קפה תימני [קפה מתובל]
* את הקפה שותים עם חאואיגּ לקפה לאחר סעודה או עם הגּעלה או באירוח.
חומרים:
סוכר
חאואיגּ לקפה
חמש כוסות מים
חמש כפיות פולי קפה קלויים חלש וטחונים
הכנה:
לבשל על אש קטנה את הכל חוץ מחאואיגּ לקפה וכשרותח למזוג בשוה לחמש כוסות.
להוסיף סוכר ורבע כפית חאואיגּ לקפה לכל כוס ולערבב.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
קפה לבן [קפה מתובל]
* שותים את הקפה לבן עם תוספת דבש.
חומרים:
מים
כפית דבש
כפית תערובת קפה לבן [ראה תבלינים]
הכנה:
לשים בכוס את הדבש עם התערובת שלקפה לבן וערבב.
להרתיח את המים וכשרותח למזוג לכוס ולערבב.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
מיץ קאת [הזהב האדום]
* משקה מריר ממריץ ומדכא תיאבון אך יש לזכור המסורת היא לא הקאת והמיץ כמו שעושים היום אלא טקס התכזינה לימוד התורה בעירנות הוא העיקר.
חומרים:
ליטר מים קרים
רובטה [זר] קאת חבשי איכותי ואורגני או קאת ישראלי אדום
הכנה:
לשטוף את הקאת מחולות אבנים וחרקים מספר פעמים במים זורמים.
לשים בבלנדר את העלים והענפים הרכים עם המים.
לטחון במהירות גבוהה עד שהכל מרוסק היטב ולהוסיף מים אם צריך.
לקחת קערה גדולה ולסנן ולסחוט את כל המיץ דרך חתיכת בד או משי או נפה דקה עד שאין עוד מיץ והמשקה מזוקק.
לשמור את הפסולת לעזים או לקומפוסט אם רוצים.
לאחסן את המשקה בבקבוק ובקירור.
*אפשר להוסיף מיץ לימון וסוכר ולערבב ולאחסן בקירור.