x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
                                                                  

   |/\/\| אודות |/\/\|    |/\/\| פורום |/\/\|    |/\/\| צור קשר |/\/\|    |/\/\| חנויות |/\/\|
 
    ◆כתר תימן◆
    ◆מאכלים◆
    ◆תורה◆
    ◆נביאים◆
    ◆כתובים◆
    ◆הסטוריה◆
    ◆אתרים נוספים◆
    ◆ספורים◆
    ◆מחקרים◆
    ◆תמונות◆
    ◆פרשת השבוע◆
    ◆מושגים◆

מרק עוף

חומרים:

כף מלח רגיל

חופן כוזבר שלם וטרי

שתים עשרה כוסות מים

בצל לבן גדול מקולף

ראש שום גדול מקולף

עוף שלם חתוך לחלקים עם העור

שתי כפיות רגילות חאואיגּ למרק

חצי כפית פלפל שחור מיובש וטחון

ששה תפוחי אדמה רגילים קטנים מקולפים

שתי כפות קמח מעורבב עם חצי כוס מים רותחים לרביכה

 

הכנה:

לערבב בכלי את התבלינים חוץ מהמלח.

לשים בסיר את תפוחי האדמה המים הבצל השום והמלח.

להרתיח על אש גבוהה את המים וכשהם ורותחים לשים את העוף.

להוציא את הקצף שנוצר עד שנגמר.

לשים בסיר את הכוזברה.

לשים את התבלינים ולערבב.

לשים את הרביכה ולערבב.

להרתיח שוב וכשרותח להקטין את האש.

להמשיך לבשל עם מכסה עד שתפוחי האדמה והבשר רכים.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מרק בקר עם שעועית

חומרים:

כף מלח רגיל

חופן כוזבר שלם וטרי

שתים עשרה כוסות מים

חצי כפית כמון 

חצי כפית קימל

גבעול כרפס שלם וטרי 

חצי כפית כוזבר

בצל לבן גדול מקולף

ראש שום גדול לא מקולף

שתי כפיות גדושות חאואיגּ למרק

חצי כפית פלפל אנגלי

חצי כפית פלפל שחור

קילו בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות

חצי כפית פלפל אדום חריף

רבע חופן פטרוזיליה שלמה טריה ושטופה

ששה תפוחי אדמה רגילים קטנים מקולפים

ארבע כוסות שעועית אדומה מושרית במים כל הלילה

שש עגבניות אדומות בינוניות שטופות ומרוסקות עם הקליפה

שתי כפות קמח רחיים מנופה מעורבב עם חצי כוס מים רותחים לרביכה

הכנה:

לערבב בכלי את  התבלינים חוץ מהמלח.

לשים בסיר את המים הבצל השעועית והמלח.

להרתיח על אש גבוהה את המים וכשהם ורותחים לשים את הבשר.

להוציא את הקצף שנוצר עד שנגמר.

לשים בסיר את הכרפס הכוזברה הפטרוזיליה והעגבניות.

לשים את התבלינים ולערבב.

לשים את הרביכה ולערבב.

להרתיח שוב וכשרותח להקטין את האש.

להמשיך לבשל עם מכסה שעתים.

לשים את השום תפוחי האדמה ולערבב.

להמשיך לבשל עם מכסה עד שתפוחי האדמה והבשר רכים.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 כל הזכויות שמורות על פי דין תורתינו הקדושה ולהבדיל על פי החוק הבינלאומי 
©