* * * * * * * * * *
פה יהיו לכם מתכונים מעולים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות XD
כל שבוע אני שמה מתכון אחר!
אני מבקשת!
אני עבדתי ממש קשה על המתכונים האלה (ובדקתי אותם!)
אני אהבתי XDDD
* * * * * * * * * *
תוספות-
פה יהיו את כל התוספות הכי טובות שקיימות XD
סלט ביצים-
מצרכים-
10 ביצים קשות
3 כפות מיונז
קורט מלח
ממש מעט עירית
עלה של בצל ירוק קצוץ דק
בצל לבן 1
1 מלפפון חמוץ פרוס לקטן
וקורט פלפל
איך מכינים-
1.מגרדים את הביצים הקשות בפומפייה גסה.
2.מוסיפים את המלח+פלפל+עירית+שני סוגי הבצל+מלפפון חמוץ
3.לערבב עם המיונז
4.לבדוק עם יצא טעים.. אם חסר משהו (מלח פלפל) תוסיפו לפי טעם XD
הגשה-
1.לדעתי הדבר הכי חשוב במנה הוא ההגשה!
2.קחו צלחת מרכזית שימו בה כמות מהסלט (לפי הצורך)
3.תסדרו אותו שיהיה בערך במרכז (ותנקו אם התלכלך בצדדים של הצלחת הם חייבים להיות נקיים)
4.תוסיפו עלים (פטרוזיליה כמה עלי עירית או אפילו בצל ירוק)
5.קישוטים נוספים.. אני אוהבת להוסיף על הסלט הזה כמה עגבניות שרי
משהוא שישבור את הגוונים הצהוב לבן ירוק של המנה !!
בתאבון
* * * * * * * * * *
ארוחה-
הארוחות הטובות והמשביעות ביותר רק כאן XDDDD
תפוחי אדמה ממולאים בפיטריות-
מצרכים-
4 תפוחי אדמה
150 ג"ר גבינה צהובה מגורדת בפומפייה.
2 קופסאות שימורים של פטריות מסוננות היטב!
קורט פלפל שחור
1 בצל קצוץ
שמן לטיגון רצוי.
קורט מלח
1 שמנת לבישול
איך מכינים-
1.רוחצים את תפוחים האדמה ושמים אותם בתנור עד שהם נהיים רכים!
2.ועד שהם מוכנים מכינים את המלית
3.מטגנים את הבצל ושהוא מתחיל לקבל צבע מוסיפים את הפיטריות
4.מערבבים את זה עם 100 גרם של גבינה (תשאירו קצת בצד) שמנת לבישול מלח פלפל ובצל קצוץ
5. שתפוחי האדמה מוכנים תפרסו אותם בצורה של + (לא עד הסוף שעדיין יהיו מחוברים)
6.תמלאו את תפוחי האדמה עם המלית
7.תפזרו את הגבינה שנשארה למעלה תכניסו לעוד 5-10 דקות ותגישו XD
הגשה-
1.בצלחת יפה עם עלה ירוק בצד
2.בצלחת יפה עם טיפה מהמלית בצד ועליה עלה ירוק
בתאבון
* * * * * * * * * *
קינוחים-
כל הקינוחים שיגרמו לכם לרצות עוד.. ועוד... ועוד XD
עוגת גבינה פירורים- מצרכים-
250 גרם פירורים ביסקוויטים של אסם
100 גרם חמאה רכה
3 גביעי גבינה לבנה 5% (750 גרם) מסוננת
1 כוס סוכר
1 כפית גרירת לימון (תגרדו את הקליפה של הלימון)
1 חפיסת ג'לטין (14 גרם)
1 אבקת אפיה
2 מכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל) 38%
2 כפות סוכר
100 גרם אגוזים קלויים וחתוכים
איך מכינים-
1.מערבבים את פירורי הביסקוויטים והחמאה לתערובת פירורים דביקה.
2.מערבבים את הגבינה, הסוכר וגרירת הלימון לתערובת חלקה.
3.מערבבים את הג’לטין עם אבקת הסוכר וממסים (לפי הוראות היצרן), מצננים כ-5 דקות (אם יש גושים בתמיסת הג’לטין, רצוי לסנן את הג’לטין דרך מסננת רשת דקה, לפני שמוסיפים את הג’לטין לגבינה). מוסיפים את הג’לטין לתערובת הגבינה, ומערבבים היטב.
4.מקציפים את השמנת עם הסוכר, ובתנועות קיפול מבליעים את הקצפת בעדינות בתערובת הגבינה.
5.מרפדים תבנית ב-שני שליש מכמות פירורי הביסקוויט ומהדקים היטב-היטב. יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס הפירורים.
6.מוסיפים ליתרת הפירורים אגוזים קצוצים, מערבבים היטב ומפזרים על הגבינה.
משהים במקרר 4-5 שעות, או שעה במקפיא, ומגישים קר.
הערה: חשוב מאוד שהגבינה תהיה מסוננת ובטמפרטורת החדר כדי שהג’לטין לא יתקרש במגעו עם הגבינה הקרה.
הגשה-
1.שימו בצלחת יפה
2.תשתמשו בשוקולד חם ותעשו זיגוג על הצלחת (לפני שאתם שמים את העוגה)
3.תגבנו בגוונים של השוקולד (ע"י הוספת חמאה/חלק/עוד שוקולד XD)
4.אתם יכולים להוסיף פרות כמו תותים או דובדבנים מומתקים בצד (עם איזה שהו רוטב!)
5.או על העוגה XDD
יאמי