x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
                                                                  

   |/\/\| אודות |/\/\|    |/\/\| פורום |/\/\|    |/\/\| צור קשר |/\/\|    |/\/\| חנויות |/\/\|
 
    ◆כתר תימן◆
    ◆מאכלים◆
    ◆תורה◆
    ◆נביאים◆
    ◆כתובים◆
    ◆הסטוריה◆
    ◆אתרים נוספים◆
    ◆ספורים◆
    ◆מחקרים◆
    ◆תמונות◆
    ◆פרשת השבוע◆
    ◆מושגים◆
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
קישר [ תה מקליפות שלקפה]


* הקפה בתימן היה יקר לכן שתו חליטה מהקליפות ואותו שותים עם חאואיגּ לקפה לאחר סעודה או עם הגּעלה או באירוח.


חומרים:
סוכר
חאואיגּ לקפה
חמש כוסות מים
חמש כפות קליפות שלקפה קלויות

הכנה:
לבשל על אש קטנה את הכל חוץ מחאואיגּ לקפה וכשרותח למזוג בשוה לחמש כוסות.
להוסיף סוכר לכל כוס וחאואיגּ לקפה ולערבב.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
קפה תימני [קפה מתובל]

* את הקפה שותים עם חאואיגּ לקפה לאחר סעודה או עם הגּעלה או באירוח.


חומרים:
סוכר
חאואיגּ לקפה
חמש כוסות מים
חמש כפיות פולי קפה קלויים חלש וטחונים

הכנה:
לבשל על אש קטנה את הכל חוץ מחאואיגּ לקפה וכשרותח למזוג בשוה לחמש כוסות.
להוסיף סוכר ורבע כפית 
חאואיגּ לקפה לכל כוס ולערבב.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
קפה לבן [קפה מתובל]

* שותים את הקפה לבן עם תוספת דבש.

חומרים:
מים
כפית דבש
כפית תערובת קפה לבן [ראה תבלינים]

הכנה:
לשים בכוס את הדבש עם התערובת שלקפה לבן וערבב.
להרתיח את המים וכשרותח למזוג לכוס ולערבב.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
מיץ קאת [הזהב האדום]

* משקה מריר ממריץ ומדכא תיאבון אך יש לזכור המסורת היא לא הקאת והמיץ כמו שעושים היום אלא טקס התכזינה לימוד התורה בעירנות הוא העיקר.

חומרים:
ליטר מים קרים
רובטה [זר] קאת חבשי איכותי ואורגני או קאת ישראלי אדום

הכנה:
לשטוף את הקאת מחולות אבנים וחרקים מספר פעמים במים זורמים.
לשים בבלנדר את העלים והענפים הרכים עם המים.
לטחון במהירות גבוהה עד שהכל מרוסק היטב ולהוסיף מים אם צריך.
לקחת קערה גדולה  ולסנן ולסחוט את כל המיץ דרך 
חתיכת בד או משי או נפה דקה עד שאין עוד מיץ והמשקה מזוקק.
לשמור את הפסולת לעזים או לקומפוסט אם רוצים.
לאחסן את המשקה בבקבוק ובקירור.

*אפשר להוסיף מיץ לימון וסוכר ולערבב ולאחסן בקירור.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
שראב או נבית  [יין ביתי]

* יין שמוגש בשבתות ומועדים.

חומרים:
אשכולות שלענבים לבנים או שחורים או שילוב

הכנה:
לשטוף מספר פעמים במים זורמים.
לאחר המעיכה שלענבים מעבירים לתסיסה טבעית בחבית מיוחדת הנקראת קלה במשך שלושה חודשים.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
יין זביב  [צמוקים]

* יין שמוגש בשבתות ומועדים.

חומרים:
מים
קילו צמוקים לבנים או שחורים או שילוב גדולים

הכנה:
לשטוף מספר פעמים במים זורמים.
למעוך את הצימוקים ולשים בכלי גדול לתסיסה טבעית עם מים בכמות כפולה בגובה מהצימוקים במשך שבוע במקרר.
להעביר לבקבוקים.

*אפשר לחזור על פעולת ההשריה שלצימוקים ולהכין עוד יין


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ערקי  [ערק מפירות]

* משקה שעשוי מענבים או מתמרים או מתאנים מוגש בשבתות ומועדים ועם הגּעלה.

חומרים:
מים אם זה לא מענבים.
תמרים או תאנים או ענבים שחורים או לבנים או שילוב

הכנה:
לשטוף מספר פעמים את התמרים או הענבים במים זורמים.
למעוך את הענבים או התמרים ולשים בכלי גדול לתסיסה טבעית במשך שלושה חודשים.
להעביר לכלי זיקוק מיוחד ולהעביר לבקבוקים.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
עטאט  [ערק מדבש]

* משקה שהיה יקר בתימן ועשוי מדבש ומוגש בשבתות ומועדים ועם הגּעלה ובעל סגולות מרפא ושימש גם חצונית.

חומרים:
מים
דבש

הכנה:
לשים בכלי גדול לתסיסה טבעית עם מים במשך כשלושה חודשים.

להעביר לכלי זיקוק מיוחד ולהעביר לבקבוקים.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 כל הזכויות שמורות על פי דין תורתינו הקדושה ולהבדיל על פי החוק הבינלאומי 
©