חמין תירס
החומרים:
חבילת גרגרי תירס קפוא
תפוחי אדמה
ביצים
בשר מס' 5 או 6 חתוך לקוביות או שלם
תבלינים: כמון, מלח, פלפל, פפריקה
3 שיני שום גדולות (שלמות)
שמן
אופן ההכנה:
בתחתית הסיר שמים את גרגירי התירס ומוסיפים מעל תפוחי אדמה, ביצים, בשר.
מתבלים בתבלינים, שום והרבה שמן.
גיוונים:
ניתן להוסיף שקית אורז או שקית עם גרגירי חיטה (לעשות בשקית מעט חורים עם מזלג).
אורז: מרק עוף, שמן, מים, אפשרי מעט כורכום, ושן שום. אפשרי להוסיף לאורז קוביות בשר.
חיטה: שמן, מרק עוף, מים, פפריקה ושן שום.
אפשרי להוסיף לחיטה רצועות שניצל או קוביות בשר.
שעועית ירוקה
החומרים:
שקית שעועית ירוקה קפואה
2 עגבניות
1/4 כוס שמן זית
אורגנו
אופן ההכנה:
שמים את השעועית הירוקה בסיר. חותכים את העגבניות לפרוסות ומפזרים מעל השעועית. מוסיפים את שמן הזית והרבה אורגנו.
מחממים על אש בינונית כחצי שעה עד 40 דקות.
אם צריך מוסיפים שמן זית.
אין צורך לערבב.
|