מרץ 09 - לקט שני
המלצת הלקט:
-
באתר העוקץ (אתר אישי וביקורתי, על אי שוויון חברתי וכלכלי, על דמוקרטיה בערבון מוגבל, תקשורת שבוית הון ושלטון ...) קראו מאמר מומלץ על הבעייתיות של השאיפה הבלתי פוסקת לצמיחה, בעולם עם משאבים מוגבלים ההולכים ומתכלים/נהרסים. יש כאלו המבקשים להציע שינוי, ראו אתר על Transition Towns: ניסיון לעורר תנועה עולמית של קהיליות החיות בקיימות עם הסביבה, כמענה להתחממות הגלובלית ולתום עידן "הנפט הזמין והזול".
-
הרעיון שלהם הוא ש"אם נחכה לממשלות - זה יהיה מאוחר מדי, ו"אם נפעל כפרטים - זה יהיה מעט מדי". למתענינים, ונדמה לי שרצוי שכולנו נתעניין יותר - ראו פרוט, ואל תחמיצו את 12 צעדים ליישום, ו- 7 מחסומים עליהם ניתן להתגבר (מרבית הכללים נכונים בשינויים מתאימים להרבה יוזמות ושינויים). |
-
תחת הנחייה של תת שר ההגנה לענייני רכש וטכנולוגיה, ותת שר ההגנה לענייני מודיעין, צוות משימה של DSB = Defense Science Board בחן כיצד חקר ביצועים מיושם בקהיליית המודיעין בארה"ב. בדו"ח בלמ"ס הם מצביעים על יישום חלקי ולא סדור, וממליצים על העמקה, הרחבה, חיזוק התמיכה הארגונית ויצירת מחויבות בכירים. המלצות אלו טובות כנראה לא רק לקהיליית המודיעין.
-
בתמצית ובדוגמאות בנספחים, לא מצאתי דיון אמיתי בסוגיה מדוע חקר ביצועים משמש את גופי המודיעין פחות מאשר גופים צבאיים אחרים (אגב, ה- ARMY מוזכרים שם כדוגמה טובה) או אזרחיים. אני חושב שהסיבה היא שקשה יותר למדוד את היחס בין השקעה לתוצאה, וקשה יותר להשוות בין המימדים השונים של המודיעין (יומינט, סיגינט וכו'), אבל אין זה אומר שאי אפשר לעשות יותר.
-
אגב, אל הסקר לעיל הגעתי דרך האתר של אגודת החק"ב הצבאי בארה"ב - MORS. כידוע, הם מקיימים כנס שנתי (תמיד מסווג) וסדנאות שלפעמים פתוחות לנו ולפעמים מסווגות. הסדנה האחרונה עסקה בלחימה "לא רגילה", בהמשך לסדנה קודמת בה השתתפתי. הפעם הסדנה הייתה מסווגת ונאלץ להסתפק בחלק מהמצגות.
-
סדנה אחת קודם (באמצע ינואר, תוך כדי "עופרת יצוקה") עסקה בהכנות ל- QDR - מעניין שעלתה שם מצגת של חוקר ממכון וושינגטון למדיניות במזה"ת, כותרתה הכר את החמא"ס, ומסקנתה שזה לא האויב אותו היית רוצה לפגוש ...
-
חזון קניה 2030 (מסמך ממוקד ונוח לקריאה - בקיצור מומלץ) מצביע על 3 צירים מרכזיים שיהפכו את המדינה למתקדמת יותר ולטובה יותר לאזרחיה. הציר הכלכלי עם יעדים ברורים (פרוייקטי דגל) ל- 2012 בתחומים השונים (תיירות, חקלאות וכו') ויעד על של צמיחה בת 10% לשנה מ- 2012 והילך. הציר החברתי - חינוך בריאות וכו' - וגם כאן יש יעדים ממוקדים ל- 2012. וציר שלישי - הציר הפוליטי-שלטוני-חוקתי. הכוונה היא להתקדם ליעד באמצעות תכניות חמש שנתיות וכאמור הגדרה ברורה של יעדי ביניים. שיהיה להם בהצלחה!
-
בעיתון למדע פופולארי New Scientist פורסמה תחזית מבעיתה (הלינק אינו מומלץ לבעלי לב חלש) למשמעויות התחממות כדור הארץ ב- 4 מעלות "בלבד", אפשרות רלבנטית על פי מחקרים רבים ל- 2100 ולפי חוקרים מסויימים (אם ההתחממות תואץ כתוצאה מ"משוב חיובי") גם ל- 2050 (= כמעט מחר ולדעת רבים מאוחר מכדי לעצור את הרכבת). אם אתם מחפשים בשורה בדברים (זהירות, הנה מגיעה "בדיחה שחורה"), אז אוכלוסיית העולם תתדלל במידה שתרומת האדם להתחממות הגלובלית תעצר ... ושאלת המפתח נותרת - האם נדע לנהל את הבלתי נמנע ולמנוע את הבלתי ניתן לניהול? (ציטוט שלקוח מספרו האחרון של טום פרידמן Hot, Flat and Crowded עליו כבר המלצתי בנפרד).
אופניים
-
All ride - מועדון אופניים במושב כפר אחים, עם קורסים וכו', וגם מסלול פאמפ טרק, מסלול עפר בו ניתן לשפר טכניקת רכיבה תוך התקדמות ללא פידול.
-
טיולים
-
אתר טבע ונופים בישראל של עמית מנדלסון - האתר מכיל מאגר נתונים על שמורות טבע, גנים לאומיים ואתרים לאומיים בישראל, כמו גם מידע שימושי על מסלול טיולים, צמחים ובעלי חיים, וטיפים למטיילים.
-
-
-
ולסיום, תמונה המוסיפה פאר לאתר של איתן99:
.jpg) |
|
|
|