סינייה טלה
עם עגבניות חומוס וטחינה מצע העגבניות מרפד את התבנית, מעניק לתבשיל נוזלים, טעם וארומה וגם מוודא שהקציצות לא יתייבשו.
החומרים - ל – 6 מנות
לקציצות : 750 גרם תערובת בשר טלה ועגל טחון. 1 בצל גדול קצוץ דק. 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק. 1 כף שטוחה בהראת. מלח ופלפל שחור גרוס. שמן זית לטיגון.
לטחינה: 1/2 כוס טחינה גולמית. 1/2 כוס מיץ לימון טרי. 2 שיני שום כתוש. 1/2 כפית מלח. מים לפי הצורך.
למצע העגבניות: 3-4 עגבניות פרוסות. 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים.
להגשה: 2 כפות פטרוזיליה קצוצה. 2 כפות צנוברים קלויים.
אופן ההכנה: מכינים את הקציצות: מערבבים את החומרים ולשים בידיים כ-5 דקות, להטמעת הטעמים. מעצבים קציצות בקוטר 3-2 ס"מ ושומרים בקירור עד לטיגון. מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים את הקציצות דקה מכל צד רק להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג. מכינים את רוטב הטחינה: מערבבים היטב את החומרים, טועמים ומשפרים את התיבול ומדללים עם מים .מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרכיבים ואופים: מסדרים עגבניות בתחתית תבנית עגולה, ומניחים עליהן את הקציצות. מפזרים גרגרי חומוס בין הקציצות, ויוצקים רוטב טחינה. אופים את הסינייה 15-10 דקות להזהבה. מפזרים פטרוזיליה וצנוברים ומגישים.
|