מאי 09 - לקט שני
המלצת הלקט:
בהמשך להמלצה מהלקט הקודם על הספר רשימות מאזור אסון, מאת אליזבת קולברט, אז אלו שמתעצלים לקרוא את הספר המלא כבר לא צריכים להתגנב לחנות הספרים כדי לקרוא את התמצית. באדיבות הוצאת הספרים והכותב, הנה לינק ישיר להקדמה המעולה של פרופ' דני רבינוביץ. בעיני זו קריאת חובה. |
-
באתר ערד נגד מכרה הפוספסטים (מאבק ראוי ביותר בפני עצמו!) מצאתי עמדה מעניינת של פרופ' מזור ממכון וויצמן המציע לממשלה להחליט להפסיק להתיר ייצוא מחצבים למטרת רווח מהיר, ובכך להקטין את הנזק לסביבה ולשמור עתודות לצרכינו.
-
-
ביטחון
-
GAO מביע חשש לירידה באיכות ה- GPS החל מ- 2010 עקב דחיות בהחלפות מתוכננות של לוויינים! מדהים לחשוב, שבסה"כ מדובר בפרוייקט של חיל האוויר האמריקאי שכל כך הרבה דברים היום בעולם תלויים בו.
-
הקרמלין פרסם אסטרטגיית ביטחון לאומי ל- 2020, ובכלל זה מצביע על האתגר בשמירה על מקורות האנרגיה. מובא חשש מ"תחרות על מקורות" שתכלול הפעלת כוחות צבאיים, בגבולות רוסיה ובאזורים רלבנטיים נוספים. אגב, למי שמעוניין ומסוגל, הנה (אני חושב ...) המסמך המלא ברוסית.
-
חק"ב וביטחון
-
שתי המלצות על ספרים, שלא אסתיר כי לא קראתי, אבל בהחלט נראים ראויים להמלצה:
-
"Military power" של סטיבן בידל (Stephen Biddle). ספר שחוקר את סוגיית ההערכה הכמותית של עוצמה צבאית. הספר מנתח את החולשות של הגישות הנפוצות (גודל סד"כ, יכולת טכנולוגית), ומציע גישה אנליטית ששמה את נושא התו"ל (תרגום שלי ל - force employment) במרכז. הספר מתאר את הסוגיה וההתפתחות שלה במאה האחרונה, מפתח מודל אנליטי-כמותי, ואז בוחן אותו על ניתוחי אירוע, ניתוח סטטיסטי וניתוחי סימולציות. ספר מרשים מאוד וקריא מאוד. הוא גם זכה בפרס קופמנס של INFORMS על ספר החק"ב הטוב ביותר ב – 2005.
-
"Nudge" של Thaler and Sunstein. ספר שדן בסוגיה של "choice architects", כלומר האנשים שמכינים את החלופות לבחירה ע"י מקבלי החלטות (תפקיד שאופייני מאוד לחוקרי ביצועים). הספר מתמקד ביישום של כל המחקר הרחב בנושא שיפוט וקבלת החלטות (העבודות של כהנמן וטברסקי וכו') על הסוגייה הפרקטית של איך "בונים" החלטה. הדוגמאות שהם מביאים הם בעיקר מהתחום של מדיניות ציבורית (איך לנסח מדיניות בריאות/פנסיה/וכו' באופן שאנשים יקבלו החלטות מיטביות), אך ניתן להפיק לקחים גם לנושאים שלנו.
-
-
נדב שרגאי כותב בעיתון הארץ על ההפסד היום יומי שלנו בקרב על הדמוגרפיה הפנימית, בערים מעורבות. "... בנצרת עילית, למשל, שהוקמה לפני יותר מ-50 שנה כדי לתת מענה דמוגרפי לנצרת הערבית, מתנוססים שלטי "למכירה" על עשרות מבנים. המוכרים יהודים. הקונים - רובם ערבים. שכונת המגורים שיועדה במקורה לאנשי צבא הקבע שהתגוררו באזור מאוכלסת כיום בערבים, וגם שכונת הכרמים משנה את אוכלוסייתה. היהודים עוזבים, הערבים באים ...".
אופניים
-
לכל הזוגות והסבים הצעירים, חברת taga מהולנד, מציעה חיבור יפהפה בין אופניים לעגלה לתינוקות. |
|
|
|