עברנו לכתובת חדשה-רחוב חוגלה 25/2
פיצה - רקע כללי
פיצההיא אחד מהמאכלים הפופולריים בעולם, אך איך היא הגיעה למעמד זה? הכל התחיל דווקא ביוון העתיקה, שם אפו בזמנו לחם עגול ועשוי בצק, לו הוסיפו שמן זית ותבלינים. לאחר שהגיע הרעיון לאיטליה, המשיכו מאפיות למכור את הלחם האפוי ללא תוספות, עד שסוף סוף הגיעו הנפוליטנים והחל השימוש בעגבניות. אחת ממפיצות הבשורה הייתה המלכה מרגריטה, לה הכין השף המלכותי פיצה מיוחדת אשר נקראת על שמה עד היום - פיצה מרגריטה. עברו שנים והמנהג הקולינרי הגיע גם אל שאר אירופה ואל ארה"ב. החיילים האמריקאים שנחתו על אדמת אירופה בעת מלחמת העולם השניה גילו את הפיצות האיטלקיות. כשחזרו הביתה היו חייבים הפטריוטים ליצור פיצה משלהם - והם עשו זאת. כיום פיצה היא אחד המאכלים הפופולריים בארה"ב, ורשתות הפיצה המסחריות שלה הגיעו אל רחבי העולם ונמצאות גם בישראל.
הסיבה המודרנית להצלחה העולמית של הפיצה תהיה כמובן המגוון העצום. אפשר לשלב זה כל כך הרבה סוגי תוספות רטבים ותבלינים, וכמובן לבחור בבצק הרצוי. מצד אחד אין כמו הפיצה הקלאסית - פיצה עם גבינת מוצרלה ועגבניות, אך האמיצים מבינינו יוכלו למצוא גם סוגים מעניינים ומוזרים כמו תוספת קוקוס או תרד! כל אחד יבחר את הפיצה המתאימה לו.
פיצה בעולם ובישראל
בכל מקום נמצא את מתכוני הפיצה העיקריים, אך המאכל משתנה ממדינה למדינה. בישראל בולטות בעיקר פיצות בתוספות של סוגי ירקות שונים, פטריות ותבלינים מזרח תיכוניים כמו הזעתר.
ברזיל - העיר סאו-פאולו שבברזיל מכילה יותר מששת אלפים פיצריות, לא סתם קוראים לה בירת הפיצה העולמית. אלו מרוכזות בעיקר ברובע האיטלקי של המקום, שם משתמשים במתכונים מקוריים הכוללים בין היתר אפילו שוקולד ובננות.
הודו - בטח לא קישרתם בין הודו לפיצה, אבל גם אל המזרח הגיע המאכל. כאן ניתן למצוא פיצות עם תבלינים הודיים מסורתיים כמו פאנדיר ותוספת עוף הטנדורי ההודי.
ארה"ב - האמריקאים הם עם אוהב פיצה לכל דבר, בעיקר בשל התרבות אותה הביאו לאיזור מהגרים איטלקים והיוונים. למרות השפעה קולינרית זו, לארה"ב יש סוגיפיצהמקוריים כמו פיצה בסגנון שיקגו והסגנון הניו-יורקי בעל הבסיס הדק.
יפן -ביפן כמו ביפן נהנים להוסיף מאכלי ים לפיצה, כמו דגי סלמון, סרדינים ואפילו טונה. אחד השילובים הנפוצים הוא ה"מיו ג'גה", פיצה עם תפוחי אדמה ומיונז.
פיצה ובריאות
יש לזכור כי איכות הפיצה תלויה במקום בו נקנה אותה. בעוד בעבר נחשב המאכל לג'אנק-פוד, כיום יש טווח גדול של אפשרויות. מסעדות רבות הפכו את הפיצה למאכל גורמה שיכול לבוא בצורות שונות ובהתאמה אישית לסועד, וניתן למצוא ביניהן גם פיצות צמחוניות וכאלה בעלות שכבה דקה. הרגלי אכילה נכונים יכולים להפוך את הפיצה דווקא לארוחה בריאה ומשביעה, המשלבת גבינה איכותית וסוגי ירקות שונים. כך נוכל להנות מפיצהטעימה וגם מזינה לגופנו.
<IFRAME&NBSP;LLOWTRANSPARENCY="TRUE">
המיוחדים שלנו:
פיצה משפחתית רק ----------------------------------------------------------36
2 פיצות משפחתיות רק -------------------------------------------62
3 פיצות משפחתיות רק --------------------------------------93
פיצה אישית רק ---------------------------------------20
פיצה ענקית רק --------------------------------------50
*המחירים לא כוללים שתיה
*תוספת ראשונה חינם לא כולל גבינה בולגרית וגבינה כפולה
|