x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
Hack4Fun     
 
 כל מה שרציתם לדעת על האקינג וגם מה שלא.
 
 
 
 
    דף הבית
    פריקינג
    האקינג
    גוגל האקינג
    קרדינג
    הנדסה חברתית
    פריצה עם אקספלויטים
    פורום לכל הנושאים שבעולם
    פורום האקינג פריקינג
    צור קשר
    האצת מהירות הגלישה
    פורום ביקוש תוכנות וקראקים
    שפות תכנות
    באג xss
 
 
 
מהו האקר?
 
האקר (בעברית: פַּצְחָן) הוא מושג המשמש לתיאור אדם המתעניין בטכנולוגיה ובשימוש יצירתי בה. בדרך כלל הכוונה היא למומחי מחשבים המשתמשים בהם בצורה יצירתית.
משמעות המושג בהקשר של מחשבים השתנתה לאורך השנים, כיום הציבור והתקשורת משתמשים במושג האקר הן לחיוב והן לשלילה. דוגמה חיובית אפשר למצוא למשל בתיאור התקשורתי של לינוס טורבאלדס אשר יצר את גרעין מערכת ההפעלה לינוקס. יש הרואים באנשים מסוגו של טורבאלדס כהאקרים האמיתיים, אלו המשתמשים ביכולותיהם לבניית מוצרים ופיתוח רשת האינטרנט. למרות זאת, ישנם אלו המשתמשים במושג האקר גם כאשר מדובר בקראקרים המנצלים את הרשת לפעילות העוברת על החוק. גם ההאקרים עצמם מנסים להבדיל בין פעילותם, שבגבולות החוק, ובין פעילות הקראקרים, החורגת מגבולות החוק, באומרם: "האקרים בונים דברים, קראקרים הורסים אותם". יש כאלו המסווגים את ההאקרים כבעלי "כובע לבן", איתם נימנים ה Ethical Hackers – ההאקרים "המוסריים", פורצים למערכות מחשוב וידע, מתוך אתגר אישי לחקור עוד ועוד מערכות ובו בזמן עוזרים לבעלי המערכת לאבטח אותה ולגרום להם להיות מודעים לבעיות האבטחה שלהם. האקרים רבים מועסקים כיום בחברות אבטחה רבות בעולם ומתעלים את הידע שלהם ליצירת עולם וירטואלי בטוח יותר (Smith & Yurcik & Doss, 2001).לעומת הקראקרים שהם בעלי "כובע שחור" ופעילותם אינה עולה בקנה מידה אחד עם החוק. הקבוצה השנייה הם האקרים בעלי "כובע שחור", המכונים גם קראקרים,אשר פורצים למערכות מחשבים לביצוע פעולות הרסניות. לפיכך, פעילותם של הקראקרים מהווה למעשה עבירה על החוק. הקראקרים מסוגלים להשתלט באופן עוין על מחשבים מרחוק דרך הרשת, ולפרוץ מערכות אבטחה של מחשבים תוך גרימת נזק, לעתים בלתי הפיך,
כנות המחשב ולרשת. דרכי הפעולה השכיחות ביותר של ההאקרים בעלי ה"כובע השחור" הינן שתילת לתו

אלה הפורצים למחשבים מכונים קראקרים, ולא האקרים. הטעות נולדה כנראה באחד הסיקורים הראשונים של פריצה למחשבים, כאשר פורץ תיאר את עצמו באזני התקשורת כהאקר. בשנים האחרונות, התקשורת בארצות-הברית מודעת יותר להבדל, ומקפידה לקרוא לקראקרים בשמם, בעיקר עקב מאמץ הסברתי של האקרים מפורסמים, אך נדמה כי מודעות זו עדיין לא הגיעה לארץ.

הבעיה נעשית חמורה יותר כאשר כתבים כותבים שלמעשה אין הבדל מעשי בין קראקרים להאקרים. הם אומנם מפרסמים לעתים קרובות "הבהרות" המגלות לקוראים כי קראקרים עוסקים בפריצה על-מנת לגרום נזק, בעוד שהאקרים פורצים מבלי לגרום נזק. "הבהרות" שגויות אלה גורמות לאנשים רבים להרגיש כאילו הוכנסו בסוד העניינים, והם מניחים לעתים קרובות שמי שמשתמש במלה "האקר" במשמעות המקורית פשוט לא הבין נכון את האמת הצרופה מהעיתון. לכן, חשוב להדגיש כי פורצי מחשבים למטרות נזק, ופורצי מחשבים למטרות טובות, אלה גם אלה הם קראקרים. רוב ההאקרים אינם פורצים כלל, והינם בעלי יכולות יצירתיות ותכונות התורמות לחברה בדרכים רבגוניות.

 
 
 
האקרים מפורסמים
 

האקינג

קפיצה אל: ניווט, חיפוש

האקינג הוא חקר מערכות מורכבות מתוך מטרה להבין את אופן פעולתן ולשנותו. המערכות עשויות להיות מערכות חומרה, תוכנה, ואפילו בהשאלה מערכות אנושיות. העוסק בהאקינג קרוי האקר. העוסק בהאקינג למטרות בלתי חוקיות קרוי קראקר.

ראשית ההאקינג בפריקינג (פריקינג - Phreaking, הוא שילוב של המילים Phone ו Freak). המונח מתייחס לפעילות אשר מטרתה לגרום למערכת הטלפוניה לבצע פעולות שלא תוכננה לבצע, למשל שיחות חינם, אשר צורך בהן הורגש על ידי אנשים בעלי יכולת טכנולוגית גבוהה עם תחילת השימוש באינטרנט. פעילויות בלתי חוקיות נוספות כוללות השגת גישה לאזורים חסומים, השגת מידע חסוי, שינויים בתפקוד מערכות, פריצת תוכנות ועוד.

תהליך ההאקינג כולל איסוף מידע יסודי על המערכת ממגוון מקורות. לא תמיד זמינים כל המקורות. איסוף המידע מתחיל במקורות הגלויים: תיעוד למשתמש ותיעוד למתכנת. אם מדובר בהאקינג של מערכת תוכנה חופשית (למשל הקרנל של לינוקס) או אפילו מערכת בה הקוד זמין, ההאקינג כולל קריאה של קוד המקור, לימודו וביצוע שינויים ושיפורים בו. במערכות שהקוד שלהן אינו זמין, ההאקינג עשוי לכלול קריאה של קוד האסמבלר המרכיב את התוכנה. קריאת הקוד מלווה בביצוע ניסויים ובחינת תגובת המערכת עליהם.

תרבות ההאקינג מבוססת על מעמד קהילתי שמושג על ידי הצגת יכולת לבצע משימות/פריצות מסובכות. האקרים משיגים מעמד כזה באמצעות כתיבת תוכנה חופשית, בדיקה ותיקון של באגים בתוכנה חופשית, והפצת מידע אודות פרצות אבטחה באתרים או תוכנות. קראקרים לעומת זאת כותבים ומפרסמים תוכנות המיועדות לאפשר למשתמשים בהם לשנות התנהגות של מערכות ועל ידי כך חדירה, פריצה ונזקים למיניהם.

האקרים מחליפים מידע ביניהם, באופן גלוי בדרך כלל. קראקרים נוטים להחליף מידע באופן אנונימי או תחת כינוי. פעילויות אלו מבוצעות בקבוצות האקינג. קבוצות אלו מרוכזות סביב אתרי אינטרנט, ערוצי IRC. הן מקיימות כנסים ומפרסמות מאמרים
 
 
 
האתר נבנה ע"י  י.ש. (אין המערכת אחראית על נזקים)