x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
                                                                  

   |/\/\| אודות |/\/\|    |/\/\| פורום |/\/\|    |/\/\| צור קשר |/\/\|    |/\/\| חנויות |/\/\|
 
    ◆כתר תימן◆
    ◆מאכלים◆
    ◆תורה◆
    ◆נביאים◆
    ◆כתובים◆
    ◆הסטוריה◆
    ◆אתרים נוספים◆
    ◆ספורים◆
    ◆מחקרים◆
    ◆תמונות◆
    ◆פרשת השבוע◆
    ◆מושגים◆
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

חאואיגּ סופרא [למרק, לבישול]


* תערובת התבלינים העיקרית ומוספת למרקים נזידים קדירות ותבשילים שונים.


חומרים:

כפית הל טחון
כפית קימל טחון
כפית צפורן טחון
כפית אבקת בצל
שלוש כפות כמון טחון
כפית פלפל אנגלי טחון
שלוש כפיות כרכום טחון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
שתי כפות פלפל שחור טחון
כפית כוזברה [זרעים טחונים]

הכנה:
לשים בכלי ולערבב הכל ולאחסן בצנצנת.

* יש עוד כמה נוסחים וגרסאות תוספות וגרעונות 
וכל מקום ומשפחה יעשו לפי טעמם ולפי המנהג בתימן.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
חאואיגּ סודא [לקפה או תה]


* תערובת תבלינים שמוספת לקפה התימני או לתה קישר או תה רגיל או כמשקה בפני עצמו עם דבש.


חומרים:

עשר גרם תרמילי הל
עשר גרם פרחי ציפורן 
חמישים גרם מקלות קנמון
עשר גרם שורש זנגּביל מיובש

הכנה:
לטחון לערבב ולאחסן בצנצנת.

*
יש עוד כמה נוסחים וגרסאות תוספות וגרעונות וכל מקום ומשפחה יעשו לפי טעמם ולפי המנהג בתימן כגון
י
ש כאלה שמוסיפים גם אגוז מוסקט ופלפל אנגלי באותם יחסים.
*בדרך כלל מוסיפים כרבע או חצי חאואיגּ לקפה בכוס קפה או תה.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
קפה לבן 

* תערובת תבלינים ודגנים ושותים אותו בתוספת דבש.


חומרים:
זרעי שומשום
חאואיגּ לקפה
גרעיני חיטה קלויים וטחונים
גרעיני תירס קלויים וטחונים
פולי קפה קלויים חלש וטחונים
קליפות פולי קפה קלויים חלש וטחונים

הכנה:
לשים בכלי ולערבב הכל ולאחסן בצנצנת.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 כל הזכויות שמורות על פי דין תורתינו הקדושה ולהבדיל על פי החוק הבינלאומי 
©