מצרכים :
ל-4 מנות:
200 גרם אטריות אורז דקות
2 כפות שמן
350-400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות של כחצי ס"מ
1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות של כחצי ס"מ
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק מאוד
1/2 פלפלון צ'ילי חריף, קצוץ דק מאוד (או לפי הטעם)
לרוטב:
3 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר
2 כפות רוטב דגים תאילנדי (להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח)
2 כפות קטשופ
1 כף רוטב סויה מתוק
3 כפות מים
להגשה:
2 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות
צרור כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה :
1. מרתיחים מים בסיר גדול, מורידים מהאש וזורקים פנימה את האטריות. כשהן רכות (כעבור כשתי דקות, מסננים ושוטפים במים קרים. מערבבים בקערה את הירקות עם הג'ינג'ר והצ'ילי. מערבבים בקערית אל כל חומרי הרוטב.
2. בווק או במחבת גדולה מחממים כף שמן. כשהשמן חם מאוד, מוסיפים את הבשר. מטגנים ומפוררים עד שהבשר משנה את צבעו. מוציאים ושומרים בצד.
3. מוסיפים לווק כף שמן ואת תערובת הירקות עם הג'ינג'ר והצ'ילי. מטגנים-מערבבים דקה או שתיים. מחזירים לווק את הבשר ומוסיפים גם את האטריות והרוטב. מביאים לרתיחה תוך ערבוב, ומבשלים דקה.
4. מורידים מהאש ומפזרים מלמעלה את הבצל הירוק והכוסברה. מגישים מיד.
בתיאבון ( ;