ינו' 09:
המלצת הלקט:
-
לכל מי שלא הצליח לראות בפעם הקודמת (הייתה בעייה בלינק), מומלץ לשוב ולנסות לצפות בסרטון המדהים - ככה נוחתים עם כנף אחת (שונה אבל לא פחות מדהים מסיפור הגבורה המוכר של טייס חיל האוויר הישראלי שהנחית F-15 קצוץ כנף). |
-
SSI, המכון למחקרים אסטרטגיים של ה- ARMY War College, פרסם מחקר עב כרס על מלחמת לבנון והשלכותיה על עתיד הלחימה. מי שלא מתפנה כרגע לקרוא את המחקר השלם (כמוני), יכול להסתפק/להתחיל בתמצית בכתבה בעיתון הארץ.
-
החוקרים משבחים את יכולת הלחימה של החיזבאללה, וטוענים שהתנהלותו בשטח היתה קרובה יותר לפעילות צבא סדיר מאשר לארגון גרילה. הם מעירים שייתכן שזה חלק ממגמה חדשה, ולכן הסבת הכוחות ללוחמה אורבנית נוסח עיראק עלולה להחליש את היכולת של הצבא האמריקאי להתמודד בעתיד עם איום מהסוג הזה.
-
לי זה מזכיר את הטענה שנשמעה לאחר מלחמת לבנון השניה, לפיה "ההסבה של צה"ל ללחימה האורבאנית בשנות האינתיפאדה" החלישה את צה"ל בהכנתו ללחימה בלבנון.
-
הדמוגרף הגרמני פרופ' Gunnar Heinsohn (ראו הכותרת בויקיפדיה - מעניין לראות שממש כמו בארץ, מומחי הדמוגרפיה נתונים במחלוקת) מציג ניתוח מרתק ובעל המלצות אופרטיביות על הקשר בין מלחמה ודמוגרפיה - הקשר בין התפוצצות אוכלוסין של גברים ב"גילאי לחימה" לבין הסיכוי למהומות מבית ומלחמות מחוץ.
-
-
בהקשר שלנו, מעניין לראות את העצירה הדרמטית בריבוי הטבעי באיראן (הסיבה לא ידועה לי) ובאלג'יריה (בעידוד ממשלתי). תוך כ- 20 שנה הם ירדו מקצב של מעל 6 ילדים לאם, לקצב של מתחת ל- 2 ילדים לאם.
-
ומה זה אומר לגבי עזה - לדברי המחבר, יש סיכוי לפיתרון ויציבות רק לאחר שקצב הריבוי הטבעי ייעצר (וזה לא יקרה מעצמו - יש לעצור את הסיוע הבינלאומי ל"חימוש הדמוגרפי"!), וגם כך עלינו להמתין (לפחות עד 2020) עד אשר ריבוי הילדים והנוער הנוכחי יעבור את הגיל הבעייתי.
-
מרכז השל - המרכז הישראלי לחשיבה ומעורבות סביבתית, מבקש לפתח חזון חלופי - סביבתי חברתי תרבותי ורוחני - לעתידה של ישראל. במרכז התפיסה עומד המושג "קיימות" או "פיתוח מקיים”. במקום אופני הפיתוח המקובלים, של צריכת משאבי הסביבה ללא מעצורים וללא התחשבות בהשפעתם על ערכים חברתיים כמו צדק ושוויון, יש לבסס גישה של פיתוח המתחשב במגבלות הסביבתיות לטובת החברה כולה. לפי הבנה זו, פגיעה מתמשכת ברקמה הסביבתית והחברתית כאחת, משמעותה פגיעה הרסנית בכולנו, ועלינו לשנות כיוון ולפעול למען חזון של חיים. גם אלו (כמוני) שפחות מתחברים לצד הרוחני, עשויים למצוא עניין בארכיון "לשם שינוי", עלון האתר.
-
אם אתם מתחברים למושג ה"קיימות", יכול להיות שתרצו להתחיל בסביבה המקומית וגם להם יש עלון מומלץ (עלון סביבה מקומית).
-
-
ויש מי שמנסה לעשות מעשה - שוורצנגר מושל קליפורניה הורה להערך לעלייה הצפויה במי הים - 18 הס"מ שהאוקיינוס עלה ב- 100 השנים האחרונות הם רק רמז לבאות, וגם אובמה מסתמן כנשיא ירוק (והפעם לא בתרתי משמע ...), ומינה מומחה סביבה ליועץ מדעי בכיר.
-
חברה ותרבות
-
-
אני חורג ממנהגי, ומבלי להביע דעה פוליטית, אני משתמש ברקע החק"בי של ח"כ פרופ' איציק בן ישראל כתרוץ כדי להמליץ לכם לקרוא, כחומר למחשבה, את דברי הפרישה שלו מהמערכת הפוליטית.
-
קק"ל מכשירים לאחרונה יותר ויותר מסלולי אופניים ביערות ארצנו, בכלל ולרגל שנת ה- 60 בפרט. אני רכבתי החודש בסינגל עדולם הזורם (סינגל ארוך, מאמץ וטכני קל עד בינוני) בפארק עדולם המחודש (נחמד לבקר בחורבת עטרי וחורבת בורגין גם ברגל, ובכל מקרה לא כדאי לרכב בסינגל אחרי גשם), ולמדתי על הכוונה לסמן שביל של 120 ק"מ מהים אל הי"ם (ת"א - ירושליים).
-
אוקסימרון: אוקסימורון הוא מבע לשוני הכולל זוג רכיבים סותרים. במקור נעשה שימוש באוקסימורונים כאמצעי ספרותי או רטורי ליצור במכוון ביטוי בעל משמעות חדשה. בימנו מקובל להתייחס גם לסתם ביטויים המכילים סתירה פנימית כאל אוקסימורונים:
-
לדוגמה: ניתן לומר ששמו של הרחוב התל אביבי "סמטה אלמונית" הוא אוקסימורון, מחד הסמטה מתוארת כאלמונית, ומאידך אנו מכירים אותה בשמה - "סמטה אלמונית".
-
דוגמאות נוספות - טרום בכורה, נפגע מאש ידידותית, מציאות מדומה, משתנה קבוע, שתיקה רועמת, סוד גלוי, הימור בטוח, הולך בטל, סדר אקראי, בעל חיים מת, מזגן מפוצל (מיזוג לעומת פיצול), קרוב רחוק, ניתוח מורכב (לנתח מלשון להפריד, לעומת להרכיב מלשון לחבר), צימוקים נפוחים. |
|
|
|