x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
                                                                  

   |/\/\| אודות |/\/\|    |/\/\| פורום |/\/\|    |/\/\| צור קשר |/\/\|    |/\/\| חנויות |/\/\|
 
    ◆כתר תימן◆
    ◆מאכלים◆
    ◆תורה◆
    ◆נביאים◆
    ◆כתובים◆
    ◆הסטוריה◆
    ◆אתרים נוספים◆
    ◆ספורים◆
    ◆מחקרים◆
    ◆תמונות◆
    ◆פרשת השבוע◆
    ◆מושגים◆
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
סלטה מעלים ושורשים

* סדרת עלים ושורשים המוגשים בסעודה שליום חול ושבתות ובשולחן פסח.


חומרים:

חסה
נענע
גרגיר
שמיר
כרפס
מנגולד
כוזברה
עלי צנון
בצל ירוק
פטרוזליה 
עלי חילבה
גבעולי שום
ברצה [כרשה]
חלמית [כוביזה]
שוקור [בזיליקום]
רשאד [גרגיר הנחלים]

הכנה: 
לשטוף ולברור היטב מחרקים אבנים חולות ולכלוך.
להגיש על טסה [מגש מכסף] עםקערה קטנה  שלמיץ לימון או מי מלח או חילבה.

*אפשר להוסיף או לגרוע כל אחד לפי רצונו וטעמו.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
סלטה 

* סלט מתובל והוא מוגש כתוספת לגּעלה ולא לסעודות.


חומרים:

צנון
בצל
שום
חומץ
שמן זית 
מיץ לימון
פטרוזליה
סחוק ירוק או אדום
עגבניה אדומה גדולה

הכנה: 
לשטוף ולברור היטב מחרקים אבנים חולות ולכלוך ולקצוץ את הכל.
לטבל לפי הטעם ולהגיש על טסה [מגש מכסף].

*אפשר להוסיף או לגרוע כל אחד לפי רצונו וטעמו.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 כל הזכויות שמורות על פי דין תורתינו הקדושה ולהבדיל על פי החוק הבינלאומי 
©