1. מכינים אפרסקים מתובלים: מביאים לרתיחה את כל החומרים. מבשלים כ-15 דקות,
עד שהאפרסקים מתרככים מעט, ומוציאים אותם בכף מחוררת. שומרים בצד.
2. ממשיכים לבשל ולצמצם את הרוטב עוד כ-15 דקות. מחזירים את האפרסקים לרוטב,
מקררים ומצננים כ-4 שעות לפחות.
3. מכינים קרם קצפת: מקציפים מסקרפונה, שמנת, דבש, קליפת לימון ותבלינים לקצפת יציבה.
מעבירים לשקית זילוף.
4. מגישים: יוצקים רוטב לצלחת עמוקה, מניחים חצי אפרסק או שני חצאים, מזלפים קצפת ומגישים.
• גם רוטב לקינוח וגם ויניגרט
יישאר לכם הרבה רוטב, שתוכלו להגיש עם גלידה או עם קינוחים אחרים,
וגם להכין ממנו ויניגרט בתוספת שמן זית - המתוק והחמוץ כבר מוכנים.