דג מושט תפוחי אדמה שמן
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר גדול. חורצים בדג חריצים לרוחבו במרחק כ – 2 ס"מ ביניהם. מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם ופורסים לפרוסות עבות. מחממים שמן לטיגון במחבת נוספת. מטגנים את הדג בשמן החם עד שהוא מזהיב. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד שהן זהובות. מגישים עם סלט ירוק
דגים ברוטב ים-תיכוני
אורגנו פפריקה חריפה מלח פלפל 3/4 ק"ג דג מיץ מ- ½ לימון בצל קצוץ שום קצוץ קופסא פטריות עגבנייה חלוטה, קלופה וקצוצה 100 גר' רסק עגבניות 1/3 כוס יין לבן בזיליקום
לזרות על הדג מלח ומיץ לימון. לטגן את הבצל והשום עד השקפה, להוסיף פטריות ועגבנייה ולבשל מס' דקות יחד. . להוסיף את שאר החומרים מלבד הדג ולבשל 1/4 שעה. . להוסיף את הדג ולבשל כ- 30 דקות על אש קטנה
קאסולה דגים ועגבניות
1.2 ק"ג פילה דגים פרוסים עבה 5 שיני שום 6 כפות שמן זית מיץ מ-5 לימונים כוס יין לבן יבש 5 כפות תערובת של תימין, מיורן, ריחן ופטרוזיליה 2 כפות פפריקה מתוקה
לרוטב ק"ג עגבניות בשלות קצוצות 7 שיני שום מעוכות קצת 7 כפות שמן זית עשבי תיבול (מיורן, ריחן, תימין) מלח, פלפל ופפריקה
1. רוטב - מחממים את השמן, מוסיפים את השום, מטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות והתבלינים. מרתיחים ומבשלים כ-1/4 שעה על אש בינונית. 2. מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל ומבשלים 5 דקות נוספות. מרסקים ומסננים. 3. קאסולה – מחממים שמן במחבת עמוקה וגדולה, ומטגנים מעט את השום. מוסיפים את נתחי הדגים ומבשלים 5 דק'. 4. מוסיפים יין, רוטב עגבניות ותבלינים, מרתיחים ומבשלים 10 דקות. 5. מוסיפים את עשבי התיבול ואת מיץ הלימון ומבשלים עוד דקה
אים אתם רוצים עוד מתכונים יקנסו לאתר :http://recipe.dinamobomb.net/fish/
|