x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
קוד ירוק - E's blog
(לשעבר: על חקר ביצועים צבאי וביטחון, ארץ ישראל והעולם)
          
   לינקים - עברית    ספרים וסרטים    מאמרים    דמוגרפיה    העתיד שלנו - יום יבוא    לינקים - אנגלית    עולם בספיגה
 
    דף הבית
    חברה ותרבות
    חק"ב
    עתידנות וטכנולוגיה
    ביטחון (אנגלית)
    ביטחון (עברית)
    בטאונים
    אופניים
    טיולים
    טיולים בחו"ל
    צור קשר
    אודות
    לקטים אחרונים

נובמבר 08:

המלצת הלקט: טום פרידמן מסתכל על המשולש של דמוגרפיה, גלובליזציה והתחממות כדור הארץ, ומסיק שהעולם חייב לעבור מהפיכה ירוקה, כואבת כמו כל מהפכה אמיתית אחרת, להבדיל מהטרנדים הירוקים היום, המכונים על ידו כ- "מסיבה". בספרו החדש Hot, Flat and Crowded (לאחר ברור עם ההוצאה לאור - התרגום לעברית יהיה זמין רק בעוד חודשיים עד שלושה חודשים) הוא מתאר בבהירות את התהליכים הבעייתיים והמגמות שחובה לעצור, מתמודד עם טענות הספקנים והמתעלמים, ואף מתאר כיצד נכון לדעתו להתמודד באופן מערכתי עם עידן האנרגיה-אקלים מבלי לפגוע בצמיחה העולמית. ספר מרתק, מטריד, אפילו מאוד מדאיג. בהזדמנות זאת, תשומת לב לאיגוד הלינקים שהתחלתי לרכז בנושא הסביבה - קוד ירוק.

  1. בין השאר, פרידמן טוען שתחזיות קודמות לגבי קצב התחממות כדור הארץ הולכות ומתבררות כתחזיות חסר, וכי הדו"ח האחרון של האו"ם מ- 2007 זוכה פרס הנובל הוא דו"ח "חלבי" לפחות בתמצית למנהלים, שנכתבה מתוך הסכמה פוליטית עולמית ולאו דווקא על בסיס ממצאי החוקרים. לחיזוק דבריו קראו דיווח עדכני של "קרן הטבע העולמי" (Local to Global Environmental Conservation = WWF), שמתאר בין השאר כי הפשרת הקרח באוקיינוס האטלנטי מקדימה ב- 30 שנה את התחזית שפורסמה רק לפני שנה ..., קצב הגידול בשנים האחרונות בשחרור CO2 לאטמוספירה גבוה מכל סצנריו ששימש במחקרים של האו"ם ועוד. הפרסום גם מצביע על השפעות ישירות של ההתחממות הגלובלית על אוכלוסיית אירופה כבר כיום.

  2. אם זה לא מספיק, אני מזמין אתכם לבדוק את טביעת הרגל האקולוגית שלכם. ומה נעשה עם התוצאה?

  3. חלק מנושאי איכות הסביבה נמצא במחלוקת, וזה כמובן מעכב את ההתמודדות עם הבעיות. כדוגמה, קראו באתר הסביבה (אתר המבקש להקים מרכז מידע ידע ודעת בתחום הסביבה, ובמסגרתו להציג סיקור תקשורתי יומי נטול פניות של תחום הסביבה בישראל, מתוך חזון של שינוי תודעתי שיביא לשינוי ממשי בשטח) על המחלוקת סביב הקמת בריכת אידוי נוספת למפעלי ים המלח המתוכננת כחלק מפרוייקט הגנת מלונות ים המלח.

  4. וכדי להרגע מהצרות הסביבתיות, אני מציע שנעבור קצת לנושאי ביטחון יותר קלאסיים, ונשאל: האם המצב באפגניסטן עומד להתדרדר עוד? תשומת לב לגרף להלן שמראה כמה שתי המלחמות (עיראק, אפגניסטן) עולות לאמריקאנים. 

  5. פרוייקט ה- JSF מתקדם לקראת חתימה על עסקאות ראשונות כשברקע חשש לעליות מחירים. מחשבות אחרות מתחילות לצוץ מתחת לפני השטח, כמו למשל במצגת של RAND (בלינק דפדפו למטה) מעוררת המחלוקת שעוסקת בנושא האוויר-אוויר (ובטח יש מי ששואל, כמה אוויר אוויר בכלל מעניין?). 

  6. "30 שעות באוקטובר" - ספר חדש (לא קראתי אבל אורי דרומי כן קרא) לד"ר שמואל גורדון, המבקש, לדבריו, "לספר את הקטע הקשה ביותר בחיי  המדינה, צה"ל וחיל-האוויר ... במטרה ... להבין את ההחלטות האסטרטגיות הקשורות והמשפיעות על הפעלת הכוח האווירי בשלושים השעות הראשונות במלחמת יום כיפור, גורמיהן ותוצאותיהן".

  7. במסגרת המכון ללימודים עירוניים ואזוריים, הפקולטה למדעי החברה, האוניברסיטה העברית בירושלים, פועלת מסגרת למחקרי מדיניות: מחקרי פלורסהיימר. תחומי המחקר הם חברה, מרחב וממשל, בדגש לערבים ויהודים בישראל, ויחסי דת, חברה ומדינה. במסגרת המכון, פרופ' שלמה חסון מהמחלקה לגיאוגרפיה באונ' העברית בירושליים כותב על (הקושי באיזון) בין לאומיות לדמוקרטיה - תסריטים של יחסי רוב ומיעוט בישראל.

  8. קראו ב- The Future of Things, על רעיונות של חברת ניסאן למערכות חדשות למניעת התנגשויות במכוניות.

  9. כתבה מהמגזין OR/MS Today של INFORMS - מודל סטטיסטי-היסטורי חוזה ניצחון למועמד המפלגה הדמוקרטית בארה"ב, על בסיס 13 שאלות מפתח ובלי אפילו סקר אחד.

  10. אתר טיולים חדש - SYT (טיולים, צימרים וקברי צדיקים) מבית קבוצת צופר (פורטל דתי המכיל חדשות ומידע אקטואלי מהארץ ומהעולם בתחומים מגוונים).

 

  ליצירת קשר - איתן - ei999@013.net.il