עלי חובזה ממולאים מאכל עדין יותר מעלה גפן ממולאים
וחביב על תושבי הצפון בעיקר.
המצרכים: 60 י"ח עלי חובזה גדולים וחלקים 2 כוסות אורז 400 גרם בשר כבש או עגל טחון גס 1/4 כוס שמן זית 1 כפית פלפל שחור טחון טרי 1 כפית תבלין בהרט 100 גרם צנוברים מטוגנים במעט שמן זית 2 ליטר מים (לבישול האורז) 2 כוסות מים לתבשיל 1 כף מלח 2 כפות מרק עוף מיץ מ 2 לימונים גדולים
הכנה:
1. מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית בסיר, מטגנים בו כדקה את הצנוברים. מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים ומפוררים אותו תוך כדי ערבוב, מוציאים ומעבירים לקערה גדולה. שוטפים את האורז, שמים אותו עם 2 ליטר מים וכף מלח והבשלים חצי בישול. מסננים ושותפים שוב . מעברים את האורז לקערת הבשר והבצל מוספים את הבהרט, הפלפל השחור ואבק מרק העוף.
2. הכנת עלי החובזה למילוי: שמים את עלי החובזה בכלי רחב ושופכים עליהם מים רותחים. נותנים לזה לעמוד 2-3 דקות, מחלפים את המים במים קרח .
3. הכנת התבשיל : לוקחים סיר גדולו רחב ומרפדים את תחתיתו בעלי חובזה. מניחים עלה, כשחלקו החלק כלפי מטה, במרכז העלה שמין מן המילוי. מקפלים את שני צידי העלה על המילוי ומגלגלים את העלה מכיוון הבסיס כלפי הקצה.לא מהדקים מדי, כי הוארז עוד צריך לתפוח, ככה עשים עם כל העלים, ומסדרים אותם בסיר המרופד, עם התפר של הקיפול כלפי מטה. מטפטפים מעט שמן זית על העלים הממולאים, שמים עליהם מיכסה או צלחת שטוחה(בקוטר פנים הסיר) , כדי שהממולאים לא יתפזרו ויצופו, מוסיפים בזהירות 2 כוסות מים רותחים, מחממים עד לרתיחה ומייד מנמיכים את האש ללהבה קטנה ביותר, מכסים את הסיר, עוטפים את חלקו העליון במגבת או מכניסים לתנור חם בחום 150 מעלות. ומבלשים כ - 45 דקות עד שעה.
הדפס דף זה
מקור המתכון : גולשים
|