- מתכון לסטייק בקר בצל -
כאאאאאאאאאאאן ? מתכון לסטייק בקר בצל D:
אין להעתייייק !
תהההההההההנו ובתאבוווון =]
<-----------------------זמזם---------->
מצרכים
4-5 סטייקים עין, מופשרים 2-3 בצלים גדולים שמן פלפל שחור מלח
אופן ההכנה
מסדרים את הסטייקים במגש גדול שנכנס לתנור קוצצים את הבצלים דק דק. אפשר ורצוי במעבד מזון, או בכלי הידני הזה שהיה מאד פופולארי בארץ לפני כמה שנים,
עם הידית שנמצאת בראש המכסה ומסובבים אותה כדי להזיז את הלהב החותכת שבתוך המיכל. אם קוצצים את הבצל במעבד מזון, הוא קצת מרסק אותו ומגיר ממנו הרבה נוזלים, אז רצוי לסחוט את הנוזלים
ולהשתמש בבצל יבש יחסית. שמים את הבצל בקערה. מוסיפים לו מלח על פי הטעם, אני שמה בערך כפית. מוסיפים הרבה פלפל שחור, בין כפית מלאה לכפית וחצי, שיהיה מפולפל, אבל במידת ההגיון. מוסיפים שמן - בערך רבע כוס. מערבבים הכל היטב לעיסה. לוקחים בערך שתי כפות גדושות מעיסת הבצל והשמן, ומורחים על כל סטייק. מכסים את כל שטח הפנים שלו בבצל הקצוץ. מכניסים לתנור שחומם ל - 200 מעלות, נותנים לבשר מכת חום גבוהה למשך כעשר דקות,
ואח"כ מנמיכים החום ל - 180 מעלות. הסטייק חצי נאפה-חצי נצלה, ושכבת הבצל למעלה מונעת ממנו להחרך.
השמן מרכך אותו, והמלח והפלפל נספגים היטב בבשר. צריך לדאוג לא לייבש את הסטייק יתר על מידה, ולהוציאו מהתנור כשתחתית המגש עדיין
רטובה עם טיפת נוזלים שהופרשו מן הבשר והבצל. אם הארוחה מתעכבת, ניתן לשמור את הסטייקים בתנור עד שאוכלים, אבל אז יש לכסות את המגש בנייר אלומיניום,
ולהנמיך את התנור לחום נמוך מאד, 120-130 מעלות. רק לשמירת החום. אם הבשר שקניתם היה מאיכות טובה, הסטייקים יהיו נימוחים בפה, ואפשר יהיה לחתוך אותם עם מזלג בלבד,
ללא עזרת סכין. תפוח אדמה אפוי בנייר כסף הולך עם זה מצויין. אופים אותו בו זמנית יחד עם הסטייקים,
בצד המגש.
<-----------------------זמזם---------->
|
|
|