* המטבל העיקרי בסעודה שאותו שמים במרק או שמנגבים עליו לחוח או פיתה או תוספת לפתות בשרי, סלטים וקדירות .
חומרים:כף מלח
מיץ מחצי לימון
שלוש כוסות מים קרים
חמש כפות סחוק ירוק או יותר
כוס זרעי חילבה שלמים או טחונים
הכנה:לשים בכלי עם מכסה את זרעי החילבה והמים ולהשרות כל הלילה בחוץ או במקרר.
לשפוך את מי ההשריה ולהעביר את זרעי החילבה למסננת ולשטוף עם מים זורמים.
לטחון בבלנדר חצי מכמות החילבה עם כוס מים עד שהכל טחון היטב להעביר לקערה ולעשות אותו
הדבר עם החילבה הנותרת עם עוד כוס מים ולהעביר לאותה קערה ולערבב.
לשים במקרר כשעתיים.
להוציא מהמקרר ולהקציף עם בלנדר ידני או עם היד עם כף מלח.
להוסיף כוס מים קרים ולהמשיך להקציף עד שהכל מוקצף ולבן.
להוסיף את הסחוק והלימון ולערבב.
לאחסן בצנצנת במקרר.
* אפשר להרתיח את החילבה ולקרר אותה שוב ובכך מאריכה ימים.
* יש עוד כמה נוסחים וגרסאות תוספות וגרעונות, לדוגמא יש כאלה ששמים חאואיגּ למרק ובמקום סחוק רק כוזברה או ששמים
רק פלפלים אדומים או שלא שמים כלום ואז החילבה צהובה או ששמים ברצה [כרשה] טחונה, וכל מקום ומשפחה יעשו לפי טעמם ולפי המנהג בתימן.
![](http://img2.tapuz.co.il/forums/1_87115950.jpg)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
רסק עגבניות עם עשבי תיבול [מתכון תימני ישראלי]
* מטבל שאתו אפשר ללפת סלוף או לחוח או שאר מאפים ולהוסיף אותו למרקים.
חומרים:
מעט מלח
מיץ מלימון אחד
שתי כפות חילבה
בצל ירוק קצוץ דק
שלוש כפות שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
שתי כפיות חאואיגּ למרק
עשר עגבניות אדומות וגדולות
עשר כפיות סחוק ירוק או אדום
הכנה:
לגרד את כל הגבניות לכלי להוסיף את שאר הדברים לערבב ולאחסן בצנצנת.
* כל מקום ומשפחה יעשו לפי טעמם מאותו הרעיון.
![](http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSVSMoM1DamcR3INYtxaRMIKJnh-sv32yKs2wRGqsPSQtxchkqE)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~