x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

   הקדמה    שאלות נפוצות     מאמרים    דפי גידול     לקניה או מידע נוסף
 
    דף הבית
    כיצד מתחילים?
    גידול מזון חי
    גידול בייבי טרנטולה
    הנשל- טרנטולה בתוך טרנטולה
    גודל הטרריום
    גודל הטרנטולה שלך
    שערות צורבות כמנגנון הגנה
    האכלת טרנטולות בוולדות
    טרנטולות שוחות?!
    קשורים ברשת
    טקסונומיה ודפי גידול
    דפי גידול אוויקולריה
    דפי גידול ברכיפלמה
    דפי גידול הטרוסקודרה
    דפי גידול הפלופלמה
    דפי גידול נהנדו
    דפי גידול פואקילוטריה
        Tarantula Pit
   
Create Yor Badge




 
דף גידול בסיסי ומספר נקודות חשובות
 
החלטת לקנות טרנטולה? באם זהו עכביש הטרנטולה הראשון שלך, מאמר זה יספק לך את המידע הנחוץ לך.
אני אישית ממליץ מאוד על קניית בייבי בתחילה ולא טרנטולה בוגרת. הדבר יאפשר לך להתרגל אל עצם העובדה שאתה מגדל עכביש ולא להכניס לביתך טרנטולה גדולה, שעלולה להראות מאיימת ומרתיעה בעיניך. בנוסף, תזכה גם לסיפוק מהצפיה בגדילתו, עד הגעתו לבגרות.
 

בבואך לקנות טרנטולה, ראשית, עליך לברר :

  1. שמו המדעי של עכביש הטרנטולה - לטרנטולות שמות עממיים רבים. שמו המדעי המדוייק יקל עליך במציאת התנאים הנידרשים לגידולו, מראה הפרט הבוגר וגודלו הסופי. באם המוכר זורק לך שם מומצא לחלוטין, אולי עדיף כי תפנה למישהו אחר.
  2. גודל הטרנטולה - בדרך כלל, פרט זה הינו חשוב על מנת שתוכל להכין כלי בגודל מתאים מבעוד מועד, באם כלי שכזה אינו מסופק.
  3. ! ישנם מגדלים חסרי מצפון, אשר לא יהססו לרגע, למכור למגדלים תמימים וחסרי ניסיון, עכביש טרנטולה, שזוהה על ידם כזכר שעדיין אינו בוגר מינית. על כן, התייחסו בחשדנות אל אדם, המוכר עכביש טרנטולה שאינו בייבי והטוען כי " המין עדיין לא ידוע ". קנו רק מאדם שניתן לסמוך עליו במאת האחוזים!
  4. קרקעי או אילני? ישנם עכבישי טרנטולה הזקוקים לשטח קרקע גדול יחסית, בעוד אחרים זקוקים לכלי גבוה. שאל את המוכר מאיזה סוג הטרנטולה שאתה עומד לקנות.
  5.  רגוע או עצבני? ישנם מינים אגרסיביים ומהירי תגובה, בעוד אחרים רגועים איטיים. קיימות טרנטולות אגרסיביות רבות שהינן פשוט יפהפיות. אני ממליץ לך, המגדל המתחיל, שלא להתפתות לקנות ממוכר מין כזה בשל יופיו. ישנו צורך בניסיון רב  על מנת להתמודד עימן ועל כן עדיף כי תיצמד בשלב זה למינים הרגועים. מיני טרנטולות מהסוגים ברכיפלמה (Brachypelma) וגראמוסטולה (Grammostola) הינן מצויינות כטרנטולה ראשונה. העכבישים ממינים אלו רגועים באופיים, רובם ציבעוניים ואין דרישות מיוחדות לשם גידולם- מה שמקל עליך מאוד כמגדל מתחיל ומגדיל את סיכוייך לגדלם לתפארת.

למעשה, גידול טרנטולה הינו תהליך פשוט, אשר אינו מצריך ידע מקדים רב :

לחות:
  • עכבישי הטרנטולה זקוקים ללחות על מנת להקטין את כמות הנוזלים המתנדפת מגופם ולשם הקלה על תהליך הנשימה. בניגוד לטרנטולות בייבי, המוצצים נוזלים מהמצע הלח עליו הם חיים, כל עכביש טרנטולה, שגודלו עולה על 5-6 ס"מ, זקוק לכלי שתיה. לשם כך ניתן להשתמש בפקק הפוך בתחילה ובכלים גדולים יותר בהמשך. אין לשים כדור צמר גפן או נייר טולט בכלי, זוהי טעות נפוצה ומקור להתפתחות גורמים מזיקים!
טמפרטורה:
  • עכבישי הטרנטולה הינם בעלי חיים בעלי "דם קר ", כלומר, שטמפרטורת גופם מושפעת מטמפרטורת הסביבה ואין ביכולתן לחמם את עצמן ולשמור על חום גופם (בניגוד אלינו, היונקים, שטמפרטורת גופנו הינה פחות או יותר קבועה ). הטמפרטורה האופטימלית בכלי הטרנטולה מצויה בין 22º-28º צלזיוס, כאשר ישנו  שוני מועט בין הסוגים השונים. בצעירותם העכבישונים רגישים יותר לטמפרטורות נמוכות, בעוד שבבגרותם טמפרטורת הסביבה יכולה לרדת מעט, כל עוד לא תרד אל מתחת לכ- 18º!
מזון:
  • עכבישי הטרנטולה הם טורף רעבתן ויאכלו כל מזון חי המוכנס לכלי עד שישבעו. בתפריטן בטבע מצויים זחלי קמח, צרצרים, תיקנים, חגבים, עכברים, לטאות ואף נחשים קטנים. עם הזמן, כל מגדל בוחר את המזון החי המועדף עליו ואותו הוא מגדל. בשלב זה חשוב לציין כי כל הזוחלים בארצנו- ובכללם כל הלטאות והנחשים- הינם בעלי חיים מוגנים בארצנו. על כן, בשום אופן, אין לנסות ולהשתמש בהם כמזון. בנוסף, הדבר עלול לסכן את הטרנטולה.
  • יש להאכיל בייבי כפעמיים בשבוע, בכל פעם זחל אחד.  באם מעוניינים בכך, ניתן להאיץ את קצב גדילת העכבישון על ידי מתן שלוש- ארבע ארוחות בשבוע.
  • למען הטרנטולות, רצוי לגוון מדי פעם, אם כי אין להן תלות קיומית בכך. עקרונית, הבייבי זקוק למזון אחת ל 7-14 ימים ועכביש טרנטולה בוגר  יכול שלא לאכול מרצון במשך חודשים רבים. כל עוד שאין נראה כי בטנן מצטמקת משמעותית בעקבות כך, אין סיבה לדאגה ויש להמשיך לספק נוזלים כרגיל.
 
מצע:
  • לעכבישי טרנטולה המוחזקים בכלי קטן כקופסת פילם ניתן להשתמש בנייר מגבת לח כמצע. במקרה זה יש להחליף את הנייר פעם במספר שבועות, על מנת למנוע צמיחה של טחב ופיטריות. שימוש בנייר כמצע אינו מומלץ וישנה עדיפות רבה למצע אדמת כבול.
  • לטרנטולות שכבר מוחזקות בכלים בעלי קוטר של 5 סנטימטרים ומעלה, נשתמש במצע של כבול קוקוס או כבול אורגני. ניתן לערבב 60% וורמקוליט עם 40% כבול לקבלת מצע המאפשר לטרנטולות לחפור ולהפוך את המצע כרצונם.
  • בעכבישי טרנטולה קרקעיים בוגרים, עובי שכבת המצע צריך ליהיות כ-10 סנטימטרים, בעוד שלטרנטולות מהסוגים האילניים 2-3 סנטימטרים של מצע יספיקו. במינים הדורשים אחוזי לחות גבוהים, יש להקפיד על ריסוס שכבת המצע העליונה במים לשם העלת הלחות.
איוורור:
  • לחות גבוהה וטמפרטורה גבוהה ללא איוורור מתאים הינם מתכון למחלות ולפגיעה אפשרית בבריאות עכביש הטרנטולה שלך. בנוסף, זוהי גם סביבה מצויינת לשיגשוגם של טפילים שונים כאקריות וזבובים קטנים. יש לחורר את המכסה ואת הרבע העליון בהיקף הקופסה . את החורים במכסה יש לחורר מחלקם הפנימי כלפי החוץ, על מנת לאפשר את זרימת האוויר.
תאורה:
  • בעלי חיים בעלי שלד פנימי זקוקים לאור שמש, על מנת לייצר ויטמין D בעצמותיהם. לעומתם, עכבישי הטרנטולה הינם פרוקי רגליים מחוסרי עצמות. בית גידולם הטיבעי של הטרנטולות,  בדרך כלל, הינו אפל ולרוב הם יצאו ממחבואם רק בשעות הלילה. לא רק שאור היום אינו חיוני לחיי הטרנטולות, אף יותר מכך, אור שמש ישיר עלול להביא למותם המהיר, בשל התנדפות נוזלים מגופן. התוצאה: מוות בהתייבשות. גם כאשר מדובר בתאורה מלאכותית, עכבישי הטרנטולה אינם מרגישים בנח כלל וכלל. רמת הלחץ שלהם עולה והם יחפשו לעצמם כל דרך אפשרית להתחמק מן האור. על כן, אני ממליץ בחום, שלא להישתמש במנורה כגוף חימום בטרריום- לא רק שהטמפרטורה קשה מאוד לוויסות בדרך זו, אלא גם קיימת סכנת התייבשות מהירה של הכלי וסכנה ממשית לחיי הטרנטולה, בשל הסטרס הגובר.
  • ניתן, לעיתים, להשתמש בנורה אדומה, על מנת להאיר את הטרריום בלילות ועל ידי כך לצפות באורח חייה הלילי של הטרנטולה. פרוקי רגליים רבים אינם יכולים לקלוט את אורך הגל האדום ( 625-740 ננומטר ) ועל כן הוא נתפס כצבע שחור בעיניהם. ברצוני להדגיש שוב, כי תאורה זו אינה מומלצת לשימוש כמקור חימום, אלא לצפיה לילית בלבד.
ניקיון:
 
עכבישי הטרנטולה הינם בעל חיים מאוד נקי והפרשותיהם הן מעין משחה לבנה חסרת ריח. לאחר סיום הארוחה, כל שנותר מהטרף הוא מעין כדור קטן של חומר שאינו ניתן לעיכול. כדור הפסולת כמו גם הפרשותיהם ממוקמים בפינה המרוחקת ממקום מושבם הקבוע. הליכלוך הנוצר בכלי נובע מהצטברות שאריות של מזון והפרשות, לכן ניקיון הכלי הינו חשוב ביותר ומסייע במניעת הופעתם של גורמים מטרידים.
  • זבובים קטנים מטילים את ביציהם בהפרשות הטרנטולה וסוגי שונים של אקריות קטנטנות ניזונות משאריות המזון של הטרנטולה. בכדי להימנע מהתרבותם בטרריום, כל שעליך לעשות הוא להוציא את "כדור" פסולת המזון ולדאוג שהמצע אינו ספוג מים אלא לח.
  • בכלי הפרט הבוגר יש להחליף את המצע בערך אחת לחצי שנה, בהתאם לרמת הניקיון. את ההפרשות שהתיבשו ניתן להסיר באמצעות סכין (בזהירות, כמובן!).
     

נקודה מעניינת ושימושית:

 ברחבי העולם, עכבישי טרנטולה חיים בתנאי לחות הנעים בין 50%-80% ובתחומי טמפרטורות שונים.
בגדול, ניתן לומר כי טרנטולות מסוגים קרקעיים, שמקורן באיזורים צחיחים,  הינן "צנועות  בדרישותיהן", בעוד שסוגי טרנטולות אילניים וכאלו המגיעות מאיזורים טרופיים, דורשים השגחה צמודה יותר. עם זאת, עכבישי טרנטולה מסוגים שונים- שלא נלכדו בטבע אלא גודלו בשבי- עשויים להסתגל, עם השנים, לאחוזי לחות נמוכים מעט מהרגיל ובעת צמא ירדו לשתות מהכלי המוצע להן, בהתאם לצורך.

 

 

קישורים נוספים באתר:

 

 

 
 
 
 בכפוף לדיני זכויות יוצרים, אסור למשתמש להעתיק, להפיץ מחדש, לשדר מחדש או לפרסם חומר מוגן מאתר זה ללא הסכמה מראש ובכתב מאת בעל האתר. כל הזכויות שמורות © 2007-2014 גיא גפני.