x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
                                                                  

   |/\/\| אודות |/\/\|    |/\/\| פורום |/\/\|    |/\/\| צור קשר |/\/\|    |/\/\| חנויות |/\/\|
 
    ◆כתר תימן◆
    ◆מאכלים◆
    ◆תורה◆
    ◆נביאים◆
    ◆כתובים◆
    ◆הסטוריה◆
    ◆אתרים נוספים◆
    ◆ספורים◆
    ◆מחקרים◆
    ◆תמונות◆
    ◆פרשת השבוע◆
    ◆מושגים◆
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סמנה [חמאה מזוקקת]


* חמאה מבושלת ומזוקקת ומשתמשים בה למריחה על מאפים ותוספת למאכלים חלביים ואפילו לשימוש חצוני.


חומרים:

כפית מלח
עשר חבילות חמאה ללא מלח

הכנה:

לשים בסיר על אש נמוכה את החמאה ולבשל מספר שעות עד שהחמאה בצבע דבש או ענבר.
להוציא את הקצף החום שחור שנוצר לקראת הסוף.
להוסיף את המלח ולערבב.
לחכות עד שכל יהיו המשקעים למטה.
להעביר את הסמנה בלי המשקעים לצנצנת או לסיר קטן שלגּחנון ולקרר בחוץ.

* יש עוד כמה נוסחים וגרסאות אך זה המתכון הבסיסי, לדוגמא בסמנה הצנענית בנוסף למלח מוסיפים חילבה טחונה וקלויה וקוחטה (קצח).
* בתימן נהגו וגם בארץ נוהגים לעשן את כלי האחסון שלסמנה בענפי שצי (דודנה) או עלי גפן ולאחר מכן לאחסן בה את הסמנה המוכנה ויש לה טעם מעושן ומיוחד.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

דוכה [חרוסת]


* חרוסת שעשויה מתמרים ויין ומתובלת בחאואיגּ שלקפה ונאכלת בפסח עם המצות או המרור שעל השולחן זכר לתבן שעשו אבותינו במצרים.


חומרים:

חצי קילו שומשום
שתי כפות חאואיגּ לקפה
מאה גרם שקדים טחונים
מאה גרם זרעים מתוקים שלרימון
קילו תמרים מסוג מגּהול מגולענים

חצי קילו צימוקים שחורים מגולענים
מאה גרם אגוזי מלך או פקאן טחונים

שתים וחצי כוסות יין אדום מתוק או תירוש

הכנה:

לשים בכלי את הכל חוץ מהיין ומהחאואיגּ לקפה למעוך ולערבב.
להוסיף את היין למעוך ולערבב באותו הזמן לסמיכות הרצויה ולהוסיף אם צריך.
לשים את החאואיגּ לקפה לערבב ולאחסן בצנצנת.

* יש עוד כמה נוסחים וגרסאות תוספות וגרעונות וכל מקום ומשפחה יעשו לפי טעמם ולפי המנהג בתימן.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

חילבה 

* המטבל העיקרי בסעודה שאותו שמים במרק או שמנגבים עליו לחוח או פיתה או תוספת לפתות בשרי, סלטים וקדירות .


חומרים:

כף מלח
מיץ מחצי לימון
שלוש כוסות מים קרים
חמש כפות סחוק ירוק או יותר
כוס זרעי חילבה שלמים או טחונים

הכנה:

לשים בכלי עם מכסה את זרעי החילבה והמים ולהשרות כל הלילה בחוץ או במקרר.
לשפוך את מי ההשריה ולהעביר את זרעי החילבה למסננת ולשטוף עם מים זורמים.           
לטחון בבלנדר חצי מכמות החילבה עם כוס מים עד שהכל טחון היטב להעביר לקערה ולעשות אותו
הדבר עם החילבה הנותרת עם עוד כוס מים ולהעביר לאותה קערה ולערבב.
לשים במקרר כשעתיים.
להוציא מהמקרר ולהקציף עם בלנדר ידני או עם היד עם כף מלח.
להוסיף כוס מים קרים ולהמשיך להקציף עד שהכל מוקצף ולבן.
להוסיף את הסחוק והלימון ולערבב.
לאחסן בצנצנת במקרר.

* אפשר להרתיח את החילבה ולקרר אותה שוב ובכך מאריכה ימים.
* יש עוד כמה נוסחים וגרסאות תוספות וגרעונות, לדוגמא יש כאלה ששמים חאואיגּ למרק ובמקום סחוק רק כוזברה או ששמים
רק פלפלים אדומים או שלא שמים כלום ואז החילבה צהובה או ששמים ברצה [כרשה] טחונה, וכל מקום ומשפחה יעשו לפי טעמם ולפי המנהג בתימן.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

רסק עגבניות עם עשבי תיבול [מתכון תימני ישראלי] 

* מטבל שאתו אפשר ללפת סלוף או לחוח או שאר מאפים ולהוסיף אותו למרקים.


חומרים:

מעט מלח
מיץ מלימון אחד
שתי כפות חילבה
בצל ירוק קצוץ דק
שלוש כפות שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
שתי כפיות חאואיגּ למרק
עשר עגבניות אדומות וגדולות
עשר כפיות סחוק ירוק או אדום

הכנה:

לגרד את כל הגבניות לכלי להוסיף את שאר הדברים לערבב ולאחסן בצנצנת.
* כל מקום ומשפחה יעשו לפי טעמם מאותו הרעיון.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 כל הזכויות שמורות על פי דין תורתינו הקדושה ולהבדיל על פי החוק הבינלאומי 
©