יהדות קוצ'ין
יהדות קוצ'ין היא קהילה בת אלפיים שנה באיזור עיר הנמל קוצ'ין שבמדינת קראלה
בדרום מערב הודו.בעבר מנתה הקהילה אלפים רבים,אך בשנת 2004 היא מנתה בהודו
כ-60 נפשות בלבד.רבים מבני הקהילה עלו לישראל.
ההיסטוריה של היהודים בקוצ'ין.
ישנן גרסאות רבות בנוגע למקור היהודים בקוצ'ין.
גרסאות מסוימות טוענות כי הם הגיעו בתקופת גלות בבל.עם זאת,רוב החוקרים מסכימים כי הייתה קיימת קהילה יהודית של גולי אשור מצפון לקוצ'ין שהגיעו אליה דרך תימן.
העדות המוקדמת ביותר להימצאותם של יהודים בקראלה היא לוחות נחושת מן המאה העשירית שהעניק השליט ההינדי המקומי למנהיג היהודי יוסף רבן,המכילים את זכיותיהם
של התושבים היהודים-בין השאר,פטור ממסים וחופש פולחן.
במאה ה-16 הגיעו לקוצ'ין יהודים מספרד ופורטוגל{בעקבות גירוש ספרד}וכמו כן מעיראק,תימן וגרמניה.
בית הכנסת הראשון בקוצ'ין נבנה ב-1568 ליד ארמון המהרג'ה.במאה ה-18 כבר היו בקראלה שמונה בתי כנסת,ויהודי קראלה זכו לשם "יהודי קוצ'ין".
כל אחת משמונה הקהילות שנוצרו סביב לבתי הכנסת הייתה יחידה שיתופית,שהחברות בה עברה מאב לבנו.
העליה לישראל
בשנת 1930 הגיע לקוצ'ין ד''ר עמנואל אולסבנגר על מנת לעודד אותם לעלות לישראל.
עליית יהודי קוצ'ין החלה בשנות ה-50,שמרביתם עלו בשנת 1954,והשתקעו במושבים
שונים ברחבי הארץ,שחמישה מהם מהווים עד ליום זה את מרכזי הקהילה:נבטים,מסילת ציון,תעוז,אביעזר וכפר יובל.
המטבח ההודי
המטבח ההודי מחולק ללמעלה מעשרים מטבחים שונים כידוע הודו הינה תת יבשת המחולקת למדינות רבות,החקלאות,הקרבה והריחוק לים,האקלים,הדת הנפוצה,וההיסטוריה המקומית עיצבו מסורות קולינאריות שונות.
ולכן יש הבדל בין האוכל המקובל בדרום לבין האוכל המקובל בצפון.
ככלל אוכל הודי מתבסס על מאכלי קטניות וירקות שלידם מוגש לחם ואורז האוכל מתובל
עם ג'ינגר,שום,פלפלים חריפים,בצל,הל,כורכום,כוזברה,קינמון,ציפורן,כמון,גרגירי חרדל,
עלי עץ הקארי,תערובת מסאלה.
מסעדת קוצ'ין
במסעדת קוצ'ין תוכלו להינות ממיטב מאכלי המטבח הקוצ'יני לצד המטבח הצפון הודי המסורתי.
|