~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ סלטה מעלים ושורשים
* סדרת עלים ושורשים המוגשים בסעודה שליום חול ושבתות ובשולחן פסח.
חומרים: חסה נענע גרגיר שמיר כרפס מנגולד כוזברה עלי צנון בצל ירוק פטרוזליה עלי חילבה גבעולי שום ברצה [כרשה] חלמית [כוביזה] שוקור [בזיליקום] רשאד [גרגיר הנחלים]
הכנה: לשטוף ולברור היטב מחרקים אבנים חולות ולכלוך. להגיש על טסה [מגש מכסף] עםקערה קטנה שלמיץ לימון או מי מלח או חילבה.
*אפשר להוסיף או לגרוע כל אחד לפי רצונו וטעמו.
![](http://javanehskitchen.files.wordpress.com/2010/02/sl374906.jpg) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ סלטה
* סלט מתובל והוא מוגש כתוספת לגּעלה ולא לסעודות.
חומרים: צנון בצל שום חומץ שמן זית מיץ לימון פטרוזליה סחוק ירוק או אדום עגבניה אדומה גדולה
הכנה: לשטוף ולברור היטב מחרקים אבנים חולות ולכלוך ולקצוץ את הכל. לטבל לפי הטעם ולהגיש על טסה [מגש מכסף].
*אפשר להוסיף או לגרוע כל אחד לפי רצונו וטעמו.
![](https://vt4x5a.bay.livefilestore.com/y1mmJ0eop7fi_tidm23CSIQ9sHkEJQqL6nclpKcQMj_G0XlnNhx7h0QZue8SLwD3YVhwxX-FiQyNghnEKfMsLh3o161hinVqtSty249N_qTzqof38dlKESnNAIzhGlRZi78aLCE5_085QbbItXZ5alegA/P7020627.JPG?psid) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|
|
|