התפקיד העיקרי של שרת הפרוקסי הוא לתת שירותים חיצוניים לרשת הפנימית במהירות גבוהה. לדוגמא : שרת הפרוקסי ברשת הפנימית אוגר בזיכרון המטמון שלו דפי HTML מאתריםחיצוניים , והמחשבים ברשת הפנימית שמבקשים לגלוש לאתרים אלו מקבלים את המידע מהשרת הפרוקסי עצמו כמעט ללא צורך בשימוש בשירותי התקשורת החיצוניים .
אחד התפקידים של שרת הפרוקסי הינו ניטור ובקרה בגישה למשאבים חיצוניים (אינטרנט) . לדוגמא : דרך שרת הפרוקסי , אפשר לקבוע הרשאות ואפשרויות גישה לאתרים בעלי תכנים קבילים או שליליים . כמו כן , אפשר דרך תוכנה , לשלוח התרעות למנהל הרשת לגבי גלישה לאזורים ספציפיים באינטרנט.
ישנם שרתי פרוקסי חיצוניים המאפשרים לגלוש דרכם . מחשב יכול להגיע לשרת פרוקסי שאינו ברשת הפנימית שלו דרך הדפדפן . בדרך כלל יש באתר של שרת פרוקסי חיצוני שורת כתובת ריקה שבה אפשר להקליד כתובת אינטרנט אחרת .בכך אפשר לגלוש לאתר אחר עם זיהוי של השרת פרוקסי . לרוב בשורת כתובת כזאת יופיע המשפט : Enter the URL Address
שירות זה מסייע בהגעה לאתרים אשר מוגבלים מבחינת מדינות מורשות , טווח כתובות IP מורשות וכיוב . שימוש נוסף הינו לראות מערכת או אתר כלשהו מדפדפן ניטראלי , שאינו מושפע מזיכרון מטמון .
חלק מהפלאג-אין של הדפדפן שבשרת בגלישה שכזאת מנוטרלים מטעמי אבטה.
|