x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
                                                                  

   |/\/\| אודות |/\/\|    |/\/\| פורום |/\/\|    |/\/\| צור קשר |/\/\|    |/\/\| חנויות |/\/\|
 
    ◆כתר תימן◆
    ◆מאכלים◆
    ◆תורה◆
    ◆נביאים◆
    ◆כתובים◆
    ◆הסטוריה◆
    ◆אתרים נוספים◆
    ◆ספורים◆
    ◆מחקרים◆
    ◆תמונות◆
    ◆פרשת השבוע◆
    ◆מושגים◆
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ה
מטבח התימני 
המטבח היהודי תימני בפרט עשיר בתבלינים רבים שהם המקנים למאכלים את טעמם המיוחד והמאופין להם
.
כמו כן המטבח התימני עשיר בפירות ירקות בשרים [כבש, בקר, עזים וכדומה] וגם דגים בערי הנמל ומוצרי חלב מוחמצים וקטניות ודגנים למיניהם שהיו חלק חשוב מההוי שליהודים בתימן.
המתכונים הם אך ורק שליהודי תימן ולא מוסלמים תימנים וכל המתכונים כשרים למהדרין מן המהדרין כפי המסורת היהודית [השחיטה הניקור וכדומה].
התבלינים מורכבים משורשים זרעים פקעות עלים קליפות אגוזים עשבים פירות וירקות ולכל אחד מהם ניחוחות וטעמים שונים ומגוונים.

שפע התבלינים מעניקים צבעים ריחות וטעמים מעודנים וערך תזונתי רב.
רוב התבלינים הם מהמזרח ומהודו שהיא המדינה העיקרית ליצוא התבלינים ומאתיופיה הקרובה גיאוגרפית.
בכל קהילה ומחוז ובכפרים התבלינים היו מעט שונים ומעט דומים בהתאם למקום ולזמינות וכל אחד לפי מסורת בית אבא בטעמיהם כגון החבנים שיש להם מלח מיוחד ומתובל.
בתבלינים השתמשו גם להקטרת קטורת לבשמים ולרפואה.
במקור בתימן לא היה שמרים והשתמשו בכמירה [מחמצת, שאור] להתפחת ולהחמצת הבצק כבתקופת המקרא, וכן לא היה סוכר אלא השתמשו בסוכר קנים או סוכר נבאת או במיצי פירות או בדבש או תמרים להמתקת מאכלים ומשקאות, וכן המלח בתימן היה מלח שנחצב מההרים ולא מלח ים ולכן היה גס ולבישול היו טוחנים אותו, והקמח בתימן היה מדגנים מלאים בלבד שהקמח נטחן באבני רחיים ונופה מהמורסן [הקליפות], וכן בתימן לא היה מרגרינה אלא השתמשו או בסמנה למאכלים חלביים ואו בשמן זית או שמן שומשום.כמו שיש היום בארץ מוסיפים למרק.
וכן לא היה אבקת מרק עוף  
במטבח בתימן היה תנור וכריים שמוסקים בעצים והיה גם טאבון בחוץ להכנת מאפים שונים.
וכן התבלינים שהיו שלמים כתשו אותם במדאק או הואן [מכתש ועלי] וכל התבלינים הטריים גדלו בחצר הביתית ויובשו או שהשתמשו בהם טריים.
וחיו על פי הטבע ובכך שמרו על חסינותם הגופנית והפיזית ושמרו על גופם על פי הטבע וההלכה ולא היו מחלות השמנה כמו סוכרת שיש היום בארץ.
והכלים בתימן נעשו מחומרי המקום או מאבן או מנחושת או מכסף או מראפיה [נצרים] 
או מחרש.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~









קטניות

אפונה
עדשים
חומוס
שעועית
פולים
תורמוס
חילבה
לוביה

*~*~*~*~*~*
דגנים

דוחן [שחור, ירוק, אדום, חום, צהוב,לבן]
דורה [לבן,צהוב,חום,אדום]
תירס

חיטה

שעורה

 שיפון

קנואה
כוסמת 

שבולת שועל 
אורז

*~*~*~*~*~*

שקדים

אגוזי מלך

אגוזי פקאן

מקדמיה

קשיו

פסתוקים

בוטנים

צנובר

קשיו


 כל הזכויות שמורות על פי דין תורתינו הקדושה ולהבדיל על פי החוק הבינלאומי 
©