מה כדאי וצריך לעשות כדי להבטיח שהמחשב לא יידבק בווירוסים
וירוסי מחשבים קיימים כבר שנים רבות, אבל עם השימוש באינטרנט כמעט בכל בית הם נפוצים בקלות רבה, ומספיק לא להיזהר פעם אחת כדי להידבק.
להלן מספר כללים שכדאי להקפיד עליהם ובכך למנוע כניסה ופגיעה של וירוסים:
***************************************************************
הגנה על המחשב:
הגנה על המחשב: התקינו תוכנת אנטי וירוס במחשב ודאגו לעדכן אותה לעיתים קרובות.
וירוסים מסוימים מנצלים פרצות אבטחה ותקלות בתוכנות הדואר ומערכת ההפעלה כדי להסתנן לתוך המחשב ואף להפעיל את עצמם מבלי ידיעת המשתמש הקפידו להוריד ולהתקין את העדכונים וטלאי האבטחה (Patch) של יצרניות התוכנות השונות המותקנות במחשב.
ישנם וירוסים אשר מסוגלים לשלוח את עצמם דרך רשתות מחשבים (כמו האינטרנט) ללא צורך בהורדת קובץ או קבלת דואר מצד המשתמש. לכן יש להתקין במחשב תוכנת Firewall (חומת/קיר אש) שתפקידה למנוע כניסה למחשב דרך רשת האינטרנט (או הרשת המקומית) לתוכנות, אנשים או כל גורם אחר שלא מורשה בכך.
|
דואר אלקטרוני:
מרבית תוכנות האנטי וירוס החדישות כוללות אפשרות לסריקת כל הדואר האלקטרוני שמגיע אליכם (וגם את הדואר שאתם שולחים) כנגד וירוסים. הקפידו להפעיל אפשרות זו.
ישנם וירוסים אשר יוצרים הודעות דואר אלקטרוני תמימות למראה אשר נראה כאילו הוא הגיע מאדם מוכר. אם קבלתם בדואר אלקטרוני קובץ שלא ציפיתם לו, גם מכתובת של אדם שאתם מכירים, אל תפתחו אותו לפני סריקה או בירור עם השולח.
|
קבצים מהאינטרנט:
הקפידו לסרוק כל קובץ שמגיע למחשב, בין אם הורדתם אותו מהאינטרנט, או שקיבלתם דיסקט או תקליטור מאדם אחר.
אם אתם מורידים קובץ מאתר כלשהו באינטרנט (כגון תוכנה, משחק וכדומה) השתדלו לעשות זו רק מאתרים מוכרים/רשמיים. כך קטן הסיכוי שהקובץ שהורדתם מכיל וירוס כלשהו. חלק מאתרים אלה מפעילים אפילו סריקה פנימית של וירוסים על הקבצים שניתן להוריד מהם.
אם אתם נוהגים להשתמש בתוכנות לשיתוף קבצים (כגון Kazaa, Emule וכדומה) בדקו אם יש להן תמיכה פנימית בסריקת וירוסים, או כל אפשרות הגנה אחרת. ובכל מקרה סרקו את הקבצים שאתם מורידים.
גם קבצים המתקבלים דרך תוכנות מסרים מידיים (ICQ, Yahoo Messenger, MSN Messenger ועוד) יכולים להכיל וירוסים. בדקו עם תוכנת האנטי וירוס שברשותכם מאפשרות לבצע סריקה אוטומטית של קבצים אלו, ואם לא, בצעו את הסריקה באופן ידני.
|
קבצים מיוחדים:
קבצים דחוסים (קבצי ZIP, RAR וכדומה) אינם יכולים לרוב להידבק בווירוסים, אבל במידה והקבצים שבתוכם נדבקו בעבר, ברגע שהם יצאו מהקובץ הדחוס ויופעלו הם יחזרו לפעולה הקפידו להפעיל את האפשרות של סריקה בתוך קבצים דחוסים הקיימת במרבית תוכנות האנטי וירוס.
ווירוסים יכולים להדביק גם קבצים של תוכנות Office השונות (כגון קבצי Word, Excel וכדומה). לכן יש להקפיד לסרוק גם קבצים כאלה.
|
גיבוי:
כדי למנוע הרס קבצים חשובים במידה ובכל זאת נדבקתם בווירוס, הקפידו לגבות אותם ולשמור אותם בצורה נפרדת מהמחשב על תקליטור למשל. | |