מתכון לגלידת יוגורט ובננות
.jpg)
במיוחד לימי הקיץ החמים מצרכים ל-4-6 מנות:
400 גרם יוגורט 3% שומן לפחות 2 בננות בשלות קלופות (או פרי בשל אחר- המלצה: פירות יער) 1/2 כוס סוכר 1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה :
- מרפדים מסננת בבד חיתול או בד גאזה. מניחים בפנים את היוגורט ומציבים על קערה גדולה שתקלוט את הנוזלים. מניחים בצורה זו לסינון 4 שעות לפחות עד לילה, בטמפרטורת החדר.
- שמים את הבננות בקערה ומועכים למחית במזלג.
- שמים בקערת המערבל את היוגורט המסונן, הסוכר והוניל ומקציפים למשך כדקה.
- מוסיפים את מחית הבננות ומערבבים ידנית בעדינות.
- מעבירים לקופסה שבה נוח להקפיא, מכסים במכסה או בניילון נצמד אטום ומאחסנים במקפיא חצי שעה.
- מוציאים ומערבבים את הגלידה במזלג כמה פעמים. חוזרים על הפעולה - הקפאה של חצי שעה ואז ערבוב במזלג - שלוש פעמים נוספות. הגלידה מוכנה כעבור 3 שעות ותישמר במקפיא כמה ימים.
בתיאבון !
|
|