x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
                                                                  

   |/\/\| אודות |/\/\|    |/\/\| פורום |/\/\|    |/\/\| צור קשר |/\/\|    |/\/\| חנויות |/\/\|
 
    ◆כתר תימן◆
    ◆מאכלים◆
    ◆תורה◆
    ◆נביאים◆
    ◆כתובים◆
    ◆הסטוריה◆
    ◆אתרים נוספים◆
    ◆ספורים◆
    ◆מחקרים◆
    ◆תמונות◆
    ◆פרשת השבוע◆
    ◆מושגים◆
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
לסיס רומי


* אחד ממרכיבי הגּעלה שנהוגה בשבת.


חומרים:

מעט מלח 
שש כוסות מים 
כוס גרעיני תירס מושרים כל הלילה.

הכנה א' [אפשרות א']
לבשל בסיר על אש גבוהה עד שאין מים ולאפות כל הלילה בתנור בחום נמוך או על פלטה.

הכנה ב' [אפשרות ב']
לשפוך את המים ולקלות במחבת עם מכסה ולאחר מכן להוסיף את המלח עם מעט מים ולערבב.


*על פי הכנה א' אפשר להוסיף ביצים ולאפות כל הלילה בתנור בחום נמוך או על פלטה.


* אפשר להשרות את התירס לילה שלם לשפוך את המים ולקלות במחבת עם מכסה ולאחר מכן להוסיף את המלח עם מעט מים ולערבב.
*אפשר להוסיף ביצים ולאפות כל הלילה בתנור בחום נמוך או על פלטה.
* מגישים עם שאר קליות ומשקאות.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
לסיס בלסין

* אחד ממרכיבי הגּעלה שנהוגה בשבת.


חומרים:

מעט מלח 
שש כוסות מים 
כוס עדשים שחורות או ירוקות

הכנה א' [אפשרות א']
לבשל בסיר על אש גבוהה עד שאין מים ולאפות כל הלילה בתנור בחום נמוך או על פלטה.

הכנה ב' [אפשרות ב']
להשרות את הקטניות לילה שלם שפוך את המים ולקלות במחבת עם מכסה ולאחר מכן להוסיף את המלח עם מעט מים ולערבב.


*על פי הכנה א' אפשר להוסיף ביצים ולאפות כל הלילה בתנור בחום נמוך או על פלטה.

* מגישים עם שאר קליות ומשקאות.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
לסיס קילא או שעועית או פול או עתר

* אחד ממרכיבי הגּעלה שנהוגה בשבת.


חומרים:

מעט מלח 
שש כוסות מים 
כוס קילא או שעועית חומה או שחורה או אדומה או לבנה או מנומרת או לוביה או שעועית מש או פול מצרי או עתר או שילוב

הכנה א' [אפשרות א']

לבשל בסיר על אש גבוהה עד שאין מים ולאפות כל הלילה בתנור בחום נמוך או על פלטה.

הכנה ב' [אפשרות ב']
להשרות את קטניות לילה שלם לשפוך את המים ולקלות במחבת עם מכסה ולאחר מכן להוסיף את המלח עם מעט מים ולערבב.


*על פי הכנה א' אפשר להוסיף ביצים ולאפות כל הלילה בתנור בחום נמוך או על פלטה.

* מגישים עם שאר קליות ומשקאות.

לסיס תימני
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
לסיס חומוס

* אחד ממרכיבי הגּעלה שנהוגה בשבת.

חומרים:
מעט מלח 
שש כוסות מים 
כוס חומוס מושרה כל הלילה

הכנה:
הכנה א' [אפשרות א']
לבשל בסיר על אש גבוהה עד שאין מים ולאפות כל הלילה בתנור בחום נמוך או על פלטה.

הכנה ב' [אפשרות ב']
להשרות את הקטניות לשפוך את המים ולקלות במחבת עם מכסה ולאחר מכן להוסיף את המלח עם מעט מים ולערבב.


*על פי הכנה א' אפשר להוסיף ביצים ולאפות כל הלילה בתנור בחום נמוך או על פלטה.

*אפשר להוסיף ביצים ולאפות כל הלילה בתנור בחום נמוך או על פלטה.
* מגישים עם שאר קליות ומשקאות.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
קרע

* אחד ממרכיבי הגּעלה שנהוגה בשבת.

חומרים:
מים
מעט מלח 

גרעיני דלעת

הכנה:
לבשל בסיר על אש גבוהה עד שאין מים ולאפות כל הלילה בתנור בחום נמוך או על פלטה.
לשטוף את הגרעינים ולייבש אותם ולקלות במחבת עם מכסה ולאחר מכן להוסיף את המלח עם מעט מים ולערבב.

* מגישים עם שאר קליות ומשקאות.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
מדקוק

נהגו בשביל הזקנים והטף שאת כל הקליות והאגוזים היו כותשים במדאק או בהואן [מכתש ועלי] דק לזקנים שאבדו שיניהם או לטף מחשש חנק.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 כל הזכויות שמורות על פי דין תורתינו הקדושה ולהבדיל על פי החוק הבינלאומי 
©