כבר סיפרתי לכם שאני אוהבת קאפקייקס?
לחלוק עוגה גדולה זה נחמד.. אבל כשמקבלים לידיים עוגה אישית שהוכנה במיוחד
ואך ורק בשבילנו, ההרגשה נפלאה - גם לגדולים וגם לקטנים!
ליצירתיים שביננו - עם הקאפקייקס אפשר באמת להשתגע..
אפשר לעשות אותם צבעוניים, אפשר לעשות את הציפוי צבעוני, לשחק עם סוכריות, אגוזים
ו.. מרשמלו!
נכון שאפשר לצפות קאפקייק בקרם ולהניח בעונג (ובעצלות..) כמה מיני מרשמלו מעל, או מרשמלו לבבות..
אבל אנחנו רוצים להשקיע! (נכון?)
לכן נכין ציפוי של קרם מרשמלו - המאמץ אינו גדול כלל והתוצאה מקסימה והכי חשוב - טעימה !
(אגב, לקאפקייקס אפשר להשתמש כמעט בכל מתכון שיש לכם לעוגה בחושה.. אני בחרתי בבלילת קקאו פשוטה וטעימה).
עבור 9 קאפקייקס גדולים / 12 קטנים
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
2/3 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס קקאו
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר, הוניל, השמן והחלב.
מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים רק עד למחצית הגובה של תבניות הקאפקייקס
ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-20 דקות.
לקרם המרשמלו
1 חבילת מרשמלו (100 גרם)
[אני השתמשתי במרשמלו מעורב (לבן וורוד). מי שרוצה ציפוי לבן - יש להשתמש רק במרשמלו הלבנים].
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
3/4 כוס שמנת מתוקה (יתרת המיכל)
אופן ההכנה:
בסיר מבשלים על להבה קטנה את המרשמלו ו-1/4 כוס השמנת עד להמסת המרשמלו. מצננים היטב.
מקציפים את יתרת השמנת המתוקה ואבקת הסוכר.
מקפלים את השמנת המתוקה אל תוך המרשמלו המומס.
מזלפים (אפשר גם עם כף) את הקרם על הקאפקייקס ומקשטים.
כמה אושר קאפקייקס מרשמלו יכולים לגרום לאדם..
|