"כנאפה" מתכון מנצח לכאנפה
שף קונדיטור סמי רפיק הכין אצלי בבית ללקק את האצבעות.
החומרים : 300 גרם איטריות קדאיף (מקורות בסוף המתכון) 250 גרם גבינת עיזים מתוקה (ג'בינה נובלסיה) או 50% גבינת ריקוטה ו 50% גבינת מוצרלה מגורדת של "גד" 50 או 100 גרם פיסטוק חלבי גרוס ( קלוי ללא מלח ) 11/4 כוס סירופ סוכר
הכנת הסירופ-
מרתיחים כוס וחצי מים, וממיסם במים כוס וחצי סוכר, מבשלים כ - 5-10 דקות. מורידים מהאש מוספים לפי הטעם המעודף מיץ לימון או/גם תמצית שקדים או/גם מי ורדים או מי זהר (פריחת אדרים) . מצננים היטב לפני ההגשה !
100 גרם "סמנה" (חמאה מזוקקת ) הכנת "סמנה" - החומרים:
150 גרם חמאה רגילה חתוכה לקוביות קמצוץ צבע מאכל כתום (או צהוב + אדום)
מכניסים את החמאה לכוס זכוכית שקופה (שיתאים לתנור או מיקרוגל). ומכניסים לתנור/מיקרו ממסים את החמאה עד לכבלת נוזל בשני גוונים, בחלק העליון צהוב ובחלק התחתון לבן (חלב). השומן הצהוב זה ה"סמנה" (חמאה מזוקקת ) מפרידים (ע"י מזיגה איתת) את השומן מהחלב. נוסיף לשומן את צבע המאכל, זאת ה"סמנה" שלנו.
אופן ההכנה: 1. מכניסים את איטריות הקדאיף לקערה גדולה, מדללים ומאוררים את איטריות בעזרת הידיים.
2. מוזגים מעל את ה"סמנה" המומסת, ובתנועות דילול ואיוורור ומערבבים את האיטריות ב"סמנה",
עד שכל האיטריות מקבלות גוון כתום בהיר. 3. מוזגים 2/3 מאיטריות הקדאיף למגש או מחבת שטוחה . (אני השתמשתי במחבת מרובעת וכבדה
המיועדת לצליית סטקים, בכלי זה פיזור החום טוב יותר ממחבת דקה רגילה).
4. מעל ההאיטריות מפזרים את הגבינה המפוררת, מכסים ביתרת האיטריות ומהדקים היטב . 5. מבשלים על הגז או על פלטה חשמלית באש בנונית, מדי פעם בודקים את צבע התחתית (בעזרת מזלג)
עד שהמישטח התחתון יזהיב. 6. הופכים את המחבת לתוך צלחת גדולה מחזירים לכלי הבישול וממשיכים לבשל עד שיזהיב מהצד השני . הופכים את המחבת/מגש לתוך כלי הגשה חותכים למנות.
7. מפזרים פיסטוק חלבי, מוסיפים את הסירופ הקר ! על הכנאפה החמה ומגשים מייד.
גירסת הכנה אחרת שאותה ניסיתי, ויצא מצויין : להרכיב את שכבות הכנאפה בתבנית של "טוסטר אובן" . (התנור הקטן שעל השיש) לאפות עד שפני הכנאפה מזהיבים . להוציא מהתנור, לפזר את הפיסטוקים ולשפוך על הכנאפה את כל כמות הסירופ הקר לחתוך למנות ולהגיש חם.
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
|