופחמימות, ולכן חשוב לאזן את החומציות עם המאכלים הבסיסיים.
 
3. עשירים במינרלים
המזונות הירוקים נחשבים לעשירים במיוחד במינרלים ובויטמינים. מרבית המזונות הירוקים מכילים כמויות גדולות של סידן, מגנזיום, אשלגן, וגם ויטמינים מסוג C, K, E ו-B.
 
4. פיטוכימיקלים
פיטוכימיקלים הם כימיקלים המצויים בצמחים באופן טבעי, ומגנים עליהם מפני מחלות שונות. בגוף האדם תורמים הפיטוכימיקלים למלחמה ברדיקלים החופשיים, לעידוד ייצור אנזימים חיוניים, והם אף מחזקים את המערכת החיסונית, ומשמשים כאנטיביוטיקה טבעית.
 
5. אומגה 3
המזונות שלהם צבע ירוק כהה במיוחד נמצאו כעשירים בחומצת השומן אומגה 3, האחראית לתקינות פעילותן של מערכות רבות בגוף האדם, מורידה את רמות הכולסטרול ואף משפרת את הריכוז, הזכרון ומצב הרוח.
 
6. אנטיאוקסידנטים
הרדיקלים החופשיים הם חומרים אשר גורמים לניוון ופגיעה במידע הגנטי שבתאי הגוף המשתכפלים. האנטיאוקסידנטים, המצויים במזונות ירוקים רבים, הם החומרים הנלחמים ברדיקלים החופשיים ומגנים על התאים.
 
7. לוטאין
הלוטאין הוא פיטוכימיקל מיוחד במינו, אשר עוזר לנו למנוע מחלות עיניים שונות, במיוחד קטרקט וניוון מקולרי. 

מגוון יתרונותיהם של המזונות הירוקים

בנוסף על היתרונות הבריאותיים המאפיינים את כל המזונות הירוקים, קיימים בכל אחד מהם גם יתרונות הייחודיים להם.
 

1. ברוקולי - מנקה את מערכת העיכול

הסיבים התזונתיים המצויים בברוקולי ידועים בכך שהם נקשרים בצורה יוצאת דופן אל מיצי המרה, ומוציאים אותם מהגוף. פעולה זו יעילה במיוחד כאשר מאדים את הברוקולי. 

2. תרד - מרפא דלקות

למרות שכל המזונות הירוקים עשירים בפיטוכימיקלים, בתרד התגלו כמה כימיקלים ייחודיים אשר הוכחו מדעית כמסוגלים לרפא דלקות שונות בגוף.

3. כרוב - נלחם בתאים הסרטניים

בכרוב הירוק קיים שילוב נדיר של פיטוכימיקלים ואנטיאוקסידנטים אשר פועלים כנגד התפתחות והתפשטות התאים הסרטניים בגוף. הכרוב הירוק הוא יעיל ביותר כאשר אוכלים אותו לא מבושל.

4. קיווי - שומר על דרכי הנשימה
מחקר קליני שנערך בקרב ילדים בגילאי 6-7 הראה כי הילדים אשר אכלו קיווי על בסיס קבוע הראו נטייה פחותה בהרבה למחלות ובעיות שונות הקשורות למערכת הנשימה, בינהן אסטמה וקוצר נשימה. 

5. אבוקדו - צריכת פיטוכימיקלים משופרת

פיטוכימיקלים רבים מסיסים רק בשמן, ולכן האבוקדו, המכיל שמנים צמחיים רבים, משפר את צריכתם. מחקר הראה כי צריכת הפיטוכימיקלים במבוגרים הנוהגים לאכול אבוקדו באופן קבוע הייתה יעילה יותר ב-40-55%.

6. ענבים - שיפור יכולות קוגנטיביות

מספר מחקרים שנערכו בקרב גברים ונשים בגילאי 20-30 הראו כי צריכה של ענבים ירוקים שיפרה את הביצועים במגוון מבחנים קוגנטיביים. כלומר, הענבים פשוט מאוד משפרים את יכולות המוח שלנו.

7. תפוח ירוק - שליטה בתיאבון

התפוחים הירוקים מזן "גרני סמית" מכילים חומצות אורגניות אשר עוזרות להרגיע תיאבון מוגבר, לכן הם מומלצים במיוחד עבור אנשים המנסים להוריד במשקל.

8. עדשים - מצבור אנרגיה מתמשך

העדשים מורכבים בעיקר מפחמימות מורכבות, אותן הגוף מפרק לאט יותר, ולכן הן מספקות לנו אנרגיה למשך זמן רב יותר, ואף מאריכות את תחושת השובע.

9. מלפפון - שמירה על בריאות הלב

כל המזונות הירוקים מכילים פיטוכימיקלים, אך המלפפון עשיר במיוחד בפיטוכימיקלים מסוג "פלבנואידים", המקושרים בין השאר לשמירה על בריאות הלב במגוון תחומים.

10. אספרגוס - ויסות סוכרים בדם

בנוסף לכל הויטמינים והמינרלים האופייניים למזונות הירוקים, האספרגוס מכיל גם כמות גדולה של ויטמין B, אשר משפיע בין השאר על ויסות רמות הסוכר בדם, ולכן מסייע למניעת סוכרת.

11. פלפל חלפיניו - הקלה על דלקת פרקים

פלפל החלפיניו, הגרסה הירוקה של פלפל הצ'ילי, הוכח על ידי מחקר קליני כמסוגל להקל במהירות על כאבים הנובעים מדלקות פרקים.

12. בזיליקום - אנטיביוטיקה טבעית

עלי הבזיליקום הטריים מכילים שמנים מיוחדים, אשר הוכחו כיעילים במיוחד במניעת התפתחות של מושבות חיידקים מזנים שונים. מומלץ לצרוך את העלים כאשר הם טריים, אך גם בעלים הארוזים קיימת רמה פחותה של שמנים אלה.

13. חסה - שמירה על המערכת הניורולוגית

החסה עשירה במיוחד בחומצה פולית, ויטמין מקבוצת B, המקושר בין השאר לשמירה על תקינות מערכת העצבים, והוא מומלץ במיוחד לנשים בהריון, על מנת לפתח את מערכת העצבים של העובר.

14. אפונה - אנטי אייג'ינג טבעי

באפונים קיים כימיקל טבעי המשמש כנוגד דלקות, משפיע לטובה על מראה העור, מפחית את הקמטים ומחזיר לשיער את החיוניות שלו.

15. נענע - הקלה על גודש

הנענע אינה זרה לנו כאן בישראל, אך תמיד משמח לדעת כי היא גם טובה לבריאותנו. פרט ליתרונות הרבים המשוייכים לנענע עקב היותה חלק ממשפחת המזונות הירוקים, הנענע ידועה בכך שהיא מקלה במהירות על גודש בדרכי הנשימה.

16. פיסטוק - ראייה בריאה וחזקה

הפיסטוקים מכילים חומרים בשם קרוטונואידים, שביכולתם לתקן נזקים מצטברים שגורמים למחלות עיניים שונות.
אתר זה נבנה על ידי יוסף גבריאל 0502839992