מתכונים לשבת - מפגן אישיות מדור לדור
יש הרבה דברים שאני אוהבת בזה שמגיע סוף השבוע, אבל מעבר לדברים הברורים מאליהם כמו חופש מהעבודה והיכולת ללכת לישון מאוחר ולקום ביקיצה טבעית או לנצל זמן פנוי לבילויים, טיולים, מפגשים עם חברים, קריאה וצפייה בספרים, אני אוהבת את השבת בגלל ארוחת ערב שישי עם כל המשפחה סביב שולחן עמוס כל טוב המבוסס על מתכונים לשבת. המתכונים הללו, עוברים במשפחה כבר שנים על גבי שנים ומביאים איתם את הניחוחות המוכרים שמיוחדים לתחושת הבית הנאסף כולו סביב המטעמים המסורתיים, ולתחושה הזו בעיניי, אין תחליף. על טעם וריח, שלי יותר טעיםבאופן טבעי, לכל אדם טעם והעדפות שונות בכל הנוגע לתבלינים ומרקמים, ואפילו בתוך המשפחה המתכונים נוטים להשתנות מעט עם השנים, מדור לדור. אני למשל, לא חסידה גדולה של פטרוזיליה וכוסברה, ואילו אמא שלי מבשלת את הדג המרוקאי המסורתי בתוך ערימות של עשבי התבלין הללו. ייתכן שעוד כמה שנים, כשאכין את הדג המרוקאי המסורתי למשפחה שלי, אחליף את עשבי התיבול האלה בעשבי תיבול אחרים או לא אשתמש בהם כלל או פשוט אשים מעט מהם. רק אל תגלו לאמא שלי.
ארוחת שבת, עונג של טעמיםמתכונים לשבת יכולים להיות המון דברים, החל ממבחר ענק של סלטים כמו סלט עגבניות ופלפלים חריפים מבושלים בשמן זית, פול ירוק בכמון ולימון וחצילים בטחינה, שום ופטרוזיליה, דרך מנות עשירות ומורכבות כמו קוסקוס על שלל מרכיביו (קערת חומוס מבושל ברוטב, ירקות שורש ודלעת עם קינמון בתנור, קדרת בשר וצלוחית של בצל מקורמל וצימוקים לטאץ' הסופי) וכלה בקינוחים מתוקים לצד תה עם נענע כשכולם כבר מלטפים את הבטן בהנאה ושוקעים בשיחה. |