x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
קוד ירוק - E's blog
(לשעבר: על חקר ביצועים צבאי וביטחון, ארץ ישראל והעולם)
          
   לינקים - עברית    ספרים וסרטים    מאמרים    דמוגרפיה    העתיד שלנו - יום יבוא    לינקים - אנגלית    עולם בספיגה
 
    דף הבית
    חברה ותרבות
    חק"ב
    עתידנות וטכנולוגיה
    ביטחון (אנגלית)
    ביטחון (עברית)
    בטאונים
    אופניים
    טיולים
    טיולים בחו"ל
    צור קשר
    אודות
    לקטים אחרונים

לקט מס' 68 - 14.7.07:

  1. עמותת אדם טבע ודין (אגודה ישראלית להגנת הסביבה) פרסמה מסמך מקיף על השלכות ההתחממות הגלובלית על ישראל. המסמך ראוי לקריאה אבל פחות "אוביקטיבי" בעיני מההמלצה שנתתי בלקט הקודם על הפרסום בקתדרה של ארנון סופר - שינויי אקלים: השלכות חזויות ותופעות נצפות, רקע גלובלי ומבט ישראלי. בפרט, במסמך החדש התמריץ לישראל להשקיע בנושא לא ברורה - במקום אחד הם נותנים טיעון הגיוני ("כדאי לנו להיות מובילים טכנולוגית בטכנולוגיות שיפותחו לצמצום התופעה", ו"יהיו אמנות בינלאומיות מחייבות") אבל במקום אחר הם דמגוגים לחלוטין ("עלות ההשקעה להצטרפותה של ישראל למאמץ העולמי קטנה פי 20 מהנזק האפשרי לכלכלת המדינה", כאילו שאם כן/לא נצטרף זה יזיז לכדור הארץ שהרי אנו כמו טיפה בים). יחד עם זאת ממש לא נכון להתעלם מהנושא, ואני הייתי משקיע תקציבים בעדיפות במיפוי אמין של הנזקים הצפויים ודרכי התמודדות - האם ידעתם למשל שהים התיכון עולה בפועל בעשור בקצב של ס"מ בשנה? 

  2. MORS (אגודת החק"ב הצבאי בארה"ב) פרסמו מועדים ונושאים לשלוש סדנאות חדשות בנושאי מחקרים תומכי/מבוססי משחקי מלחמה, שיפור השת"פ הבינלאומי במחקרי חק"ב בנושא לחימה בטרור, וכלים אנליטים להערכת מדיניות וכושר הרתעה. אשמח להתעדכן איזה גוף מתכוון לשלוח נציג לאיזו סדנה לטובת תאום וניצול מיטבי.  

  3. בפברואר 2007 פרסמה DARPA (סוכנות המחקר האמריקאית שהביאה כך אומרים את החמקנות והאינטרנט לצד דברים רבים אחרים) "תכנית אסטרטגית" המתארת את הייעוד והתפקידים, הישגי העבר, ותשעת וקטורי המחקר של הארגון: רשתות תקשורת מתקדמות, התמודדות עם מטרות בחתימה נמוכה, מבצעים בסביבה אורבאנית, מערכות בלתי מאויישות, לוחמה תת קרקעית, צמצום הזנב הלוגיסטי, היבטים ביולוגים שונים וטכנולוגיות ליבה תשתיתיות. ואם ב- DARPA עסקינן, למי שמזדמן לארה"ב בתחילת אוגוסט כדא לבקר ב כנס לחגיגות ה- 50 שלהם. 

  4. SURVIAC - אתר וגם מגזין בנושא שרידות מטוסים. החומר הבלמ"סי שלהם חביב אבל לא מלמד יותר מדי, הכנס הראשי שלהם דווקא מסווג מפני זרים כמונו (לרשימת הכנסים הרחבה). 

  5. באתר המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה כותב קופרווסר על נקודות החולשה והפגיעות של איראן והדרכים לעצירת תכנית הגרעין האיראנית.

  6. ה- ARMY קונה אלפי רכבים ממוגנים.

  7. תכנית פוליטית ליציאה מעיראק, מאת הנרי קיסינג'ר.

  8. סדרת העדיפויות של חיל האוויר האמריקאי, TOP-5: מתדלקים, מסוק סיור וחילוץ, לווייני תקשורת והתראה, תחילת ייצור JSF (אם כי בקצב נמוך מהמתוכנן בעבר) ומפציץ עתידי. המשמעות, F-22 מתקדם אבל כבר לא בראש סדרי העדיפויות.  

  9. Air Attack הוא אתר מומלץ המביא חדשות בנושאי אוויר וחלל בעניינים צבאיים. בין השאר קראתי שם כי בהנחיית הקונגרס RAND בחנו האם כדאי לצאת לתכנית תלת-שנתית לרכש 60 מטוס F-22 או לרכוש 20 כל שנה, והם הגיעו למסקנה (על בסיס מגמת הירידה במחיר המטוס וחסכונות עבר ברכש רב שנתי) כי העסקה המלאה תעלה כ- 9 מיליארד דולר ותחסוך כ- 400 מיליון דולר (כתבה על המחקר, המחקר עצמו).

  10. האם תכנית ה- ABL בסכנה? ובינתיים דיווח על ניסוי מוצלח.

  11. Homeland Security - איגרת שבועית וגם מגזין.

  12. ה- NAVY מתעניין בספינה שהופכת לכלי רכב, ולהפך.

  13. רובוט חדש של אלביט - VIPeR.

  14. איך דברים עובדים - אופני הרים.

  15. ולסיום בשביל להרגע מכל המלחמות האלו צפו להנאתכם בקיר מערכוני הוידאו של מונטי פיטון!

 

 

 

 

  
  ליצירת קשר - איתן - ei999@013.net.il