עשרה טיפים על טיול משפחתי בהולנד
טיול כוכב עם לינה בכפר נופש בהולנד הפך לחופשה פופולרית ביותר בקרב המטייל הישראלי, ובמיוחד כאשר המדובר במשפחה החוגגת בר או בת מצווה. אנו היינו בהולנד בקייץ 2007 בהרכב משפחתי מלא, כולל סבא וסבתא ובנות מגיל 12 עד 19, ומאוד נהניינו. להלן טיפים שצברנו מהטיול שלנו, לשימושם של המטיילים במסלול דומה בעתיד.
הטיפ החשוב ביותר - שבוע נופש כולל טיסה ורכב שכור עולה כ- 1000-1100 דולר לאדם לפני הוצאות בהולנד, כך לפחות חשבנו עד שמצאנו בטלפון 09-7467607. את הספקית הבלעדית בארץ של רשת Landal (לא ניתן להזמין מהארץ ישירות מהרשת, אלא אם יש לכם כתובת באירופה), והיא מוכרת חבילות כנ"ל לסוכני הנסיעות וגם ישירות לצרכנים, בהנחה משמעותית כמעט דמיונית - 30% במקרה שלנו (מעשית ללא פער יחסית להזמנה ישירה מהרשת). כל התקשורת עם הספקית נעשית בדרך המייל או הטלפון וצריך להתרגל לזה, אך מצד שני הסוכנת הייתה תמיד זמינה אישית, כולל אם נתקעתם בנמל התעופה באמצע הלילה עם בעיה.
Landal - דירה מרווחת ונקייה, חדרי שינה בסיסיים, סלון מרווח, פינת אוכל נוחה, מטבח מאובזר מאוד, מגבת אחת ודקה לכל דייר (כדאי להביא תגבור). מעבר ליחידת הדיור, בכפר מסעדות, מיני גולף, אופניים, טניס, בריכה מקורה (למעט הבריכה הכול בתשלום). יש הבדלים בין הכפרים השונים ויחידות הדיור - אסנת מכירה את כולם ויודעת להמליץ בהתאם לצרכים (בניסיון להזמין דרך סוכן נסיעות המבחר היה הרבה יותר מצומצם).
יתושים! אגב, יש להם טעם אחר מליתושים בארץ, וגם אלו שבארץ היתושים פוסחים עליהם נעקצו בהולנד לרוב.
אוכל - לינה בכפרי הנופש מציעה בחירה בין מסעדה בכפר, מסעדה בישוב סמוך, או הכנה עצמית במטבח המאובזר (הבחירה שלנו). גם אם תבחרו לאכול את ארוחת הערב במסעדה זו או אחרת, סביר שאת המצרכים לארוחת הבוקר תרכשו בסופר. כדאי לדעת שהסופרמרקטים בהולנד סגורים ביום ראשון (למעט בערים הגדולות), לא מחזיקים שקיות ניילון ובעיקר כדאי לדעת שהם לא מקבלים כרטיסי אשראי אלא תשלום במזומן בלבד.
אמסטרדם - אחת הסוגיות הנדושות באתרי הטיפים היא החנייה בביקור באמסטרדם, כולל שפע המלצות לחניוני חנה וסע מחוץ לעיר וכניסה לעיר ברכבת. בכל פעם שאנו מגיעים לעיר גדולה, אנו נוהגים להתקדם לפי השילוט למרכז, עד שמגיעים למרכז או עד שהתנועה נהיית בלתי אפשרית. נסענו לאמסטרדם ביום ראשון, והכניסה הייתה חלקה באופן מיוחד. חנינו 100 מטר מהכיכר הראשית בחניון נוח (וכל זאת ללא GPS), והמחיר (יחסית להוצאות ביום באמסטרדם ...) היה גם הוא סביר.
"הפתעות" לטובה - המוזיאון הפתוח בארנהים, כפר הדייגים האותנטי ארק, שוק הגבינות באדם, התמונת של ואן גוך במוזיאון קרולר מולר בפרק הואה פלואה, והצ'יפס במיונז במדרחוב באוטרכט.
"נפילות" - זנסה סאכנס (תיירותי, דביק, עמוס, מצועצע) הארלם (מוגדרת כ"בירת קניות" אבל אין שם שום דבר מיוחד), מוזיאון תיבות הנגינה באוטרכט, מרבית דוכני פירות הים (לא באמת טרי).
כבישים ירוקים - במפות הדרכים כבישים ירוקים מסמנים דרך נופית. בדרך כלל שווה להאריך את הנסיעה כדי לעבור בכביש שכזה. לפחות בהולנד, לא כך התרשמנו. בארף ירוקה, שטוחה וטבולת מיים כמו הולנד, הכבישים הירוקים יפים ממש כמו כבישים אחרים באזורם.
מזכרות - מי לא קונה מזכרות בטיולים? יותר מפעם אחת ראינו משהו שרצינו, בחנות תיירים או בשוק מקומי (כמובן שעדיף), ואו שדחינו את הקנייה להזדמנות הבאה או שקנינו רק מעט כי אחר כך יהיה עוד. בפועל ההזדמנויות לקנות מזכרות הרבה יותר מועטות מכפי שניתן לדמיין, ומומלץ לא לדחות למחר מה שאפשר לקנות היום.
בלגיה - בעצתה של הסוכנת (זאת מהטיפ הראשון), הוספנו לשבוע הנופש לילה במלון איכותי במרכז בריסל (הטיסות בחבילה היו דרך בריסל). במחיר צנוע הוספנו יום לטיול, ובקרנו בבריסל התוססת והמפתיעה (כיכר העיר הראשית מדהימה, המסעדות בסמטאות ססגוניות ועל השוקולדים והבירה לא צריך להרחיב), ובברוז' היפהפיה (כולל שייט כמובן) ועמוסת התיירים. תוספת שבהחלט הוסיפה צבע וטעם לחופשה.
רכב שכור - מרצדס VITO, היינו שמונה אנשים לא קטנים, שפע מקום לנוסעים ולמזוודות, אחלה רכב.
GPS - לא לקחנו, לא היו בעיות ניווט. לכאורה אני עומד להמליץ לוותר. אבל, משיחות בדיעבד עם חברים אני למד, שה- GPS הרבה יותר שימושי מניווט ליעד ידוע. ביכולתו לעזור להגדיר את היעד. למשל, למצוא מסעדה, סופרמרקט מחברה מסוימת או נקודות עניין אחרות.
|