x
בניית אתרים בחינם

בהריון? הנה התזונה הנכונה שלך ל-9 החודשים הבאים


לא, את לא אוכלת בשביל שניים. לא, זה לא הזמן להתפנק כי גם ככה אף אחד לא ישים לב אם עלית. וחלאס עם קלישאת המלפפונים החמוצים. קבלי 4 כללי זהב לשמירה על תזונה נכונה בהריון.

ישנן הריוניות שהתיאבון שלהן משתולל והן זוללות בורקסים בארבע לפנות בוקר (שהבעל כמובן נאלץ לארגן להן). באיזשהוא שלב מתקדם של ההריון הסיכוי לשלם על דברים כאלה בצרבת עולה מאוד, גם עבור בנות שמעולם לא ידעו צרבת מהי. ישנן כאלה שעד ההיריון טחנו בורקסים בקצב אבל התיאבון השתנה ודווקא כל מה שבא להן זה סלט, סלט, סלט. יש כאלה שכל כך חוששות לאבד את עצמן לדעת ומסתייעות בדיאטנית לאורך כל ההיריון, שמא יישארו עם קילוגרמים מיותרים לאחר הלידה. מה שהכי חשוב, לפני הקילוגרמים, הוא ההיגיון הבריא: בתוך הבטן גדל יצור שיאכל מה שאת תאכלי, ולהיפך – מה שתימנעי מעצמך, יימנע גם ממנו. מעבר לכך, את אוכלת למען הבריאות שלך, שחשובה במיוחד כשאת בהריון.

טיפים חשובים להקפדה על תזונה נכונה ב-9 החודשים הבאים:

גיוון בריא

תזונה נכונה ככלל היא כזו שכוללת איזון. חשוב לאכול עושר של מזונות מכל קבוצות המזון אבל גם לא להתפרע עם הכמויות. גם את וגם העובר תיהנו מכך. קחי בחשבון שתזונה מוגזמת תגרום לך לחוש כבדות, אי נוחות ועייפות ובשלבים המאוחרים יותר גם לחץ וצרבת. מנגד, אם לא תאכלי נכון ותמעטי באכילה, תחושי באופן משמעותי בחולשה, כאבי ראש, סחרחורות ואפילו צירים מוקדמים. מה גם שחסרים תזונתיים יכולים לפגוע בהתפתחות התקינה של העובר שלך, חלילה וחס.

אשת הברזל

חשוב שיהיו בתפריט השבועי מספר מזונות בעלי חשיבות עליונה להתפתחות העובר. מומלץ במיוחד מזונות עשירים בחלבונים אבל פחות מן החי, כי הם מכילים גם כמויות בלתי ברורות של אנטיביוטיקה והתכנות גבוהה לזיהומים. עדשים, שעועית, קינואה, סויה ומוצריו מומלצים מאוד גם בשל כמויות החלבון וגם בשל הברזל בהם. אישה הריונית זקוקה לכמות ברזל מוגברת בגלל העלייה בנפח הדם ובכדי שהעובר יתפתח באופן תקין.

מומלץ גם לצרוך מזונות העשירים בחומצה פולית דוגמת עלים ירוקים, שמלאים בויטמינים ומינרלים וגם בברזל. כמו כן, סידן – חשוב ביותר להתפתחות העובר וחיזוק עצמותיו וניתן למצוא על המדף שלל מוצרים מועשרים, פירות הדר עשירים בסידן, כרובית וברוקולי, טופו וחלב מועשר, טחינה משומשום מלא, והכוכב בתחום הסידן, שנמצא בראש הרשימה הוא הפרג, לא פחות מ 1500 מ"ג סידן ב 100 גרם, אז אם כבר לפנק את עצמך בעוגות ומתוקים אז לכי על פחמימות ממולאות בסידן.

לשתות מלאאא

תמיד מומלץ לשתות הרבה אך קל וחומר בהיריון. לא פחות מ-8 כוסות ביום למשך כל תקופת ההיריון. זה ממש עוזר כדי להקל על תחושה של עייפות וחולשה. מיצים ממותקים למיניהם ממש לא מומלצים ואם את חושבת שתוכלי להתחכם עם הקלוריות דרך מיצים המכילים סוכרזית אז ממש לא מומלץ לך. ממתיקים מלאכותיים מזיקים מאוד בתקופת ההיריון. השאירי לך קנקן מים תמיד ליד המיטה, שתוכלי ללגום מעת לעת במהלך הלילה. אפשר להנות מחליטות וצמחי תבלין והמתקה באמצעות עלי סטיביה או מעט מייפל, רק שימי לב שיש צמחי מרפא ותבלין שפחות מתאימים בהריון.

מה לא לאכול

במהלך ההיריון תיאלצי להימנע ממאכלים שלא עברו בישול או עברו בישול חלקי דוגמת סושי, דגים נאים לסוגיהם, ממרחי דגים, פטה כבד, ביצים לא מבושלות (יש בכל מיני קינוחים), נקניקים, בשרים קרים שלא עברו עישון וגבינות שמכילות חיידקים ("הגבינות המסריחות"). כדאי גם להמעיט ככל הניתן בצריכת קפאין, ועל אלכוהול כמובן שאין מה לדבר... כל האמור בסעיף זה מומלץ לוותר עליו גם לפני ואחרי ההריון.

להתאמן או לא

מומלץ מאוד להתאמן, יש יתרונות רבים בחיזוק הגוף והשרירים לקראת הלידה וגם יתרונות בסחיבת ההריון וחלוקת העומס, שלא יפול רק על השלד, שזה מתכון לבעיות עתידיות כמו בעיות גב הנפוצים כל כך.

אז להתאמן אבל לא בכל מצב, ולא אם מעולם לא התאמנת ורק עכשיו את מתחילה, בכל מקרה, אל תוותרי על מאמן כושר אישי בהדרכה צמודה.

שיהיה לך היריון קל!

logo בניית אתרים בחינם