סוף שבוע בפאריז - סיכום רשמים
בסוף יולי 2009 בילינו, אני וביתי המתגייסת, סוף שבוע נעים במיוחד בפריז. רצ"ב עשרה טיפים לשימושכם, ולאחריהם תמצית המסלול.
הכנת המסלול:
-
חומר על פריז יש בשפע, אבל מצאתי בעיקר חומר משני סוגים - או דל וטרויאלי, או מפורט ועמוס. בפרט, הספרון מדריך TimeOut למתקדמים כלל בעיקר מידע מינימאלי על אתרים והמלצות על מסעדות יוקרה, והמסלולים מאתר מסע אחר היו בלתי אפשריים למעקב. לעומת זאת, הופתענו מאוד לטובה מהטיול הקולי המודרך שהורדנו לטלפון.
מוזיאונים:
-
אנחנו קנינו Paris Museume Pass ל- 4 ימים ב- 48 יורו, ונצלנו אותו מעל ומעבר. אם אתם מאלו שמבלים במוזיאון אחד יום שלם - הכרטיס לא כדאי עבורכם. אם אתם (כמונו) מאלו ש"מתרשמים" ומספיקים לבקר ביום אחד במספר אתרים - הכרטיס יותר ממשתלם. מעבר לחיסכון הכלכלי, הוא חוסך את העמידה בתור בקופות (אבל התור העיקרי הוא לבידוק הבטחוני)וגם מצמצם דילמות - האם לשלם גם פה ("בפריז כל פני עולה 6 יורו") או לדלג? פשוט נכנסים, מתרשמים, וממשיכים הלאה.
-
ביום ראשון הראשון בכל חודש, המוזיאונים המרכזיים בפריז פתוחים חינם. אם אתם מאלו שעומס לא מרתיע אותם - יש כאן אפשרות לחיסכון. אם אתם מאלו שיש להם את ה- Pass מהטיפ הקודם, או סתם לא אוהבים דוחק - אז השתדלו מאוד להימנע. אנחנו היינו במוזיאון אורסרי בשבת, ולמרות שהתור העצום בחוץ זרם במהירות, הדוחק בפנים פגע קשות בביקור.
-
ברשימת המוזיאונים בהם אתם "חייבים לבקר", אל תשכחו לכלול את מוזיאון quai Branly אשר ליד מגדל אייפל. המוזיאון ששופץ לאחרונה מוקדש לתרבות העולם ומצאנו בו עניין מיוחד.
קניות:
- אם אתם רוצים לבקר בחנות מסוימת - במקום לקוות שתפגשו בה במקרה, הכי כדאי לברר מראש היכן היא ממוקמת בפריז. יכול להיות שהיא תהיה בלוק מהמסלול שתכננתם, ותוכלו לחסוך נסיעה מיותרת למרכז קניות. במקרה שלנו, ביתי רצתה לבקר ב- H&M (כמה מפתיע), ולאחר שלא נתקלנו בסניף באקראי, והתלבטנו האם לסע במיוחד למרכז קניות, החלטתי סופית לוותר, ודקה לאחר מכן נתקלנו בסניף ...
- ביום ראשון החנויות ככלל סגורות. אחר הצהריים היינו בשאנז אליזה ושם חלק מהחנויות היו פתוחות. החנויות של Nike ו- Adidas מרשימות במיוחד, כולל עמדה מדהימה בה אתם יכולים לתכנן נעל אישית שלכם (ראו NIKEiD).
נסיעות:
-
תחבורת הרכבות/מטרו נוחה ויעילה. סה"כ הוצאנו כ- 35 יורו לאיש ב- 4 ימים - 17 יורו הלוך ושוב לשדה ברכבת, 5.9 יורו הלוך ושוב לוורסאי, 10 כרטיסי מטרו ב- 11.6 יורו ("כרטיסיה") וכרטיס נוסף במחיר מלא של 1.6 יורו. לא בדקנו, אבל אני משער שכרטיס חופשי לא היה עוזר יותר מדי אם בכלל.
אופניים:
-
פריז מציעה אופניים כמעט בחינם (velib), אותן ניתן לאסוף בתחנה ברחוב ולהחזיר בכל תחנה אחרת. נוח למקומיים וגם לתיירים. ברם, לצערנו התברר לנו שהרשמה מחייבת כרטיס אשראי עם צ'יפ (שלא היה לנו ...).
-
בצר לנו הצטרפנו לטיול אופניים מאורגן של חברת Fat-Tire. אנחנו הצטפנו לטיול הלילה ומאוד נהננו. מצד אחד נתיב הרכיבה היה מוכר לנו ברובו מהטיולים במהלך היום, המחיר היה לא זול בכלל (28 יורו למבוגר), והאווירה הייתה מאוד אמריקאית, אך מצד שני היה ברכיבה גיוון (כולל מנוחה לשרירי ההליכה), האווירה בלילה מדהימה וכייף לעבור בין האתרים בקצב אופניים, והארוע כלל גם שייט לילי מהנה ביותר.
אוכל:
-
הוצאה כלכלית מרכזית, החל משתייה/גלידה/אחר במהלך היום וכלה בארוחות במסעדות. ארוחה קלה/פשוטה תעלה כ- 10 יורו, וישיבה במסעדה תעלה במינימום כ- 20 יורו. בקבוק שתיה ברחובות - 2-3 יורו! אני מודה שלא הצלחתי להבין בתפריט בצרפתית האם נדרש להשאיר טיפ, אז השארנו, אבל זה דבר שכדאי לברר לפני הפעם הבאה (האם הטיפ כלול במחיר).
מסלול הטיול
יום ראשון (יום ה')
טיסת לילה (סאנדור - צפוף, אוכל דל, ללא כריות ושמיכות ...), רכבת בוקר לפריז, חיפוש המלון (מלון Istria ב- Montparnasse, מופיע כ- 2 כוכבים בחלק מהאתרים וכ- 3 כוכבים באתרים אחרים, אבל מתחת לקו מלון נעים ומומלץ) לאחר שמפת גוגל לקחה אותנו לכתובת שגויה.
מטרו לתחנת סיינט-מישל, משם הליכה ללובר (קניית כרטיס חופשי למוזיאונים), וסיור על פי המדריך הקולי לגני האופרה דרך גני טילורי, ולאחר מכן כנסיית לה-מאדלן, כיכר קונקורד, החבצלות של מונה באורנג'רי, גשר אלכסנדר, מתחם Invalid ומוזיאון רודן. ארוחת ערב ב- Montparnasse.
יום שני (יום ו')
רכבת לורסאי, ארמון, גנים, ונהננו במיוחד בארמונות הפנימיים - "הטריאנון הגדול" ו"הטריאנון הקטן". חזרה ברכבת פנימית (היה עדיף לשכור אופניים לסיבוב הזה) וחזרה לפריס. מתחם אייפל, מוזיאון quai Branly, קיר השלום ויטול אופניים בערב (רובע לטיני, איל דה לה סיטה ואיל סן לואי, שיט).
יום שלישי (שבת)
מרכז פומפידו, זארה ו- H&M, נוטר דם החלק הפנימי, הרובע הלטיני, מנוחה בגני לוקסמבורג. אחר הצהריים נסיעה למונמרטר, טיפוס מאחור מתחנת Lamarck-Caulaincourt (מומלץ מאוד, על פי טיפ ממסע אחר), מופעי רחוב נהדרים וארוחת ערב.
יום רביעי (ראשון)
טיפוס על הנוטר דם, כנסיית סנט שפל, מוזיאון האורסרי, מונמרטר (שוב), טיפוס על שער הניצחון, שאנז אליזה, וחוזרים בטיסת לילה הביתה. |