ביצה.
מקור חלבון עשיר, מזין ובריא.
זכרו - ארוחת הבוקר היא החשובה ביותר ביום. אנחנו ממליצים על ביצה לארוחת הבוקר שלכם: רכה, קשה, עין, חביתה או אפילו מקושקשת.
ולמתקדמים - הרי כמה מתכוני ביצים.
ביצים צבעוניות כבושות
ביצים צבעוניות כבושות באנגליה ובארצות הברית הביצים הכבושות פופולריות כנשנוש ליד הבירה. את אבקת החרדל תמצאו בכל סופר, והעצלנים יכולים להחליף את הקורנפלור ואבקת החרדל ב-4 כפיות ממרח חרדל. לקבלת ביצים סגולות בוהקות מחליפים 1 כוס חומץ בכוס מיץ סלק. איך מכינים מיץ סלק? מגררים דק סלק לתוך קערה, שופכים מעל כוס מים רותחים, משרים 5 דקות ומסננים. החומרים ל- 8 ביצים: • 2 כפיות אבקת חרדל • 2 כפיות קורנפלור • 1 כף מים • 3 כוסות חומץ • 2 כפיות סוכר • 1 כפית אבקת קארי • קמצוץ כורכום (לא חובה) • 8 ביצים קשות, קלופות אופן ההכנה: 1. מערבבים בסיר קטן את אבקת החרדל, הקורנפלור והמים לבלילה אחידה. מוסיפים חומץ, סוכר, אבקת קארי וכורכום, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים 10 דקות. 2. מניחים את הביצים בצנצנת, מכסים בתערובת החרדל וסוגרים את הצנצנת. משהים במשך 20-12 שעות (ולא יותר) בטמפרטורת החדר. 3. מסננים את הביצים ומגישים כשהן חתוכות לרבעים, עם מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי. אפשר לשמור את הביצים במקרר, ללא הנוזל, למשך יומיים-שלושה.
גוגל מוגל משקה חלב ודבש מחזק ומבריא, אמצעי ביתי ותיק לגרון צרוד. עם כף או שתיים של ברנדי יתקבל משקה מחמם, מצוין לקופאים מקור.
מצרכים: 4 חלמונים 6 כפות דבש (או ½ כוס סוכר) 4 כוסות חלב רותח
אופן ההכנה: טורפים את החלמונים עם הדבש עד שהתערובת תחוויר, מוסיפים את החלב בהדרגה תוך בחישה טובה ומגישים מייד חם.
יין עם חלמונים משקה מחזק ומשיב נפש. אפשר להכינו גם חם ע"י הרתחת היין לפני הוספתו.
מצרכים: 4 חלמונים 4 כפיות סוכר דק (או יותר) 2 כוסות יין שולחני, לבן או אדום
אופן ההכנה: טורפים את החלמונים עם הסוכר עד שתתקבל תערובת מוקצפת ומוסיפים את היין בהדרגה תוך בחישה, עד שהסוכר יימס כולו.
ביצה בגביע חומרים: 25 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות 4 ביצים מלח גס
להגשה: 2 גבעולי אספרגוס או 4 כפיות ביצי סלמון
אופן ההכנה: 1. מסירים את השליש התחתון של גבעולי האספרגוס. חולטים במים רותחים כ – 3 דקות. שוטפים היטב במים קרים, קוצצים דק, מתבלים במעט מלח ומניחים בצד.
2. שמים כפית מים בסיר קטן. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה וטורפים ללא הפסקה במטרפה ידנית עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד.
3. מביאים מים לרתיחה בסיר ומנמיכים את הלהבה. מסירים כיפה מראש כל ביצה ומרוקנים את החלבון (אפשר במספריים מיוחדים שאיתם קוטמים ראשים של ביצים – להשיג בחניות לחובבי בישול). מניחים את הביצים הקטומות בקליפתן בתוך המים הרותחים לשתי דקות. הביצים צפות במים ורק חלקן התחתון, זה שהחלמון בתוכו, שקוע בהם.
4. מוציאים את הביצים מהסיר ומניחים בגביעים. מוסיפים לכל גביע מעט מהאספרגוס או כפית ביצי סלמון.
5. יוצקים לכל גביע כפית מרוטב החמאה, מתבלים במלח גס ומגישים מיד.
ביצה עלומה עם עור סלמון פריך ברוטב עגבניות שרי המתכון המגניב הזה יופיע בתוכניה שלנו - יהיה טעים :)
|