x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 

 

פנקייק נפלאים להכנה עם הילדים

 

פנקייק נפלאים להכנה עם הילדים פנקייקים טעימים וקלים להכנה .המתכון לקוח מהספר הנהדר של ליהי לפיד" אוסף המתכונים" (מעולים גם לאחר הקפאה).

 

המצרכים:

 

 90 גרם חמאה

2.5 כוסות חלב

2.5 כוסות קמח תופח

3 ביצים חמאה לטיגון

 

אופן ההכנה:

 

1. ממסים את החמאה בחלב על אש קטנה עד המסה, מערבבים את החלב עם הקמח ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו

2. נותנים לבלילה" לנוח "עשר דקות במקרר

3. מטגנים עם מעט חמאה ונהנים מכל ביס [נהדר עם מייפל דבש חמאה או שוקולד]

 

בתאבון..... 

 

*************************************************************************************************************

 

עוגת תפוחים נהדרת (ללא סוכר)

 

העוגה,עוגה נהדרת ופשוטה להכנה [שילוב של מספר מתכוני ] נוצרה מאילוץ בשל רצון שלי לא לצרוך הרבה סוכר,אבל העוגה מאוד טעימה, בריאה ומתאימה לכל שומריי הדיאטה .

 

המצרכים:

 

 1כף גדושה של קליפת לימון מגוררת.

 2.5 כוסות קמח [אחד מלא ואחד וחצי תופח מאליו].

2 כפות "כמו סוכר" של סוכרזית.[אפשר יותר]

 1 ריוויון קטן [אפשר להחליף בשמנת חמוצה]

 1 כף גדושה של סובין [אפשר יותר]

חצי כוס שמן

כף קינמון

1 כף מיץ לימון טרי סחוט

4,5 תפוחים גדולים חמוצים [סמיט] חתוכים לקוביות קטנות.

 

 

אופן ההכנה:

 

*  מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

*  משמנים [תבנית גדולה או שניי תבניות אינגליש קייק ] ,

   מפזרים קוקוס או סולת. [מנערים את השאריות מעל הכיור,כך שייווצר ציפויי קוקוס עדין על התבנית.]

*  מוזגים את העיסה הנוזלית ומניחים מעל את קוביות התפוחים.

*  ניתן לפזר מעל שקדים גרוסים או אגוזים ,חמוציות בלי סוכר או עיגוליי תפוח פרוסים דק. אופים חצי שעה 
   בערך [עד שמזהיב].

 

בתאבון!

 

***********************************************************************************************************************************

 

עוגת תפוחים מעולה של אילנה [עם סוכר]

 

אילנה גיסתי ,שהיא יפה, אופה וגם טובת לב אירחה אותי היום והגישה לי עוגה מעולה ! עוגת תפוחים נימוחה,שטעמה מזכיר את העוגות של פעם....המרשם ניתן לאילנה מחברתה דרורה בכר ,שבשם כל הגולשים באתר שלי אני מודה לה על מתן המתכון.

 

המצרכים לבצק:

 

  200 חמאה

 1 כוס סוכר

 1 סוכר וניל

 1 ביצה שלמה

 2 חלמונים{שומרים על החלבונים}

 1יח' קטנה של קמח תופח

 

המצרכים למילויי

 

 6תפוחים

רבע כוס סוכר חום

רבע כוס אגוזים

2כפות ריבה כפית קינמון.

רבע כוס צימוקים לציפוי.

2 יח' סוכר וניל להקצפה עם החלבונים.

 

אופן ההכנה:

 

 *  קוצצים דק את התפוחים ומבשלים אותם עם חומריי המילוי על אש קטנה במשך עשר דקות.

 *  מעבדים את החומרים לבצק ,מכניסים שליש מהבצק עטוף למקפיא.

 *  משטחים על תבנית פאי גדולה,ומורחים מעל ריבה.

 *  לאחר שמילויי התפוחים הצטנן מעט מניחים את תערובת המילויי על הבצק ומכניסים לתנור למשך 20
    דקות.

 *  מקציפים היטב את החלבונים עם סוכר הווניל לקצף קשיח.

 *  למרוח על העוגה {עברו 20 דקות}

 *  לגרר על החלבונים את גוש הבצק מהמקפיא ולהחזיר לתנור לעוד 20 דקות.

 *  לאפות עוד 20 דקות עד הזהבה.למרות ההתעסקות

 

    עוגה שווה!!
 

***********************************************************************************************************************************

 

 
פשטידת ברוקולי (אתי אוחנה)
 
1חבילת ברוקולי [ מופשרת קלות ] של סנפרוסט.
3 ביצים
3 כפות מיונז [עדיף דל קלוריות].
3כפות אבקת מרק בצל או פיטריות.
3 כפות קמח תופח.
 
אופן ההכנה
לחתוך לקוביות את פירחי הברוקולי.
לערבב את כל החומרים.
לצקת לתבנית משומנת [זרויה בשומשום]
לאפות עד הזהבה.
 
בהצלחה!
 

***********************************************************************************************************************************

 

הניה קיסרי היא בשלנית בחסד מובאים בזאת שני מתכונים טעימים ובריאים ממטבחה
 

אורז מלא

לשים בסיר  שתי כוסות אורז ולבשל במים עמוקים כמו פסטה.

לטגן 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות ולהוציא מהמחבת.

לטגן 6 גזרים מגוררים עבה.

להוסיף הכול לסיר האורז בצירוף מעט פלפל ו2 שליש כף מלח.
לאורז הגזרים והבצל יש להוסיף 3 כוסות מים ואז להמשיך לבשל יחד חצי שעה.
(קודם מבשלים כמו פסטה ואז כמו אורז) 

 

 

עוף עם ערמונים וסילאן

 לחתוך את חבילת  הערמונים ל 2

לטגן מ 3 בצלים רצועות ולהוסיף  מספר חלקי עוף ומעט

מלח פלפל ,חצי כוס מים ולבשל עד שמשחים

אז להוסיף את הערמונים כפית קינמון ו2 כפות סילאן

לקראת סוף הבישול להוסיף כף מרק עוף

אפשר להשתמש בנתחי חזה עוף.

 הערות : משקל הערמונים כמשקל העוף אבל אפשר לזייף קצת

אין צורך בבישול ארוך עד כ3/4 שעה כל הבישול...

 

 

***********************************************************************************************************************************
בלינצס
 

החביתיות הללו מזוהות מאוד עם אימי היא נוהגת להכינן בכל הזדמנות.

אפשר לאכול אותן "נקי" או ניתן למלא במיניי מילויים מתוקים או מלוחים.

המצרכים:

5 ביצים

8כפות שמן

1כפית שטוחה של מלח

3.5 כוסות קמח

[ניתן להכין חביתיות מתוקות ואז צריך להחליף את המלח ב2 כפות סוכר ולהוסיף קמצוץ מלח]
 

אופן ההכנה

להקציף את הביצים עם השמן והמלח להוסיף תוך כדי ערבול איטי את הקמח עד שמתקבל מירקם של שמנת רכה ואז אחרי שלא נשארו גושים למזוג לבקבוק פלסטיק ריק ולמזוג למחבת כמות קטנה בכל פעם.[ניתן לשמור במקרר למשך מספר ימים אבל אז צריך לפתוח את הפקק למשך מספר שניות מדיי יום על מנת שישתחררו  גזים מהבקבוק.

 
***********************************************************************************************************************************
 

זאבן

מאכל מרוקאי שאימי מכינה כל פסח,צבעו לבן והוא מזוהה עם חג המימונה.
 

המצרכים:

1 כוס סוכר

רבע כוס מים

כפית מיץ לימון

חלבון מביצה קטנה

 

אופן ההכנה

להכין סירופ מכל החומרים למעט הביצה. לצנן....

להקציף את חלמון הביצה  ולשפוך את סירופ הסוכר בהדרגה.

לשם בכלי זכוכית נאה ולעטר בשקדים.

 
***********************************************************************************************************************************

מרוזיה

ממתק מרוקאי בריא טעים ומעולה בטעמו מוגש בדרך כלל בפסח.
 

חצי קג צימוקים משובחים מושרים במים לפחות שעתיים.

4\3 כוס סוכר

3 כפות שמן

כוס שקדים קלויים

כוס אגוזים קלויים

כף מיץ לימון

אופן ההכנה

מיבשים היטב את הצימוקים ומטגנים אותם קלות בשמן ,מוסיפים את הסוכר עד שנמס .

מוסיפים את השקדים והצימוקים ומבשלים על אש בנונית עוד עשר דקות תוך כדי ערבוב תמידי.

שמים בקערת זכוכית נאה וכל מי שניכנס מקבל כפית חופר בערימת השחיתות ומיתכבד.
***********************************************************************************************************************************
 
 
עוגות גבינה - מתכונים שקיבלתי במצגת במייל.
 
להורדת המצגת יש ללחוץ כאן:
 http://www.upf.co.il/file/1115545.html 1.84 MB
 
 
עוגת גבינה  "קפולסקי" / גיסתי סמדר ז"ל
~~~~~~~~~~~~~~~~
חומרים

4 גבינה לבנה  9% (ק"ג גבינה)
21 גרם ג'לטין
1 כוס מים רותחים
2 שמנת מתוקה
כוס סוכר
קופסת מחית אוכמניות כחולות

אופן ההכנה

• ממיסים את הג'לטין בכוס מים רותחים ומקררים
• מקציפים את השמנת מתוקה
• מערבבים את הגבינה + הסוכר
* מערבבים הכל יחד
• מרפדים תבנית מס' 26 ב- 150 גרם ביסקוויטים טחונים+100 גרם חמאה
שופכים מעל את תערובת הגבינה מכניסים למקרר ל- 24 שעות (רצוי אפילו 36 שעות)  לאחר הקירור משטחים למעלה את קופסת מחית האוכמניות .
 
 
 
***********************************************************************************************************************************
 
 
עוגת גבינה אפויה
~~~~~~~~~~~~

חומרים:
3 גבינה לבנה  9% (750 גרם)
1 כוס סוכר
6 ביצים
3 כפות קורנפלור
1 כף אינסטנט פודינג וניל
3 סוכר וניל

 להקציף את החלבונים + כוס הסוכר, לאחר ההקצפה להוסיף 6 חלמונים, 3 כפות קורנפלור,
1 כף פודינג וניל, 3 גבינה 9% , 3 סוכר וניל ... לערבב הכל ולאפות בתבנית מס' 24-26
בתחתית התנור להניח תבנית עם מים רותחים.
אפיה ב-  180 מעלות כ- 45 דקות עד שהעוגה משחימה ומתייצבת.

* תבנית 24 היא יוצאת גבוהה
קרם: אופציה 1

1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל (פחות הכף)
1 כוס חלב

קרם: אופציה 2
3 שמנת חמוצה
1/3 כוס סוכר
לערבב ולשפוך על העוגה 5 דקות אחרי היציאה מהתנור.
אם משתמשים בקרם הזה אז בעוגה להוסיף עוד כף קורנפלור
במקום האינסטנט פודינג וניל (חבל לפתוח קופסה)
 
**********************************************************************************************************************************
 
 
עוגת גבינה קרה
~~~~~~~~~~~

2  שמנת מתוקה
2  אינסטנט פודינג וניל
 2 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
 
לטעם מוקה ניתן להוסיף ככף נס קפה.
לטעם ריבת חלב במקום הסוכר להוסיף 4 כפות ריבת חלב
לטעם פירות יער להחליף את הפודינג וניל בפודינג בטעם פרות יער
בקיצור אפשר לגוון (: 

מקציפים הכול יחד... כשהקרם יציב מוסיפים 2 גבינה לבנה  9%) 500 גרם)

מסדרים שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב+תמצית רום... מעל
מורחים חצי מכמות הקרם שוב שכבה של ביסקוויטים ומעל את החצי הנותר.

שכבה עליונה גנאש שוקולד:
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
מחממים רק עד המסה
מקררים ושופכים על העוגה
מכניסים לקירור לכמה שעות שהעוגה תתייצב.
 
**********************************************************************************************************************************
 
עוגת גבינה / דודו חמוד
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

המצרכים:
1 ק"ג גבינה לבנה  5%
1 גבינת נפוליאון
2 גביעים שמנת של פעם
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
6 כפות אבקת קורנפלור

זה מתאים ל...
ל 3 תבניות אינגליש קייק
או ל 2 תבניות 24
או ל 1 תבנית 28 + 1 תבנית אינגליש קייק

חמאה לשימון התבנית
 
להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...

מקציפים כוס סוכר ו- 6  חלבונים לקצף יציב
מערבבים את כל הגבינות, הקונפלור,
החלמונים והסוכר בתנועות קיפול מוסיפים
את קצף החלבונים ושמים בתבניות.

החום הוא 220 מעלות לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 לעוד חצי שעה.

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה.
 
**********************************************************************************************************************************
 
עוגת גבינה / יפנית
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


לערבב 200 גרם פתי בר מרוסקים עם 100 גרם חמאה מומסת ולרפד תבנית 24-26

לערבב בקערה
500 גרם גבינה  5%
1 כוס סוכר
2 שמנת חמוצה
רבע כוס קמח
3 ביצים
קורט מלח
שקית סוכר וניל
גרידת לימון
בעדינות לצקת את זה על תערובת הביסקוויטים ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 160 
מעלות בערך שעה, עד שהעוגה טיפה רוטטת באמצע.
(לא לשכוח להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור)

בזמן שהעוגה בתנור לערבב:
2 שמנת חמוצה עם 1/4 כוס סוכר
להוציא את העוגה מהתנור ולהניח עם כף בעדינות רבה את תערובת השמנת.
ניתן בשלב זה להשאיר את העוגה לצינון בטמפ' החדר.
אני מחזירה את העוגה לתנור הכבוי ומצננת את העוגה בתוכה.
 
**********************************************************************************************************************************
 
עוגת פירמידת גבינה  / חנה שאולוב
~~~~~~~~~~~~~~~
חומרים:

500 גר' ביסקוויטים מרובעים פשוטים
1/2 כוס יין

למלית:

1 ק"ג גבינה לבנה שמנה
1 כוס סוכר
3 חלמונים
100 גר צימוקים
100 גר' שקדים , או אגוזים קצוצים

לציפוי:

100 גר' שוקולד מריר
2 כפות חלב
3 כפות סוכר
1 כף קקאו
50 גר' חמאה
ניר אפייה
 
 
הכנה:

1. שוטחים את נייר הפרגמנט על משטח עבודה. טובלים 12ביסקוויטים ביין, ועורכים טורים בני ארבעה ביסקוויטים.
2. להכנת המלית: טורפים יחד את כל חומרי המלית לערובת  אחידה.
3. מורחים מחצית מהמלית על משטח הביסקוויטים, ועורכים על המלית שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים ביין.
מורחים ביתרת המלית ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
 
4. אוחזים בשולי נייר הפרגמנט , ומקפלים את שני טורי הביסקוויטים החיצוניים אל המרכז, לצורת פירמידה.
מקפלים את שולי הנייר ושומרים במקרר עד שהעוגה תתייצב.
 
5. שמים בסיר את השוקולד , החלב, הסוכר והקקאו , ומחממים עד שהשוקולד יימס.
מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שתימס. יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה ומחזירים למקרר .
מתקבלת עוגה בצורת פירמידה.
 
 
**********************************************************************************************************************************
  
עוגת גבינה קטסטרופה / דרולי - מעולה!
~~~~~~~~~~~~~~~~
בצק:
3/4 1 כוס קמח תופח
1 מרגרינה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
אפשרות מומלצת להוסיף לתערובת חופן או יותר אגוזי מלך קצוצים!

מלית:
2 חלבונים
כוס סוכר פחות שתי כפות - שהשתמשנו לבצק
1 שמנת מתוקה
2 גבינה לבנה 9% (500 גרם)

אופן הכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק עד הזהבה.
לאפות 2/3 בתבנית אחת
1/3 בתבנית קטנה יותר - לפרורים מעל העוגה.

אני בד"כ עושה בתבנית אחת הכל ופשוט אחרי אפייה מגרדת קצת עם סכין משונן וכך
יש לי בצק לפרורים מעל.
לקציף לקצף חזק חלבונים וסוכר, להוסיף 1 שמנת מתוקה - לא מוקצפת + 2 גבינה לבנה.
אפשר את הכל במיקסר במהירות איטית יותר כמובן מאשר הקצפה.
למרוח מלית על בסיס, מעל לפזר פרורים שיש מה-1/3 בצק.
לקרר במקרר לילה אם הצליחה להחזיק מעמד שם בחושך לבד....

* יציבה יותר כשמקציפים את השמנת מתוקה (ללא הקצפה עוגת כפית)
**********************************************************************************************************************************
עוגת גבינה קרה וקלילה / גילי*
~~~~~~~~~~~~~~~~~
החומרים:
250 גרם ביסקוויטים פתי בר (נשאר עודף)
500 גרם גבינה 9%
2 שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
אופן ההכנה:
לערבב את הגבינה עם הסוכר והסוכר וניל
להקציף 2 שמנת מתוקה ולאחד עם הגבינה
להרטיב את הביסקוויטים במעט חלב לסדר בתבנית
להניח מעל מחצית מקרם הגבינה מעל שוב שכבה של ביסקוויטים ומעל את המחצית השניה של הקרם.
למעלה ניתן לגרר שוקולד מריר או להניח תותים או פרי אחר.
* בחלב שטבלתי את הפתי בר הוספתי פינה קולדה  
   1/3 כוס חלב +  1/3  כוס פינה קולדה.
* לילה במקרר עושה טוב לעוגה.
 
 
**********************************************************************************************************************************
 
עוגת גבינה קרה ופרי
~~~~~~~~~~~~~~~
החומרים:
קופסת חתיכות אננס בסירופ מסוננת
חצי כוס סירופ אננס
שקית ג'לטין (14 גרם)
750 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
2 שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מכינים את הג'לטין לפי ההוראות על האריזה
עם חצי כוס הסירופ
מקציפים את השמנת מתוקה
תוך כדי ההקצפה מוסיפים את הסוכר
כשהקצף יציב מוסיפים את הגבינה והג'לטין המומס
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד לקבלת
תערובת אחידה.
מוסיפים את חתיכות האננס לתערובת מערבבים ויוצקים לתבנית
מכניסים למקרר לכמה שעות שהעוגה תתייצב.
* אפשר להחליף את האננס בפירות משומרים אחרים.
 
 
**********************************************************************************************************************************
 
עוגת גבינה מגוונת / ronen_ga
~~~~~~~~~~~~~
עיסת העוגה
6 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב מוסיפים את
החלמונים והקמח לסירוגין ומקפלים לתוך הקצף.
מחלקים את העיסה ל- 3 חלקים
חלק ראשון (תחתית)
משטחים 1/3 מכמות העיסה בתבנית מס' 26 מרופדת בניר אפיה, אופים בתנור
שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10-15 דקות עד שהחלק העליון מזהיב מעט.
מוצאים את התבנית ומורידים את הטמפ' ל- 160 מעלות.
חלק שני (אמצעי)
1/2 2 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1/3 עיסת העוגה
 
 
מערבבים לפי הסדר עם 1/3 מעיסת העוגה לתערובת אחידה יוצקים על התחתית
האפויה ומשטחים.
חלק שלישי (חלק עליון)
יוצקים מעל את ה- 1/3 האחרון של עיסת העוגה ומשטחים
אופים ב- 160 מעלות 45-55 עד שהעוגה מזהיבה.
מוציאים את העוגה מהתנור מכבים וסוגרים את דלת התנור כדי לשמור
על חום התנור.
ציפוי העוגה (לא חייב אבל טעים)
2 שמנת חמוצה
3 כפות דבש
1 כף גרידת לימון/תפוז
1 פקק תמצית תפוז/לימון
מערבבים לעיסה אחידה יוצקים על העוגה משטחים ומחזירים לתנור
המכובה ל- 10 דקות, מוצאים מקררים ומכניסים למקרר ל- 4-5 שעות.
--------
* את העוגה ניתן לשדרג עם מגוון אפשרויות:
  באמצע על התחתית אפשר לפזר פירות משומרים כמו אננס, פירות יער ועוד
  על החלק העליון אפשר להכין עם ציפוי בלי ציפוי אפשר לפזר חתיכות אננס,
  אפרסקים, משמש,קיווי, אגוזים …כיד הדמיון.
* אני הכנתי אותה עם הציפוי בלבד - עוגה מעולה.
 
 
**********************************************************************************************************************************