ירקות כבושים
עגבניות/מלפפונים מוחמצים
מנקבים את העגבניות רגילות/שרי במזלג שום כמה שאוהבים שמיר פלפל ירוק חריף
מסדרים שכבה של עגבניות/מלפפונים ומפזרים מעליהם קצת
שום ושמיר ככה עד סוף הצנצנת... מוסיפים את הפלפל הירוק
מסיימים בשמיר למעלה
ממלאים את הצנצנת בתמיסה של מים + מלח
ביחס של כוס מים + כפית מלח.
עכשיו - השוואת מחירים חינם וללא התחייבות סדנאות בישול מקצועי 057-9418333
פלפלים בתחמיץ
מטגנים או קולים את הפלפלים/גמבות ומקררים בקערה
מוצאים את הגבעול, הוא בדרך כלל נשלף עם הגרעינים,
לא לשפוך את הנוזלים שיוצאים מהפלפלים.
שמים את הפלפלים בכלי אחר, לנוזלים של הפלפלים מוסיפים חומץ,
להתחיל בחצי כוס להוסיף קצת סוכר, מלח, כמה שיני שום פרוסים.
מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול לפי הטעם ושופכים על הפלפלים.
* אפשר להוסיף לתיבול אורגנו יבש + גרגרי חרדל.
פלפלים בתחמיץ מבושל כ- 10 פלפלים חתוכים ל – 4
שמים בסיר:
חצי ליטר חומץ 750 מים רבע כוס סוכר מלח גס 3-4 עלי דפנה 4-5 פלפל אנגלי כפית גרגירי חרדל
מערבבים, מרתיחים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
מכניסים את הפלפלים לתחמיץ, מביאים לרתיחה, מבשלים
כמה דקות עד שהפלפלים משנים מעט את צבעם .
מכניסים את הפלפלים לצנצנת או כלי זכוכית מוסיפים שיני שום פרוסות ושופכים את התחמיץ שצונן קצת על הפלפלים.
* אפשר לבשל את הפלפלים בתחמיץ בסבבים אם אין
מקום בסיר לכולם יחד.
עכשיו - השוואת מחירים חינם וללא התחייבות סדנאות בישול מקצועי 057-9418333
חמוצים סיניים
חותכים:
גזר לגפרורים
כרוב לרצועות
כרובית לפרחים
פלפל אדום לרצועות
מערבבים בקערית ויוצקים על הירקות:
חצי כוס סוכר חצי כוס חומץ חצי כוס מים כמה טיפות של שמן שומשום צ'ילי גרוס לחריפות (לא חובה)
אחרי כחצי שעה אפשר להתחיל לחגוג...
עכשיו - השוואת מחירים חינם וללא התחייבות סדנאות בישול מקצועי 057-9418333
|