החומרים הדרושיםשמנת מתוקה טרייה, 32% שומן (לא עמידה! תהליך חביצת החמאה מצליח רק עם שמנת טרייה).
מלח
צנצנת זכוכית נקייה עם מכסה מתברג
שתי גולות הן כל הסוד
נייר דבק שקוף
גולות זכוכית נקיות
אפשרויות תיבולפפריקה
זעתר
שום כתוש או תבלין גבישי שום
שמיר קצוץ או תבלין שמיר מיובש
להגשה ולקישוט
מיכל ריק ונקי של מעדן חלב
נייר צלופן או שקית צלופן קטנה
רפיה צבעונית
קישוט דקורטיבי מעץ עם מדבקה
טיפים, הערות והכנות טרום פעילות:
* למניעת רסיסים במקרה של נפילת הצנצנת מדביקים נייר דבק שקוף בצורת שתי וערב מצידה החיצוני של הצנצנת.
כך יוצרים מעטה הגנה לצנצנת הזכוכית. יש לוודא שמכסה הצנצנת אוטם היטב.
** רוחצים שתי גולות זכוכית במים ובסבון ומייבשים.
משגיחים בשבע עיניים על ילדים צעירים לבל יכניסו גולה לפה.
***ככל שהשמנת קרה יותר, תהליך החביצה מתקצר.
לכן יש להשתמש בשמנת קרה מאוד שהוצאה מהמקרר.
רצוי לקרר גם את צנצנת הזכוכית לפני הפעילות.
אופן ההכנה1. יוצקים שמנת מתוקה לתוך הצנצנת עד מחצית גובהה.
2. מכניסים את שתי הגולות לצנצנת.
3. מבריגים את המכסה ומוודאים שאין נזילות.
מנערים ומשקשקים היטב את הצנצנת.
4. מקשיבים לקול השקשוק העליז.
כעבור זמן קצר צליל השקשוק הופך להיות עמום וזה האות לכך שבצנצנת יש חמאה!
לא לשכוח להוציא את הגולות בתום ההכנה.
5. מוסיפים מלח לפי הטעם ובוחשים.
חמאה בטעמים1. מחלקים את החמאה לכלים קטנים.
2. מוסיפים לכל קערה תיבול אחר (שום כתוש, פפריקה, זעתר, שמיר), בוחשים ומקררים.
אריזת המתנה1. מכניסים את החמאה בעזרת כף למיכל ריק ונקי של מעדן חלב.
2. מחליקים מלמעלה בעזרת מרית קטנה ומקררים כשעה.
3. עוטפים את כלי החמאה בנייר צלופן, מעטרים בסרט רפיה צבעוני ובקישוט דקורטיבי ומאחסנים בקירור עד להגשה.
![](http://www.kesemshops.com/image/users/120510/ftp/my_files/avodotyetsira/SHAVUOT/HEMAA/567ytyy.jpg?id=3448895)