מצרכים :
1 חבילה (500 גר') ספגטי או מקרוני
לכדורוני הבשר:
600 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורר דק
1 שן שום כתושה
1 גזר מגורר דק
1 ביצה
4 כפות פירורי לחם
כף פטרוזיליה קצוצה יבשה (או 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה)
מעט מוסקט
מלח/פלפל שחור
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
1 גזר מגורר דק
כף אורגנו יבש (או טימין)
מלח ופלפל שחור גרוס
כפית סוכר
1 קופסה (800 מ"ל) עגבניות מרוסקות
1 כוס מים (או מיץ עגבניות או מיץ גזר)
שדרוג – ½ כוס שמנת מתוקה (פרווה למי ששומר כשרות)
1. שמים בקערה גדולה את המרכיבים של כדורי הבשר ויוצרים עם הידיים כדורים קטנטנים.
2. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום ומזהיבים מעט. מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים קלות.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות וכוס מים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמנת (לא חייבים אבל מומלץ).
4. מכניסים את הכדורונים בזה אחר זה. לא בוחשים עד שכדורי הבשר מתייצבים.
5. מביאים לרתיחה נוספת, מכסים חלקית ומבשלים כ-25 דקות על גבי להבה נמוכה.
6. בינתיים מבשלים את הספגטי/מקרוני לפי הוראות היצרן.
7. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.
8. מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומגישים.
בתיאבון ( ;